Regulace hlasitosti

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Regulace hlasitosti

Příspěvek od enGiN »

Ahoj, s hifi teprve začínám (resp. chci začít), a pro začátek jsem si vytipoval sestavu, která by mohla být fajn. Jde mi primárně o poslech LP. Představoval jsem si to nějak takto: Pro-ject Debut Carbon Espirit SB, preamp Pro-ject Phono Box a repro 2x Yamaha HS8. Jenom nevím, jakým způsobem zakomponovat regulaci hlasitosti sestavy. Co jsem se díval, tak předzesilovače, které ji nabízejí, jsou už dost drahé a do receiveru z ekonomických důvodů také investovat nechci, zvlášť když chci poslouchat v zásadě jen LP.

Mohli byste mi prosím poradit?
A omlouvám se, za značně neodborný dotaz... :|

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Regulace hlasitosti

Příspěvek od lubin »

Potřebuješ nejen klasický předzesilovač, ale také zesilovač (koncový pro bedýnky). Ve Tvém případě bych volil něco takového třeba...http://www.yamaha-hifi.cz/produkty/hifi ... -s300.aspx

Potřebuješ bedýnky také něčím vybudit....samotná nějaká regulace hlasitosti Ti ve Tvém případě ještě nepomůže...
Jediná cesta je "levný integrovaný zesilovač", ve kterém možná bude i phono předzesilovač, takže bys ušetřil za PJ Box.

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od enGiN »

Ahaa...
A kdybych vzal třeba levnější A-S201, mělo by to jít bez problému, že? Aktivní bedny by tomu taky vadit neměly, ne?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

...nejnižší 201 ku vzít můžeš. Má Phono vstup na MM přenosku. Ušetříš za phono od PJ. Aktivní bedny k ní ale nepřipojíš. Jen pasivní budky. To by ten integráč musel mít výstup z předzesilovače a to nemá.

Pro jistotu ještě jednou.
Ke gramci musíš mít phonopředzesilovač (u Tebe je to buď PJ nebo zabudovaný v integráči od Yamahy...S201, některé gramce to mají už v sobě). Pak to musíš něčím zesílit pro repro. Buď samostané komponety (klasický předzesilovač a koncák a nebo je to vše v jedné krabici a tomu se pak říká integrovaný zesilovač). Pak to pošleš do pasivních beden. Zapletl jsi do toho ještě aktivní bedny, ty mají koncák v sobě....mícháš to už asi nějak dokupy....

Nejlevnější řešení je levnej gramec , integráč s phonovstupem a klasický repro.

Při nejnižších cenách se tak vlezeš do desítky, když budeš kupovat vše nové. Ale to jsou fakt nejnižší ceny.

Pokud chceš ušetřit hooodně, kup starej gramec na aukru, starej integráč s phonovstupem a starý budky. Vlezeš se do 5-6 tisíc, ale pak přeju hodně trpělivosti.
A pamatuj, bude to hrát tak, jaký tam budeš pouštět desky a tak, jak budeš mít pečlivě seřízenej gramec a to už počítám s tím, že komponenty této kategorie Ti spoustu chybek odpustí.

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od enGiN »

Díky moc za objasnění, dost jsem v tom plaval, jen co je pravda :roll:
Jestli bych tedy mohl poprosit o radu s výběrem zesilovače a beden? Ideálně bych se rád vešel do +-15000 bez gramofonu - ten PJ mám možnost sehnat za hubičku.

Co se týče beden, preferoval bych kompaktnější rozměry - podobné těm yamahám. Poslouchám převážně klasický rock, jestli by to mělo nějak pomoci :)

A ještě jeden dotaz - jakým způsobem by se daly případně ke gramofonu zapojit ty yamahy hs8?

Moc děkuju!

Odpovědět