Reprobedna

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Reprobedna

Příspěvek od gotzilák »

Mám doma dual-mono zesilovač GOLDENOTE S1-Signature má výkon asi 60w-8 Ohm.Jedná se se o Italský zesilovač a mám regálové bedny Xavian125XN a chtěl bych stojanové bedny. Protože vím,že reprobedny se musí hodit k danému zesilovači a tento zesilovač,asi mnoho lidí nemá,proto bych se chtěl zeptat,jaké repra by se hodila k danému zesilovači a protože nemám moc financí,nedhtěl moc drahé reprobedny.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprobedna

Příspěvek od S499_1023 »

Stojanové bedny a regálové bedny jsou jedno a to samé. Máš na mysli sloupové bedny?

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

S499_1023 píše:Stojanové bedny a regálové bedny jsou jedno a to samé. Máš na mysli sloupové bedny?
Špatně jsem se vyjádřil. Mám samozřejmě na mysli sloupové

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Je velice smutné,že mi nikdo neodpověděl.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Asi tady nikdo s tím zesilovačem nemá zkušenosti. Na Tvém místě bych byl naopak rád, že si tady lidi neplácaj játra.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Ono je to s tim parovanim "repro-zesilovac" asi dost na hrane. Pokud vezmene v uvahu snahu vsech vyrobcu vyrabet zesilovac s co nejnizsim zkreslenim, melo by z toho vyplyvat (a melo by byt logicke), ze jsou si vsechny drazsi zesilovace vicemene rovnocenne. (samozrejme nejsou - ale necitim se byt kompetentni k definicim a duvodum, proc to tak neni - typu "mekky a trvrdy zdroj, kapacita kondenzatoru, rychlost aktivnich soucastek, atd. - jsem jen pouhy ajtak a fanda, ne konstrukter elektronik)

Pokud bych byl v podobne situaci, vezmu zesilovac a zkusim poprosit nekoho z poslechoveho studia, aby mi ho pripojil k reproduktorum, o ktere mam zajem , pote, co jsem si cenovym stropem vybral 2-3 typy repro.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

S ohledem na relativně nízký výkon zesilovače bych se soustředil na reprobedny s vyšší citlivostí.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Gotziláku, rady se sice někdy hodí, ale domácí úkol si musíš udělat sám, protože jenom ty znáš částku, kterou hodláš za bedny utratit, jenom ty znáš akustické podmínky, ve kterých budeš poslouchat (a ty jsou důležitější než značka zesilovače).
Takže si vytipuj bedny dle své kapsy a s citlivostí odpovídajíci parametrům zesilovače, oslov prodejce a vyžádej si poslech u sebe doma. Z vlastní zkušenosti vím, že někteří prodejci jsou v tomto směru přístupní. A pokud neuspěješ, tak při poslechu u prodejce ber v úvahu rozdílné poslechové podmínky. V žadném případě bych nekupoval bedny bez předchozího poslechu.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Jeste snad drobnost - bral bych vyssi model z druhe ruky. Lepsi je si treba na vytipovane repro pockat, nez se objevi nekde na ebayi, nebo bazaru, nez vyhodit 20 tisic za nove, ktere budou o 2 levely nizsi, nez pouzite za stejne penize

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Co se týče zesilovače, zmíněné Xaviany 125XN mají citlivost jen 86,tak o citlivé bedny moc nejde. Psal jsem p.Barbettovi,radil mi Xavian Piccolo, s tím,že mé Xaviany koupí,ale bohužel rozdíl bude o mnoho vysší než zmiňovných 12000 ticíc,které mohu zaplatit.
A potom jsou Piccola také dvoupásmové i když sloupové a i když nemám moc rád basy občas bych je rád slyšel a nevím Piccola jedni je chlálí a druzí haní. Víte zesilovač Goldenote,je to puristický zesilovač bez korekcí,.má dvě toriodní trafa na každý kanál zvlášt a Alps na zesilován zvuku. Měl jsem předtím Nad a Xaviny se k nim taky hodily,tak si myslím,že můj zesilovač moc lidí nezná,tak bedny k Nadu.
Možná Tannoy,Kef,Whartedale,Jbl,oravdu nevím. Byly by to bedny z druhé ruky.Jsem z Prostějova moc nechodící,tak je nemohu vyzkoušet z mým zesilovačem a tady v Prostějově žádné HI-FI studio není a to je opravdu problém. Ivan

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Ahoj, jaký je rozpočet? Goldenote (dříve Bluenote) dělá i bedniska (nové ale vcelku drahé, min 2500$)...jinak tedy po projití webu, zesilovač vypadá fajnově, ale moc uživatelských recenzí, natož pak s čím ho kdo poslouchá, se těžko hledá. Ale z toho mála, samá chvála na něj *thumbs up* takže gratuluji. Takhle od klávesnice se špatně radí, ale co se týče starších beden, DALI (má oblíbená zančka) nabízí poměrně slušný poměr cena/výkon za bedny z druhé ruky, příjemné středy, hodně melodické, spíše "teplejší" zvuk (nerad popisuji charakter :) ), modely s páskovým výškáčem jsou lahoda, to jen můj soukromý tip, případně Tannoy
Hodně zdaru při výběru

Odpovědět