Repro k Vincent SV 234

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Kontaktovat uživatele:

Repro k Vincent SV 234

Příspěvek od Avatar »

Dobrý deň všetkým na fóre, poprosím o tip na regálové repro vhodné, resp. najvhodnejšie k zosíku Vincent SV 234, uvažujem o niečom od Warfedale a počúvam hlavne rock a jazz. Díky.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Vincent SV 234

Příspěvek od Zdeny »

Takhle se nedá pořádně odpovědět...
Plocha/obejm místnosti napoví, zdali budou stačit nějaké stojanové bedny, či pořádní mackové s objemem > 150l. Jaký je rozpočet? Chceš bednu jen novou a nebo může být i second hand? Bydlíš sám a nebo s rodinou (vzhled a zranitelnost )...

Jaký charakter zvuku upřednostňuješ? Radši pořádný bas (rock) a nějakou tu nepřesnot ve zvuku toleruješ a nebo máš rád, když v hudbě slyšíš i kočičí dech vedle ze zahrady(analytická lupa)?

Nejlepší cesta je projít si pár studií či navštívit pár kamarádů a udlat si njeprvě základní představu tom, co vlastně od zvuku očekáváš. A dle toho pak volit.

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avatar »

ahoj zdena, mám panelák, izba cca 18m2, kvôli nábytku prichádzajú do úvahy výlučne regálové repro, potrebujem poctivý rockový bas a dobrú analytiku nahrávky, repro môže byť aj second v dobrom stave a od slušného majiteľa, cena do cca 700 € ... a deti ustrážim :)

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ahoj,
slyšel jsem s Aurum Cantus a hrálo to pěkně.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

PavelN píše:Ahoj,
slyšel jsem s Aurum Cantus a hrálo to pěkně.
Ano, s nima to docela hraje. Volla nebo V3M se občas objeví i z druhé ruky. To bude ale trochu víc kaček než za Wharfedale. On totiž SV-234 dokáže zahrát i s docela drahýma bednama a ty jsi neuvedl limit.
Když překročím stín jednoho dovozce, tak s něčím dalším ho asi slyšel Svensound, který kdysi ve vláknu k tomu zesíku napsal pochvalný příspěvek. Zkus se mu ozvat, co by k tomu doporučil příp. s čím to tenkrát slyšel.

MMM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMM »

Když zůstanu ve stínu dovozce :D slyšel jsem je s Aurum Cantus, Dynaudio, Focal. Mně se nejvíce líbí s Cantusy, ale to je dáno spíše charakterem repro, než samotného zesilovače. SV-234 je za ty peníze výborný zesilovač, který si moc nevybírá co se týče ostatních značek a jak už zde bylo řečeno, rozehraje i o dost dražší repro.

V rámci Tvého limitu je nejblíže Leisure 2 SV MKII ... http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... 2-sv-mkii/.

Je to sice jejich základní model, ale když jsem ho slyšel, tak jsem si bez prdele myslel, že hrají vedlejší sloupky. Když dostanou potřebné krmení, což SV-234 bez problému splňuje, tak z nich leze zvuk, který by jsi čekal u o dost větší bedny. Vzhledem k velikosti středobasu, Ti sice basy nebudou větrat nohavice, ale pocitově jich tam je dost a navíc jsou v rámci své třídy rychlé a pevné ... a v místnosti o velikosti 18m2 jich tam budeš mít až až.
A o analytiku nahrávky se Ti páskový výškáč postará měrou vrchovatou.

