reprokabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gotzila
Kontaktovat uživatele:

reprokabel

Příspěvek od gotzila »

Chtěl bych se něco zeptat. Mám repro kabely KIMBER 4PR a nyní když si pořídím stojan,jsou kabely dlouhé měří 2,20 cm a stačílo by mě jeden kabel zkrátit na polvinu,což mě postačuje. Jak by se to projevilo na kvalitě zvuku. Ptám se proto než ho skrátím. *jupi* *jupi* *jupi*

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Re: reprokabel

Příspěvek od palinoch »

*2thumbsup*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

....................zbytečná otázka....nijak :idea:

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Na tej otázke je (podľa mňa) vidieť ako skresľujúco pôsobia reči o dôležitosti káblov. Niekto si myslí že zmenou kábla medzi AVR Yamaha a repro Heco sa posunie na dosah k zostave óÓ a brum-brum za milión.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Když jsem kdysi chodil do HI-FI poslechové místnosti v Uherském Hradišti, radil mi prodávající čím kratší kabel jak signálový tak reprokabel,tím lepší. Proto jsem se zeptal.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Pozri, ak mas nejake skusenosti s hifi, sam logicky uznas, ze skratenie dvojmetroveho kabla napr na meter zvukovy rozdiel nespoznas. A to co ti povedal hifi predajca moze byt a nemusi byt pravda, Kable VDH napr powerkable by mali byt dlhsie viac ako 1,5m aby sa ich vlastnost filtracie ukazala. Po druhe cela tvoja otazka na mna posoby strasne komicky. Znehodnotit kabel skratenim a pritom ho mozes stocit aby nezavadzal je urcite lepsie riesenie ako skratenie. Mozno o rok budes potrebovat kabel dlhsi, ale bohuzial z kratkeho dlhy neurobis. Proste niekedy je lepsie porozmyslat ako pocuvat bludy.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

palinoch - *palec* -tohle přesně jsem mu napsal v SZ,ale nezareagoval ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

A ja vzdycky myslel, ze kdyz je kabel o 1/2 kratsi, tak se zvuk sestavy 2x zrychli. :lol:

Ale vazne: Jak pise palinoch, urcite nekratit. Ale take "nerolovat" do klubicka, pouze polozit "do vlnovky" jako hada. (Smotany kabel se, v nepriznivem pripade, muze chovat jako vinuti civky a ovlivnovat zvuk. ;) )

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Ano Prospero, to s tym stocenim mas absolutnu pravdu. Pisal som v chvate. Ale hifisti vedia ako sa veci maju alebo mozu mat *thumbs up*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

V pasívnom zapojení nemusí byť automatické, že drahý kábel bude fungovať draho a lacný lacno. Rovnako platí aj krátky a dlhý. Logicky by to malo fungovať - čím kratší, tým menej sa kábel (materiál vodiča, konštrukcia, dĺžka, elektrické vlastnosti...) premietnu do signálu, ale pri "customizácii" zvuku a zábave okolo nej je niekedy táto modifikácia žiadúca. Neskracovať, skúsiť iný kábel. *taktone*

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Neviem teda ci spravne citam, ale dotaz bol ze ci moze jeden :!: kabel skratit o polovicu.

Teda ak by jeden mal 2m a druhy 1m to sa mi nepaci. Nevravim ze to musi byt vzdy a vsade pocut. Ale uz len z principu by som sa snazil zanechat nejaku symetriu aj v dlzkach kablov :|

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Děkuji. Víte měl jsem Xaviany 225 a tam byl biwiring a nyní mám Xavian 225 a tam biviring není,byly spojené, zůstaly mě dva kabely navíc, jak jsem psal Kimber 4PR,délka 2,20 cm.
Nebudu ty náhradní zkracovat,dám na odbornou radu od Vás.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

citát:
jsou kabely dlouhé měří 2,20 cm a stačílo by mě jeden kabel zkrátit na polvinu...
to jako 22 mm ? to je překlep, recese nebo provokace :?:
Stočení příliš dlouhého kabelu do kruhu může však ovlivnit kmitočtovou charakteristiku, uvědomte si že takto vzniká určitá cívka - tlumivka nedefinovatelných vlastnosti a přenos ochudit o výšky. Teoreticky.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Lechosi,myslím zkráti t kabel na polovinu,ti znamená jeden kabel 220cm na dva 110cm. To byla má otázka a není to recese ani provokace ale byla by to možná skutečnost a tvůj názor je spíš teoretický. *jupi* *jupi* *jupi*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

gotzila píše:Lechosi,myslím zkráti t kabel na polovinu,ti znamená jeden kabel 220cm na dva 110cm. To byla má otázka a není to recese ani provokace ale byla by to možná skutečnost a tvůj názor je spíš teoretický. *jupi* *jupi* *jupi*
OK, teď jasno, 220 cm není ovšem 2,20 cm jako v zadání příkladu. To jenom pro pořádek. Ahoj.

Odpovědět