Repro+zesilovač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
rapl
Příspěvky: 2
Registrován: 08 dub 2024 19:16
Kontaktovat uživatele:

Repro+zesilovač

Příspěvek od rapl »

Dobrý den,

začínám s první sestavou, potřeboval bych poradit/potvrdit výběr repro k mému zasilovači. Mám docela obyčejný Harman Kardon AVR 151s https://uk.harmanaudio.com/AVR+151S.html a mám možnost koupit pěkné Tannoy Mercury V4i https://www.rodel-audio.cz/produkty-tan ... -detail-92. Mám menší místnost do 20m2, k poslechu výhradně vážná hudba.

Předem děkuji za cokoli:-)

JV
Příspěvky: 1406
Registrován: 08 říj 2008 07:36
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro+zesilovač

Příspěvek od JV »

Neviem či ten reciever nebude najslabším šlánkom. Nepoznám tento konkrétny kus, ale je také nepísané všeobecné pravidlo, že viackanálové recievery (hlavne pokal to nie sú top modely) nie sú celkom to pravé orechové na stereo posluch. Na druhú stranu záleží na tom aké máš nároky, či máš možnosť z niečím porovnať, atď.. Môže byť že budeš s touto kombináciou celkom spokojný. To sú veci čo si musíš vyhodnotiť sám.
Celkom iná situácia nastáva pokial by boli zdrojom tej klasiky viackanálové SACD. Ale to by potom chcelo mať z jednej série celé ozvučenie, alebo minimálne center a predné bedne.
Dôležitým prvkom je aj akustika posluchového priestoru.
Tannoy moc nepoznám, počul som niekedy dávno iba tie ich velké starožitne sa tváriace skrine, takže k tým bedniam sa ti snáď vyjadrí niekto iný čo má s nimi nejakú skúsenosť..

Tapir1
Příspěvky: 97
Registrován: 19 lis 2019 14:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro+zesilovač

Příspěvek od Tapir1 »

Repro je ok, tady si přečti test - https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ercury-v4i . Spíše ten AVR bude nedostatečný. Ale každý z hifi nadšenců nějak začínal. 😎 Nicméně, pokud nechceš provozovat domácí kino, podívej se po stereo zesilovači.

rapl
Příspěvky: 2
Registrován: 08 dub 2024 19:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro+zesilovač

Příspěvek od rapl »

Dobrý den,
moc děkuji za komentáře. Stereo zesilovač přijde za čas určitě na řadu. Nicméně je fajn, že tohle bude fungovat aspoň nějak, sacd nehrozí, budou to jen cd. Ještě jednou díky 🙂

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti