Repra k AKAI M-39

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
petrpan
Kontaktovat uživatele:

Repra k AKAI M-39

Příspěvek od petrpan »

Pro jistotu specifikace zesilovace zde:
Power output: 60 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 30Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.005%
Damping factor: 48
Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 71dB (MC), 85dB (MM), 101dB (line)
Channel separation: 55dB (line)
Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω

A ted babo rad, uz nejaky cas hledam na netu repra (radsi bych z druhe ruky, ale neni to podminkou) do 5000Kc. Neznate nekdo nejaka osvedcena repra? Diky.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repra k AKAI M-39

Příspěvek od Prospero »

Zrejme myslis Akai AM 39. (?)

To byl pomerne slusny “zakladni” zesilovac z druhe poloviny 90-tych let. Je tedy sice uz “trochu starsi”, to ale neznamena, ze k nemu musis kupovat starsi repro. Pokud je v poradku, urcite novymi nepohrdne. :)

Jak uz tady nekolikrat zaznelo, v tebou pozadovane "cenove skupine" jsou opravdu bez vyhrady doporucitelne reproduktory ProJect Speaker Box 4 nebo rovnou Speaker Box 5. (Oboji za tu cenu bez konkurence.)

http://www.amazon.de/gp/product/B0093YM ... S53HFKEP1B

http://www.amazon.de/dp/B003CPHC9M/ref= ... 6_55a284d5

Existuji take dalsi alternativy, jako napriklad Heco Victa 301, Teufel Ultima 20, nebo treba, trochu drazsi, Boston A 25. Opravdu lepsi ale nejsou, spise jen zvukove trochu “jine”. ;)

petrpan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrpan »

Ahoj, ano, mas pravdu, musel mi to opravdu mobil. Mam tu nainstalovanou "chytrou" klavesnici:) Diky za doporuceni, mrknu hned na to.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ja sa tiež prikloním k pro-ject speaker box 4 alebo ešte radšej 5, nove ich ale asi do 5000 kč nekupiš, tuším že do 5500 by sa 4ky mali dať zohnať a do 7000 5ky. Tak trošku pošetri a skus ich, verím tomu že budeš nadmieru spokojný. Za tu cenu hraju fakt výborne.
Naposledy upravil(a) MB dne 12 črc 2015 21:09, celkem upraveno 1 x.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

MB píše:...nove ich ale asi do 5000 kč nekupiš....
Prave proto jsem daval ty odkazy na Amazon. :)

I kdyz budu vychazet z kursu 1:27, prijde "Ctyrka" na 3.240CZK a "Petka" na 5.616CZK, tedy jen cca. 11% nad planovanym vydajem, nebo?

A "Petky" jsem nasel dokonce uz jen za 199€ - http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B ... dition=new . Rakousky prodejce, jestli je ale doprava bezplatna i do CR nevim? (Ale i s ní by se to melo vyplatit). ;)

P.S.: Ta nabidka se stojany je opravdu super! *bravo*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Musim sa priznať, že tie stojany som si nevšimol, skor ta cena je v ČR asi najvyhodnejšia.
Rozmyšlam nad tym, či su tie stojany vobec vhodne...

petrpan
Kontaktovat uživatele:

Re: Repra k AKAI AM39

Příspěvek od petrpan »

ahoj, no ty pro-ject speaker box 4 se mi nechteji kupovat kvuli "nizke" impedanci. Ty petky verim, ze budou dobre, ale nechci drazdit manzelku s tou cenou 6k..
Spis jsem naivne ndoufal, ze nekdo doporuci neco okolo 3k:)) Nemyslim to nijak nevdecne. Jsem stastny za vsechny odpovedi. Co takhle yamaha NS-BP200? Ty maji v electroworld za 2800Kc Je to jen pro ozvuceni obyvaku - dost mozna ten zesik napojim i na telku. Diky.
Jinak vetsina prodejcu na nemeckem i anglickem amazonu nezasila do Ceska, co jsem kouka:\

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Teoreticky by ti stacit mohly.
Prodavaji se hlavne s minisystemem Yamaha Pianocraft MCR 550 a tihle “hifi-trpaslici” od Yamahy maji vsichni velmi dobry a prijemny zvuk.
Jak si sednou s tvym Akaiem je ale tezke predem odhadnout. :|

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Nic proti novým bednám,samozřejmě,že i tudy cesta vede,ale ani staré bedny bych nepřehlížel.Například takové HECO z konce 70 a první půlky 80 let jsou vynikající,např. řady Professional,Precision,nebo PPS.PPS 40 jsem měl zapojené s Akai AM73 a velice si rozuměli.
Pravda,takto staré bedny potřebují už nějaký ten servis,aby předvedli co umí,ale investice není velká a s prací,pokud si neuděláš sám,můžu pomoct.
PPS 40 a menší PPS 30 stále mám,i když jsem vyzkoušel hodně jiných beden,různých značek.A s dnešní produkcí radši nesrovnávat.
Vynikající bedny v té době dělali i jiní,např.Braun(nynější T+A),Magnat,Canton atd....
Tvůj rozpočet by měl v pohodě stačit na pořízení něčeho takového,jako třeba tady:

http://elektro.bazos.cz/inzerat/4967804 ... z-32kg.php

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-už tady na foru x-krát zaznělo,že kupovat bedny takto "naslepo" je sázka do loterie.I když se jedná o nejlevnější a základní řady,tak i přesto mají každá jiný zvuk.A pokud má tazatel malý rozpočet a koupí naslepo a zvuk mu nebude sedět,tak bude akorát nešťastný....a co dál? ;) Pár dobrých tipů tady zaznělo,ale nepíše,jestli má bedny těsně u stěny,jak daleko od sebe,jestli má možnost je vysunout apod.Ale pokud není náročný...budiž.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Bedniska Akai, jen pro ilustraci, u nás nerozšířené a málo známé ačkoli Videoton něco s něma v licenci bastlil:
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/232.htm

Odpovědět