Reprobedny pro studenta

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bubínek
Kontaktovat uživatele:

Reprobedny pro studenta

Příspěvek od bubínek »

Ahoj. Jsem devatenáctiletý student, který si konečně našetřil na bazarový gramofon Pro-ject Debut III. Pár let vlastním zesilovač Denon PMA-520 z roku 1988. Teď jsem si poprvé po mnoha letech mohl pustit svou malou sbírku LP (i japonské), především 60. a 70. rocková a alternativní léta.
Proč píšu. Chci vás zde na fóru požádat, zda-li někdo nevlastníte nepotřebný pár stereo reprobeden. Já vlastním pouze malé "bedýnky" od televize z 90. let. a z těch moc hudby nedostanu a na koupi, byť bazarových, peníze nemám. Nevlastníte někdo reprobedny, které pro vás už nemají význam, protože jste se posunuli dál, k mnohonásobně dražším? :-) Nebo nějaké z vašich hifi začátků? V rodině žádného hifistu nemám, a tak se ptám zde.
Pokud by se někdo takový našel, byl bych mu moc vděčný.

Mějte se

Bubínek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprobedny pro studenta

Příspěvek od lechos »

Studente Bubínku, sleduj tohle fórum, sem tam najdeš pěkné věci, za odvoz
http://www.nevyhazujto.cz/index.php?mod ... rch=Hledat

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hochu zlatá ! Nabídek je snad 100 000 jenom sledovat, vyvinout vlastní iniciativu, víš ?
Domů na podnose a levně Ti je nepřinese nikdo.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=19007, pozri si tú ponuku, nejako takto sa orientuj.
Asi je to tak, že nikto ti nič čo by hralo nedaruje, ak chceš mať aspoň trošku zážitok z hudby, 5000,-musíš dať do kopy, inak ti nezostáva iné len ísť niekam do zberného dvora a zobrať tam čo bude.
Neber to zle, ale očakávať, že niekto daruje na výzvu sa veľmi nedá - pozri sa na svoj mobil koľko peňazí si za neho vyhodil, ak dáš aspoň toľko za reproduktory, bude ti to hrať slušne. A ak to myslíš s posluchom hudby vážne, tak predpokladom je aspoň nejaká investícia do repro, na bazosi sú párkorunové budky - ale hrať to bude tak ako tvoje od telky.
Tie 3,5 pásma sú za 10 000 ako zadarmo.
Skús vyvinúť aktivitu, nie čakať na darované, ak aj niekto daruje na 90% to bude o ničom.
Napríklad tieto sú za 1000, ak chceš niečo také http://elektro.bazos.sk/inzerat/3844272 ... S-HM20.php, ale nie je to bohvie čo. ak by ti také stačili, 2dni na brigáde ti neublížia :lol:, ja som bol tiež študent.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pro začátek není problém postavit si repro bedýnky dvoupásma sám...středovýškač z rozbité TV co se povaluje venku (velmi často jsou tam 2 stejné ks a funkční) basák tedy vlastně dva budeš muset asi koupit, nabídek je habaděj...oba repra propojíš vedle sebe (paralelně) a ten středovýškač přes sériový kondenzátor cca 2μF, oba repra musí mít stejnou impedanci, nejčastěji vyhoví 8Ω. Ozvučnici - box objemu kolem 20-30 litrů vyrobí truhlář v odborné dílně nebo si troufáš sám ? Uvnitř vytlumit skládanou vatou...ještě něco ?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Lechos Ti poradil velmi dobře. Za pár kaček si uděláš slušný dvoupásma sám. Jen chtít. Nechci moralizovat, ale nějaké malé finance jistě máš i jako student. Já byl studentem také a co jsem chtěl, za tím jsem si šel i bez darů...je to o prioritách, za co to málo utratíš. Jistě něco umíš i rukama a dneska si študák vydělá na brigádě groše, o kterých se nám o generaci starším, ani nesnilo...párkrát s kámošema nezachlastáš :) a máš krásný dvoupásma za babku.... *palec*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Můžu nabídnout Tesla ARS938, za odvoz, jinak skončí ve sběrném dvoře. Jsou zcela funkční. Praha. Jedině odvoz, zasílat odmítám.
Pavel Macura Audio

bubínek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubínek »

Moc děkuji za velkorysou nabídku. Už jsem v to nedoufal. 16. - 19. června budu v Praze na přijímačkách. Osobně bych je tedy vyzvedl, je to v tyto dny možné?

Mnohokrát děkuji

bubínek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Je to možné. Dole pod příspěvkem mám link na stránky, kde opět dole je "kontakt", e-mailová adresa. Dohodneme se na přesnějším datu a čase.
Pavel Macura Audio

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Hmmm....8mi palcový ARN a ARV168. To musí bejt lahoda.

Darovanému koni bych ale na zuby nehleděl a zatím to je asi nejlepší nabídka co máš. Ber to...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ale ten zesík Denon to není zrovna šeptáček tak opatrně s točítkem Volume abys ty bedýnky (jinak krásné) příliš brzo neodhulil...nicméně reprák Tesla ARN vydrží dost....

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Tak ono pokud to vyloženě neotočí na maximum a nepustí do toho hudbu, tak destrukce basáku přichází pomalu. Tim myslím to, že když to hulí tak že repráky chrčí a nestíhají, tak už je to prvotní náznak toho, že je něco špatně a inteligentní člověk to ztlumí, pač takový reprák se nedá poslouchat. Takže jediné riziko tkví v tom aby při zapínání zesilovače měl ztlumenou hlasitost. Pak už snad odpálení nehrozí.

Kompinace ARN 6xx a ARV16x ovšem není úplně povedená. Zkrátka ten výškáč nejde tahat tak nízko, aby navázal na ten 8mi palcový reprák. V tomhle ohledu je mnohem lepší kombinace ARN56x a ARV16x. Pokud bys měl cestu do Liberce, také bych tě mohl obdarovat. Pokud jsi ale šikovný, mohl by sis časem až budeš mít peníze ty né přiliš povedené ARS od PMA předělat na mnohem použitelnější kombinaci (i když stále né ideální). Unicorn odladil novou vyhybku pro ARN664/665 a Monacor DT-300 ve zvukovodu WG-300. U téhle kombinace by mělo být podstatně lepší navázaní toho basáku s výškou, i když jak on sám říká, stále to není ideální.

http://www.repromania.net/forum/viewtop ... ilit=tm280
Naposledy upravil(a) kemo87 dne 12 čer 2014 10:17, celkem upraveno 1 x.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Po revoluci (1989) jsem měl první zesík Technics SU-700 asi tak 2x40W / 8Ω no a benýnky RS-334 z DOSS Val Mez tedy přesněji basové repra dokázal zlikvidovat zakrátko...možná proto že byly 4Ω ale to jsme byli mladí a posluchali Metallicu, Exciter a Motörhead...

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Jo bedny Elektronika Praha mám doma taky volné. Konkrétně typ RS238b.

Obrázek

Odpovědět