repro jak zapojit

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
xampik
Kontaktovat uživatele:

repro jak zapojit

Příspěvek od xampik »

sehnal jsem si velice obyčejný repro od AIWI SX-70(55W, 6 Ohm, psáno jako 3 pásmo) .. zesík mám od luxmanu LV-100.

Jde o to, že zezadu na repro se vodič neupevňuje do svorek, ale vede přímo z reprobedny bez možnosti zvolit svůj kabel .. a tím bych se chtěl zeptat, není tam napsáno co je + a -. Žíla je černa a bílá, kdyby byla červená a černá tak bych věděl jak to zapojit. Osobně jsem nikdy neposlouchal, až v poslední době. Jak poznám, že hrajou všechny repráky správně ? Připadá mi, že ani na jedné straně beden neslyším TWEETER, jen BASS a SUPER TWEETER. Asi to neni ok že ? :evil:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: repro jak zapojit

Příspěvek od bh69 »

Na +/- nezalezi, jde jen o to, aby oba repraky byly zapojeny stejne - tj. se stejnou fazi.

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

díky moc, ještě jsem se chtěl zeptat na "TWEETER", je nějaká sada zvuků o určité frekvenci anebo písnička, u které bych to poznal ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

No jestli nehrajou stredy, to by muselo byt slyset na jakekoliv skladbe ... Zkus zapojit jen jednu bednu, poslechnout si to a pak jen druhou a to same, jestli to hraje stejne. A jestli muzes sundat sitku, tak to je i videt, jestli repraky fungujou.

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

síťka je sundaná, bedny hrajou stejně ... no a vypadá to, že se ani jeden vůbec nehýbe *headbang*

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

hm takže jsou asi po smrti, po přiložení ucha neslyším vůbec nic ... na kolik by vyšlo to opravit tj. vadný reproduktory nebo vyhýbky ?

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

mám tu teďka ještě jedny nouzovky .. nějaký vietnam 3 pásmo, a středy tam tak nehrajou ani na jedné straně .. mě tak napadá, jestli za to nemůže zesík ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

To je teda uz hodne zvlastni ... Ze by u prvnich beden na obou prestal hrat stredovy reprak by byla zvlastni nahoda, A ze by mohl zesilovac hrat basy a vysky a soucasne nehrat stredy, to je jeste podivnejsi ...

Takze oba pary se chovaji stejne ? Basak a vyskac hrajou a stredak ne ?!?

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

teď jsem přišel domu, kamarád mi věnoval CAT MBC 212 3pásmovky 8ohm a u nich středy se zesilovačem hrají ... tj. takže to bude asi impedancí ? ty AIWA má 6 Ohm a CAT mají 8 Ohm ... na zesíku je napsáno A or B "8ohm" .... A and B "8-16 Ohm" .. ?

xampik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

u těch 2 předchozích repro páru nehrají středy ... basáky a výšky ano

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Impedanci to neni, u te muze byt sice problem, kdyz je nizka, ze vic zatezuje zesilovac (jde pak temer do zkratu), ale urcite to nemuze zpusobit, ze by nehraly stredy. Po pravde mne vubec nenapada nejake vysvetleni.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Předchozí majitel měl rád bumcink, tak odpojil střeďáky.

Odpovědět