Reprák k televizi - může být i něco jiného než soundbar?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
suchanekeduard
Kontaktovat uživatele:

Reprák k televizi - může být i něco jiného než soundbar?

Příspěvek od suchanekeduard »

Zdravím!

Právě se porozhlížím po nějakém repráku, který by primárně sloužil k televizi, ale rád bych to skloubil i s možností přenesení a používání na hudbu třeba na chatě.

Možná to ale nedává smysl, vůbec se nevyznám :)

Proto jsem se chtěl zeptat - líbí se mi k televizi Bose TV Speaker, ale ten moc přenositelný není.

Existuje něco, co by kombinovalo obě možnosti - tedy použít defakto jako soundbar, ale i třeba bezdrátový reprák na hudbu? Nebo ty běžné bezdrátové repráky prostě nejsou vhodné k TV?

Cenově tak okolo těch 8000 :)

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprák k televizi - může být i něco jiného než soundbar?

Příspěvek od Miro_CZ »

Zjednodušeně řečeno kombinuješ dost podivné věci dohromady. Na jedné straně máš ten soundbar Bose TV Speaker, kterej sice má i například bluetooth připojení, takže si k němu připojíš telefon na chatě, ale úplně praktický na převážení nebo ke grilovačce s pivem na chatě to nebude. Na druhé straně jsou přenosné bluetooth repráky jako třeba JBL XTREME 3, který klidně hodíš do auta pod sedačku, vytáhneš na chatě a nebude ti vadit mít ho u ohně a k TV je sice připojíš přes klasický jack, ale bude to minimálně vypadat dost nepatřičně. Zvuk budou mít nejspíš obě varianty lepší než TV, takže tam si polepšíš (doufám, že teď nekecám, ale už jsem dlouho neslyšel nic přímo z TV bez externího ozvučení), ale jsou to dva dost odlišné světy a musíš si sám rozhodnout, které využití bude převažovat, nebo se rozhodnout nejít cestou kompromisu a každé využití si vyřešit separátně.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Taky se musíš především rozhodnout jestli to má být mono, stereo nebo (pseudo)multikanál.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Soundbar, no tvl... to spíš do ohně než k ohni.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Přesně jak píše Dinosaur, ten soundbar je tenkej a dlouhej, takže by se ti moh cestou na chatu ohňout :lol: .

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jo, kluci, oba příspěvky jsou vtipné, ale myslím, že o to tazateli zrovna nešlo :)
Pouze k TV je SB v pohodě a pořád lepší než poslouchat TV bez něj.
Na přenos je vždy lepší odolný BT reprák a zmiňovaný JBL na chatu bohatě postačí.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

K TV se hodí připojení HDMI kabelem. Sice BT taky bude fungovat (u moderních TV, co mají BT vysílač), ale kvalita půjde dolů a taky je tam nezanedbatelné zpoždění. I když u toho základního kodeku SBC vlastně tak velké ne :-) Já bych volil kabel, kdybych to řešil. Osobně mám už léta místo TV velký monitor napojený na set top box a PC. Zvuk mi leze přes DAC do sterea, což je podle mne dost zásadní rozdíl oproti repro v TV. Nemám to sice prostorové, ale to je mi celkem jedno.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No a co třeba JBL Partybox 100 za 8,4 tKč a má na Alza 5 hvězd? A co LG ON7 má 1000W ? Nebo větší model JBL Partybox 310 za 14 tKč? Má madlo na tahání, kolečka vhodná na pojezd po rovné ploše, vhodná i do terénu (průchodnost tak asi 5 mm), neposekaná tráva se nepovažuje za terén ale za přírodní překážku (jak je uvedenou na zadní str. návodu drobounkým písmem). Velikou výhodou pro použití na doma - lze osvětlení vypnout. Jen na okraj s každá fíčura ubírá na kvalitě zvuku... No ale nekup to, když se jedná o nejoblíbenější produkt ! Lidi to chtějí !! Lidi to kupují !! Stačí že to hraje líp než TV (lowend-lowendů-duwenblejd...)

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

No, moje televize ma jen hdmi a optiku, nema ani sluchatkovy vystup. Takze cokoli jedine pres DAC z optiky, otazkou je, jak je to s hlasitosti, predpokladam, ze ta bude v optice fixni, tedy bych prisel o do. Mam zes bez do.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Nebo redukce z hdmi, https://www.czc.cz/axagon-hdmi-vga-mini ... yUEALw_wcB

Nebo ta prvni varianta
https://arduino-shop.cz/arduino/3078-pr ... YvEALw_wcB.
Nema nekdo zkusenost s tim jestli je v Hdmi nebo optice reseba regulace halsitosti treba kvuli soundbaru?

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Prosel jsem menu televize, reseno to je, je tam synchronizace zvuku lg, hlasitost zarizeni pripojeneho optikou je regulovana ovladacem tv. Nicmene zarizeni musi synchronizaci zvuku podporovat. Nezkousel to nekdo?

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Satanáš: Budu teď offtopick k ozvučení TV, ale narážím tady na to denně a už se neudržím a musím to říct - můžeš prosím začít psát příspěvky normálně, jako všichni ostatní? To znamená jeden příspěvěk s celým sdělením a ne 3 po sobě jdoucí zprávy s jedním sdělením? Bude to možná překvapení, ale tohle fórum zvládá i delší zprávy než jen jednu větu ;) Přispěješ tím k přehlednosti a čitelnosti celého fóra. Děkuji.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

No ja napisu prispevek a pak me vzdycky jeste neco napadne. Kdyz to jde, snazim se prispevek upravit, ne vzdy mi to jde.. Jestli to nekomu vadi tak se omlouvam, nikde jsem nenasel, ze by se to nesmelo. Me spis trochu stve, ze se tady odpovedi nedockas, vzdyt jsme tu ted 2 cleni a 3 hosti, je to tu hodne mrtve na muj vkus. Kdysi jsem byl na foru o autech a i tam bylo treba tema o tom co kdo posloucha a na cem behem dvou dnu obsahlejsi nez podobna temata zde, kde by se melo diskutovat prevazne o muzice. No zkusim to psat podle vasich zvyklosti. Jiny kraj jiny mrav.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak nám je jasný, že's sem byl vyslanej jako nepřátelskej rozvědčík z konkurenčního chatu, abys svojí všeobjímající lidovostí a nezastavitelnou grafomanií rozvrátil todlencto fórum, ale s timhle ste nepočítali, viď, že na hifiroom je všem všechno u prd.le? Tady nic nerozvrátíš, ani nevyprovokuješ, tady sme zocelený!!!

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Satanáš píše:
02 led 2021 15:34
No ja napisu prispevek a pak me vzdycky jeste neco napadne.
No Young Guns, normálně stále platí 3x měř, 1x řež.
A na hloupé dotazy zde dostaneš asi 100 a bleskurychlých odpovědí - ale mezi řádky. Tj. 0, nikdo se tím nezabývá...

Odpovědět