Repro k EDGAR TP101MK II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Repro k EDGAR TP101MK II

Příspěvek od vinnetou79 »

Ahoj,
obracím se na Vás s dotazem zda mi můžete doporučit reprobedny k poslechu (a potom mé případné koupi) s lampovým zesilovačem EDGAR TP101 MKII 2x50W 4/8 ohm (4x EL34)
Nějaké tipy od přátel už mám, ale víc hlav víc ví, třeba jste někde slyšeli, viděli, četli ;)

Obrázek

Parametry:

- regálové repro *thumbs up*
- blues, jazz, lehký rock, pop *thumbs up*
- místnost 4x4 m *thumbs up*
- cena max. 20k, klidně i z druhé ruky *thumbs up*

Děkujííííí :)

Vinnetou

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k EDGAR TP101MK II

Příspěvek od bubuxin »

Na tomto zose som počul Cabasse Farella 401 a veľmi sa mi to páčilo. Ale tie sú podlahové....

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Znamy mal Edgar TP101 s Cabasse Iroise 500, v podstate ide len o to vybrat si bedne s co najvyssou citlivostou, tie Iroise mali tusim 93 dB.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ten Edgar má 2 x 50W a díky výstupnímu trafu to dá jak do čtyř, tak do osmi ohmů. Takže bazírování na vysoké citlivosti nebude zcela zásadní.
Hraje to dobře s Revolver RW45 (91dBW/m), Sonus Faber Cremona (91dBW/m) byly taky slušný partner. Oboje jsou sloupy.
Ale Vinetou chce regálovky, i z druhé ruky do 20 tisíc Kč
Takže já bych volil třeba :
Revolver RW-33
Sonus Faber Concerto
Triangle Trio

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Mám ten Edgar, počul som s ním už veľa bední, hlavne stĺpov, naposledy tento projekt a ešte tento+ niekoľko komerčných značiek. Myslím, že hladaniu optimálnych bední k zosíku sa venuje zbytočne veľká pozornosť. Je to zosík, ktorý hrá veľmi príjemne a ak niekto nepočúva skreslenia, frekvencie a iné papierové údaje ale užíva si hudbu, tak je to veľmi univerzálny prístroj, ktorý si rozumie asi s každou bedňou. 20tis Kč za novú bedňu je však málo, to má ten zos na viac. Hladaj nejakú jazdenku alebo DIY. Ak Ti nezáleží na TOP designe, skúsil by som S1.2 od www.bvaudio.sk Za dobrý peniaz veľa muziky a ceny skoro na úrovni DIY. Odborníci sa vyjadria, ale zo skúseností môžem povedať, že ten "elektrónkový výkon" stačí aj na dosť veľké bedne. Pokial teda nie je potrebné fungovať s 30cm basákom. S tým ale nemám skúsenosti.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Acon :
je to veľmi univerzálny prístroj, ktorý si rozumie asi s každou bedňou. 20tis Kč za novú bedňu je však málo, to má ten zos na viac
ano, určitě !
s WAWP5 to taky hrálo dobře

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

http://cgi.ebay.de/Paar-REVOLVER-MUSIC- ... 5191771d46

Za 449 Euro je to výborný kup. Je to nástupce RW-33

vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinnetou79 »

Abych to ještě upřesnil, vím, že si EDGAR zaslouží kvalitativně lepší bedny, rád bych volil sloupové provedení, ale v této době si je do malého obývacího pokoje vzhledem, že už tam jedny sloupy od domácího kina jsou + další věcí je, že je místnost pro sloupy špatně řešena, nemohu dovolit. Poslech regálovek u přátel mne rozhodně neurazil.

Děkuji všem za rady, osobně bych byl zvědavý na Revolver MUSIC 1, jen německá Ebay mne od koupi trochu odrazuje, to co jsem o ní četl, shipping jenom tam, no bylo by to dost složité.
Každopádně dalším nápadům reprobeden (nebo nápadu jak vyzrát na něm. ebay - prosím SZ, tady se to nehodí) se rozhodně nebráním, výše uváděné modely, které jsem již slyšel (SF, Triangle) z důvodu jejich kvality nejdou jen tak lehce z druhé ruky sehnat, což mne mrzí, ale je to pochopitelné, každopádně díky za tipy *thumbs up*

Díky

Vinnetou *palec*

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

vinnetou79 píše:Ahoj,
obracím se na Vás s dotazem zda mi můžete doporučit reprobedny k poslechu (a potom mé případné koupi) s lampovým zesilovačem EDGAR TP101 MKII 2x50W 4/8 ohm (4x EL34)
Nějaké tipy od přátel už mám, ale víc hlav víc ví, třeba jste někde slyšeli, viděli, četli ;)

Obrázek

Parametry:

- regálové repro *thumbs up*
- blues, jazz, lehký rock, pop *thumbs up*
- místnost 4x4 m *thumbs up*
- cena max. 20k, klidně i z druhé ruky *thumbs up*

Děkujííííí :)

Vinnetou

Nechcem sa ti veľmi starať o výber reprosústav k tomuto zosilňovaču, ale dám ti jednu radu. Vlastnil som tento zosilňovač a bol mi na ňom priamo v Edgare-Canore robený 3 x tuning prístroja, takže s Edgarom TP 101 to nemálo už nič spoločné a taká 101 asi už ani neexistuje, bola jednoducho výborná.

tu je popis upgrade: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 9c40cacb3b

Určite by som ti doporučoval CABASSE Iroise 500, ktoré som vlastnil a jednoducho táto kombinácia je neprekonateľná. Cabasse sú rýchle, priezračné, citlivé a neutrálne reprosústavy, majú ohromnú dynamiku. Sám teraz hrám na Karach a som úplne spokojný. Ak je to možné na zosíku si daj vymeniť kondenzátory, kabeláž za striebornu, výber kvalitných lámp - EL 34 Svetlana, Tung-Sol, najlepšie 34 (mám odskúšané - JJ elekto., Elektro-Harmoni., Svetlana, Tug-Sol,) a posunieš sa hodne ďalej. Kondíky veľmi pomôžu. Teraz sa na Audio markte predávajú Iroise 500 za 1800 euro. Sadni do auta, dohodni sa na lepšej cene a v kľudne hraj, nebudeš sa mať za čo hanbiť, lebo táto kombinácia je veľmi dobrá.

Odpovědět