Repro kabel 2x3 metry

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Repro kabel 2x3 metry

Příspěvek od Mike »

Potřebuji poradit chci vyměnit stávající reproduktorový kabel za lepší. Délka 2x3 metry,osazený konektory,provedení Bi-wire. Reproduktory Wharfedale OPUS 2-1. Sestava Vincent SV 233 a CD S3. Vím že na wharfedale se doporučuje silnější průřez kabelu a případně něco postříbřeného. Cenově do 4000kč
Někdo mi doporučoval BabexAudio Young Biwire máte s ním někdo zkušenosti?
http://www.erbamarket.cz/audio-video/ba ... -2540.html

Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro kabel 2x3 metry

Příspěvek od Mike »

To mi tady nikdo neporadí mezi jakými mám vybírat kabely do mojí sestavy ??
Napadla mě ještě supra ply,audioquest a inakustik o které se ted velmi zajímám. Cenový limit pevně dán 4000kč. Myslím si že v podobné situaci může být více uživatelů. Kteří mají už dobrou sestavu ale hledají k ní nějáký lepší kabel. Osazení banánky provedení bi wire.

Supra Ply 3,4 - cínovaná měd,kabel ze dvou pramenů,plochá konstukce zaručí minimální induktanci. Velmi zajímavý kabel 350kč/m

Obrázek

Audioquest Giblartar PSC v provedení biwire

Obrázek

Inakustik DUO-PE LS - 602 PE dielektrikum,stočené dráty 320kč/m

Obrázek

pokud máte někdo nějáké další tipy tak sem s nimi ;)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Cenově dostupný v metráži je Kimber Kable 8 PR (395,-), na hraně s tvojí částkou je lepší Kimber Kable 8 VS (690,-). Lze je zapojit Bi-Vi. Cena je za 1m.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ten KK nie je spatny tip, sam ho vlastnim, ale s vymenou bedni pokukujem aj po lepsich kabloch, rozhodne si nejake pozicaj proti zalohe v studiach alebo od ludi tu na fore a vyskusaj na svojej zostave....

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Supra Ply 3,4 mam doma a myslim, ze s nim chybu neudelas. Zkus Svensounda, jestli ma jeste slevy :) . Doporucil bych ti jine co jsem slysel, ale ty jsou v jine cenove kategorii. Otazka je, jestli zapojeni bi-wire bude slysitelne a ma smysl do toho davat penize, i kdyz to neni nijak hodne. Chtelo by to vyzkouset primo u tebe.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

slušný ja taky Oehlbach,hlavně středy a výšky
Obrázek

http://www.hificentrum.cz/vyrobky/295/r ... 4-1080.htm

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Mike
Konkrétní zkušenost kablo skeptika (ještě nedávno píšícího oslavné ódy na vliv kabelů) :

Používám vlastnoručně dělané reprokabely, metráž kroucený Monitor Black&White 4x4 (cca 300,- Kč/bm), zakončené proletovanými obyč. banánky (cca 50,- Kč/ks). Ze zvědavosti a pro klid duše jsem je doma (Cambridge Audio 640+regály QLN 601) porovnal s půjčenými studiovými „anakondami“ renomované značky za několik desítek tisíc. Při slepém testu žádný rozdíl. Dobře – mám levnou aparaturu, jsem hluchý. Totéž proto s dalším účastníkem opakováno na referenční aparatuře v o řád vyšší cenové třídě, perfektní akustika. Opět žádný rozdíl.

Tož tak. Promiň, že nejsem konkrétní, ale majiteli jsem výslovně slíbil nejmenovat použité značky (docela ho chápu, i on musí jíst). Každopádně se moc rád zúčastním objektivního slepého testu, na kterém mě někdo přesvědčí o opaku.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já jsem majitelem těchto "Inakustik DUO-PE LS - 602 PE dielektrikum,stočené dráty 320kč/m" a taky je můžu doporučit, dělal mi je na míru p. Mahdal z HI-FI studia Špalíček v Ostravě v provedení double bi-wire (4x banánek do zesilovače, 4x do bedny pro jeden kanál).
Řekl bych, že je to taková klasika pro nižší až střední cenovou kategorii komponentů, ničím neurazí, cena je solidní a provedení kvalitní.
Rozdíl mezi DUO-PE LS - 602 a LS - 1102 je jen ve zdvojení vodičů pro nizké kmitočty (celkem 6 vodičů), jinak je provedení stejné a cena 620,- za metr.

Myslím, že ti výběr moc neulehčujeme, stejně ti každý doporučí to co zná a má doma.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Mohu Ti zapůjčit Supra : Repro kabel SUPRA RONDO 4 x 2.5, set 2 x 4m osazen na jedné straně roztahovací banánky BP-316 a druhá strana ukončena vidličkami, ale není to provedení provedení Bi-wire. Nové, zahořené, v případě že Ti bude vyhovovat tak pouze za cenu materiálu, tzn. 2.400,- Kč. Foto na vyžádání pošlu. Dělal jsem ho pro jednoho klienta a ten se potom neozval.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Děkuji všem za komentáře po dlouhém zvážení jsem dospěl k názoru že pokud měnit kabeláž tak jít do něčeho opravdu kvalitního. Něco co by mohla být na nějákou chvíli konečná abych to za půl roku nemusel měnit. Takže upgrade kabeláže odkládám na neurčito. Ještě jednou všem děkuji *palec*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jestli chceš, tak se u tebe stavím se svými Ecosse a uvidíš, co to udělá. U mě to bylo slyšet hodně, ale je otázka, zda u tebe bude posun tímhle směrem žádoucí. Akorát nevím, jestli je to 2*3 spíš 2*2 nebo 2,5. Je to čistá měď, konstrukce je vf v solid core a nf multistrand. Pokud by si dnes kupoval kabel, bral bych spíše profi udělaný na míru, než bych se zabýval přiděláváním konektorů. Je dokonce možné, že je budu muset prodat a cenově by určitě vyšly výrazně pod tvou hranici.
Z těch ostatních se mi líbí inakustiky už delší dobu, ale spíš ty vyšší řady. To je ale ranec a i z druhé ruky chodí vcelku vysoko.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Díky za odezvu ale rozhodl jsem se jít jinou cestou. Tvoje kabely jsou zajímavé a můžeme je u mě otestovat. Někdy se vyplatí šetřit a koupit už něco lepšího a k takovému názoru jsem došel. Nechci koupit něco co mi bude vyhovovat jen chvíli. Toho už jsem se nabažil dost.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Mike .
nechci Ti opravdu nic nutit, ale sem tam mám cestu do Pardubic a do Hradce je to už kousek.
Jen bych Ti půjčil na odzkoušení Krautwire 3 (nákup. cena 2000/m).
Momentálně leží na chvíli v úložném prostoru postele kable 2 x3m.
Jen pro Tvůj obrázek, zda má cenu dávat prašule do káblů.
Pokud máš zájem o poslech, napiš do SZ.

Odpovědět