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avatar »

To mmm:
zaujímavý hifi názor, díky, mám už niekoľko tipov na bedne,ktoré si dám v posluchovke zapojiť, bude teda medzi nimi aj táto malá regálovka, základný model od tohto naozaj veľmi chváleného výrobcu, nakoľko som človek zvedavý...registrujem však aj protinázor od skúseného kolegu z fóra, že žiadne repro aurum cantus, snáď okrem stĺpov melody-103, nezahraje dobre rockovú hudbu, takže uvidíme...opäť navzdory názoru iného kolegu, ktorý žije rockom a metalom, že ani bedne wharfedale nie sú dobré na rock a že "patlajú" basy, si dám pustiť warfy evo 8 signature, resp. evo 10 signature, všetko bedne z limitovanej edície k 75. výročiu založenia firmy, ktoré sú zhruba v mojom limite a majú byť na vrchole regáloviek od tohto výrobcu...už výraznejšie nad mojou cenovou hranicou je tip na zaujímavé francúzske regálovky JMR Bliss Duet, hoci ich nákup v rámci akcie, ktorú ponúka svensound v prahe, by bol ešte v mojej norme...najviac chvály na spojenie s tým vincentom, a znova od skúseného hifi zdroja, som dostal na malé stĺpiky xavian gran colonna, ide však o stĺpiky, a teda kvôli nábytku asi nebudú môcť byť realizované,aj keby hrali priam božsky, to by som potom musel asi veľmi radikálne preskupiť nábytok a to sa mi zatiaľ nechce, ale človek nikdy nevie...a nakoniec si nechám prezentáciu zatiaľ, aspoň pre mňa, úplne neznámych regálových repro od spoločnosti elektrosystém brno, tip od ďalšieho fajn kolegu, tie bedne ale v bežnej obchodnej sieti na slovensku asi nebudú "k máni", a tak ma zrejme čaká výlet za nimi na moravu, to som tiež zvedavý ako blcha,čo mi na vincentoch zahrajú, a mali by zahrať super...vzhľadom na zimné mesiace rozhodnutie a nákup bední zrejme bude na programe až niekedy na jar...takže zatiaľ asi tak, toto je zhruba rešerš reakcií, ktoré som z fóra zatiaľ dostal, pričom väčšina bolo vo forme ss, resp. emailom, dávam ich preto na vedomie aj širokej hifi komunite.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jen poznámka:
půdorysně jsou regálovky s cca 10-12l objemu stejné jako sloupky s cca 35-50l objemu. Na "obestavěný" prostor také. Takže ty sloupy bych možná zvážil, co se týká prostoru.
Zkus Dynaudio Audinece 72)SE) 62(SE), 122 a pod sloupy od nich a uvidíš sám, jestli třeba DA ti nesedne.

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avatar »

to zdeny:
takže mi pribudol ďalší tip k vincentovi na rockovú hudbu, bedne dynaudio, trochu malé prekvapko, ja som tie bedne totiž bral ako skôr stavané na klasiku, ale tiež díky za radu, aj keď, podobne ako pri stĺpikoch xavian gran colonna, aj dynaudia audience 122, 72,62 sú všetko stĺpy, všakže...takže znova problém s nábytkom...pre mňa sú ideálom a jasným favoritom vhodné regálovky na hrotoch, ktoré zahrajú poctivý pevný rockový bas s čo najlepšou analytikou v cene cca 700 €, a ktoré môžem postaviť na drevené komody, cca 20cm od steny, takže ak budem počúvať na testoch v posluchovke aj niečo od dynaudia tak radšej nejaký regál...inak pôvodne som chcel testovať maximálne 3-4 bedne, už teraz mi to vychádza tak na tucet...a to vnímam ako dosť veľký názorový hifi rozptyl, v štýle "kolik lidí, tolik chutí".

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Avatar píše:ktoré môžem postaviť na drevené komody, cca 20cm od steny
v tomhle případě bych z výběru vyloučil vše s BR dozadu a zvážil ty uzavřené sloupky.
Avatar píše:toto je zhruba rešerš reakcií, ktoré som z fóra zatiaľ dostal, pričom väčšina bolo vo forme ss, resp. emailom, dávam ich preto na vedomie aj širokej hifi komunite.
a tohle mě velice mrzí. sám jsem gran colonny předevčerem slyšel a musím potvrdit dobrozdání neznámého hifisty. škoda, že o tom nepokecáme. a nebýt Avatara, ani nevím, že někdo takový vůbec existuje.

Odpovědět