Reproduktory do podhledu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
jiricekc
Kontaktovat uživatele:

Reproduktory do podhledu

Příspěvek od jiricekc »

Dobry den ve spolek.
Resim umisteni reproduktoru do sadrokaronoveho podhledu. Poradite nekdo jake vybrat?
Jedna se pouze o zadni par. Ve predu mam sloupy Canton LE170, centr TVM (oznaceni si ted nevybavim). Receiver Denon AVR-1905.
Repro bude ve vysce 2.85m primo nad pohovkou - nebo bych mel umistit jinak? Mam resit nejakou vypln podhledu?
Koukal jsem na Bose a Jamo, Dexon nepocitam. Ale ktere? Nejsem zadny odbornik, pouze uzivatel.
Diky za jakekoliv rady nebo odkazy, kde patrat.

mfr
Kontaktovat uživatele:

Re: Reproduktory do podhledu

Příspěvek od mfr »

kdysi jsem se poohlizel po tomhle:
http://www.nhthifi.com/In-wall;jsession ... 8Ta38Rchz0
u nas to prodavaji tady:
http://www.avisat.cz/?nht,63
mozna to neni presne to co hledas, ale treba ti to pomuze...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Boston Acoustic případně Klipsch

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Vzhledem k LE 170 bych urcite zacal vyberem u Canton-u, delaji taky repro pro vestavbu.

jiricekc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricekc »

Vazeni,
Tak vam fakt moc diky za rychle odezvy. Nevim proc me kuprikladu nenapadlo mrknout na Canton. Zkusim asi jejich InCeiling 800. Poreferuju jak jsem spokojen. I ostatni moznosti vypadaji zajimave. Jeste jednou diky!

Kdyby treba nekoho zajimalo jak jsem spokojen s LE 170, tak velice. *2thumbsup* Mam je pet let a ani tehdy nebyly moc drahe (12-13 tis.). Vybiral jsem primarne pro hudbu a tyto si vybral kvuli tomu, ze hraji od spoda (tusim 18 Hz). Oproti LE 190 se mi zdalo, ze neduni.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

ne ze bych chtel rypnout... ale LE 109 od 190 se moc nelisi.....
je tu moznost zmeny vyhybky ci kvalita repra... protoze 109 jsou sice... nebo byli o cca 5-10tis. drazsi... ale jinak vzhledove a parametrove skoro sedeli krome vyskacu...
tim chci rict ze mi ty 109 nejak neduni a par znamych take se jim to libi...

ale jinak dunivost je vetsinou ustaveni repra pokud vim.... takze dalej od zdi....a pak velkou roli hraje dana mistnost.... tudiz je otazkou kde je slysel hrat...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mně připadá, že zadními kanály se nemyslí zvuk ze stropu. Ale v mutikanálu se moc nevyznám.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Přesně tak, zadní repro by mělo být vlevo a vpravo mírně vzadu ve výšce hlavy a natočené na posluchače. Při kruhovém zvuku např. ze zkušebního DVD by zvuk měl opsat kružnici s tím, že nesmí dojít k výrazným kmitočtovým propadům a hlasitost musí být ze všech 5 repro stejná. Nyní neuvažuji připojení SW i když i ten lze nakonfigurovat pro všechna repra v menu AV receiveru (zesilovače).
Repra do stropu bych dal do podhledu v koupelně...

jiricekc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricekc »

Jo, do podhledu neni idealni, ale kdyz to jinam nejde, tak alespon to. Uz jsem je tam namontoval a zvuk z toho se mi libi. Jeste si hraju s nastavovanim, ale nemam moc casu. Helikoptery a letadla mi litaji skrz obyvak *palec* , jinak jsem z toho moc neslysel, ale to je taky dany kvalitou prehravaneho materialu. Sumasumarum jsem zatim spokojen.
Jinak k LE109/190 - je to mozny. Moje LE 170 neduni (opravuji jdou od 25Hz), s pomerem cena/vykon jsem jiz 5 let plne spokojen.

Odpovědět