Repro k Sony STR-DH190
Re: Repro k Sony STR-DH190
Ještě mám jednu otázku. Přišel mi kabel k repro, který má čirou bužírkou, ale měl mít jednu značenou červeně. Samozřejmě si ji můžu označit permanentní fixou, ale čistě teoreticky, co když přihodím na reproduktoru kabely?
Nestane se vůbec nic jenom stereo efekt může (ale nemusí) bejt v háji
stačí pak přehodit přívody na jediné bedně a vše se srovná do normálu
stačí pak přehodit přívody na jediné bedně a vše se srovná do normálu
Lechosi!!!
Při přefázování repro se nestane vůbec nic?
Fuj, styď se!!
Chassis se budou pohybovat špatným směrem!!!
Celý stereo efekt půjde na 100% "do kopru"!
Ty to snad takhle doma máš? (Zřejmě ano!)
@Taby: raději označ a zapoj správně....a bude klid.
Proč neoznačili + pól je mi záhadou....
Při přefázování repro se nestane vůbec nic?
Fuj, styď se!!
Chassis se budou pohybovat špatným směrem!!!
Celý stereo efekt půjde na 100% "do kopru"!
Ty to snad takhle doma máš? (Zřejmě ano!)
@Taby: raději označ a zapoj správně....a bude klid.
Proč neoznačili + pól je mi záhadou....
Jenom stereo efekt? No, bedny nespalis, zesik taky ne, ale basy,... no vlastně všechno tím že membrány jsou v protipohybu, de do "kopru" . Nemáš náhodou na jedné zile dvoulinky, u názvu kable někde znaminko + ?
Všechny vlny, které k sobě dojdou, se obráceným pohybem měničů navzájem vyruší a vznikne zvuk typu "rozhlas po drátě" s efektem "hraju uvnitř hlavy" Fujtajbl
Fakt to označené nebylo. Na obrázku byla jedna čirá bužírka s červenou linkou. No poradil jsem si tak, že jsem si to prostě odfixoval, a jsem s výsledkem spokojen. Děkuji všem za radu. Je to sestava, která odborníka určitě nenadchne, ale pro mě to za těch cca 20.000 splnilo účel.
Výsledná sestava je tedy
2x polk T50 - repro
Sony STR-DH190 - AV receiver
AT LP3 - gramo
Nicméně řeším dva problémy.
1) trochu jsem podcenil kočku. Opravdu jí to na vrcholu sloupu sluší. Problém je, když seskočí, tak ten sloup se prostě zakymácí. Někde jsem četl, že se repro zatěžují kvůli zvuku, ale jsou to repro nebo ty stojánky? A je to případ i tohoto? Naštěstí tam leze jen večer, než dostane konzervu, tudíž cca mezi 21:30 - 22:00 - je to její forma nátlaku.
2) Receiver má jen cinch vstupy a BT. Televize má jen výstup digital audio. Vyřešil bych to koupí nové televize, ale ty samozřejmě nemají cinche, ale jen BT. Tak bych to asi řešil touto cestou a tak se chci zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti. V podstatě bych přes tu televizi chtěl tahat zvuk z TV, DVD a herní konzole.
Děkuji
Výsledná sestava je tedy
2x polk T50 - repro
Sony STR-DH190 - AV receiver
AT LP3 - gramo
Nicméně řeším dva problémy.
1) trochu jsem podcenil kočku. Opravdu jí to na vrcholu sloupu sluší. Problém je, když seskočí, tak ten sloup se prostě zakymácí. Někde jsem četl, že se repro zatěžují kvůli zvuku, ale jsou to repro nebo ty stojánky? A je to případ i tohoto? Naštěstí tam leze jen večer, než dostane konzervu, tudíž cca mezi 21:30 - 22:00 - je to její forma nátlaku.
2) Receiver má jen cinch vstupy a BT. Televize má jen výstup digital audio. Vyřešil bych to koupí nové televize, ale ty samozřejmě nemají cinche, ale jen BT. Tak bych to asi řešil touto cestou a tak se chci zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti. V podstatě bych přes tu televizi chtěl tahat zvuk z TV, DVD a herní konzole.
Děkuji
Já jsem dal na stojanovky pláty železa nabarvené na černo. Dal jsem pod ně tenkou pěnovku, těsnění do oken. Aby se bedny neodřely. Váha cca 4 kila.
Jestli to má vliv na zvuk nevím. Mam to spíš pro dobrej pocit. Bedynky jsou male a važí cca 6 kilo.
Jestli to má vliv na zvuk nevím. Mam to spíš pro dobrej pocit. Bedynky jsou male a važí cca 6 kilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na digital audio z TV by mal stačiť DAC Fiio Taishan D03K, ktorý prevedie signál na cinche a tie môžu ísť do receivera.Taby píše: ↑31 led 2022 08:112) Receiver má jen cinch vstupy a BT. Televize má jen výstup digital audio. Vyřešil bych to koupí nové televize, ale ty samozřejmě nemají cinche, ale jen BT. Tak bych to asi řešil touto cestou a tak se chci zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti. V podstatě bych přes tu televizi chtěl tahat zvuk z TV, DVD a herní konzole.
Děkuji
Alebo si kúp Cambridge DAC Magic 100, ktorý má vstupy na TV, DVD, PC a hernú konzolu, mohlo by to všetky štyri zariadenia posunúť vyššie a nestojí to až tak veľa.