Repro a signalové kabely k sestavě

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Repro a signalové kabely k sestavě

Příspěvek od omarisko »

Vážení, dovolil bych si opět zneužít vašich zkušeností a požádal bych o doporučení repro a signalového kabelu k mé současné sestavě *sunglases*
Má sestava se skládá z CD přehrávače Denon DCD 1500ae (budu upgradovat u firmy Casea),zesilovače Cambridge audio cxa80 a repro Aurum Cantus Leisure 3SEMK II. V této chvíli používám signalový kabel Audioquest Golden Gate a repro kabel Audioquest FLX/SLiP 14/4.
Díval jsem se na kabely v rámci cenové relace mé sestavy a zaujaly mně kabely značky QED a kabely firmy Kabelguru...věřím,že nové kabely by kvalitu poslech mohli zase o kousek posunout *hura*

Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro a signalové kabely k sestavě

Příspěvek od Miero »

a co ti na sucasnych kabloch vadi? pozorujes nejake vady na zvuku?

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Tady je těch vláken s káblema asi málo co??

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Taky bych řekl že k té sestavě bych to viděl jako celkem "odpovídající"

ale koukni se do vlákna: Hádky ohledně kabelů

Tam se dozvíš takové zajímavosti že např. kabely co za něco zvukově stojí začínají na něj. 30 000Kč.

Nebo taky z jiného soudku,třeba že: zvukově slyšitelné rozdíly způsobené (propojením) různými kabely - je vlastně jen báchorka prolhaných výrobců a ziskuchtivých prodejců.

PS. možná jsi svůj dotaz měl přihodit přímo TAM a trošku jim PŘIKRMIT nebo oživit tu jejich disputaci. :D

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Na otázku proč to chci zlepšit, můžu odpovědět, že zesilovač a repro jsem upgradoval (CD přehrávač je v pořadí) a rozhodně vnímám posun k lepšímu zvuku i pocitu z muziky no a teď zvažuji možnost zlepšení přes kabely. Myslím, že je přirozené se snažit kvalitativně posunout...něco vylepšit (samozřejmě v rámci kvalitativní úrovně mě sestavy). Jistě tady jsou jiné obecně diskuze o kabelech, ale já mám zájem o doporučení ve vztahu k mé aparatuře. A předpokládám, že jsou tady lidé právě pro tu věčnou a nikdy nekončící diskuzi...třebas i v kruzích :D

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Nenechaj sa odradiť, vyskúšaj ten QED refererence 40 XLR. Za tie peniaze bude dobrý k tvojej zostave. Dá sa vždy za plnú zálohu zapožičať keď Ti zvukovo nesadne vrátiš ho. Sám som sa naňho chystál no moja predstava je v iných vodách už ;)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pokud chceš vyčistit zvuk doporučuji z vlastní zkušenosti vyměnit dodávané napájecí kabely, a nemusejí stát moc peněz.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Omarisko, pokud opravdu VĚŘÍŠ, že nové kabely by mohly kvalitu zvuku posunout, pak opravdu změnu zvuku uslyšíš.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Nedávno jsem koupil jen tak naslepo kabely nějaké pána kutila ze Slovenska, prodává je na hifionline, ze značkové metráže.Hezky zpracované, cena mírná, ale nějaký posun oproti mým cardasům bohužel není žádný.Furt to hraje stejně dobře, jen tak pro oživení vlákna a tak trochu doporučení.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Zdeno1 nemyslím že by si mal počuť nejaké zlepšenie cardas vs. diy kábel. Aký cardas si to porovnál? Skôr ma zaráža že ten diy hral aspoň tak dobre ako ten tvoj cardas. Neviem o akú radu cardasu sa jedná ale celkovo cardas asi viac basu pridáva oproti bežným káblom. Nebadáš?

sands1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sands1 »

Leony5 píše:
15 úno 2019 13:14
Pokud chceš vyčistit zvuk doporučuji z vlastní zkušenosti vyměnit dodávané napájecí kabely, a nemusejí stát moc peněz.
*2thumbsup* to by ma zaujimalo ako napájací kábel čistí zvuk. :lol: to snad nemyslite vazne ludia

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Tohle bud sám vyzkoušíš, nebo se můžeš presunout do jiného vlákna, kde to lze probrat od klávesnice...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tento určitě nevyčistí tvoji peněženku a je to bytelná zahradní hadice, čili za mě dostačující. https://www.ebay.com/itm/HI-End-2328-Po ... ect=mobile

Putuje mi domů spolu s RCA https://www.ebay.com/itm/1-Pair-Hifi-Au ... ect=mobile

Díky za tip Daliborrovi *thumbs up*.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To rcacko je rovnou McIntosh. ;-)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »