Revox A77 IV

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Revox A77 IV

Příspěvek od gotzilák »

Prosím není to tak dlouho,koupil jsem si magič Revox A 77IV řady,na nahrávání LP desek a používám pásky Maxell 25-120. A potřeboval bych návod,ale v češtině,mohl by mi jej někdo nabídnout?
Chtěl jsem se zeptat,když natáčím, jeden VU mě ukazuje méně,tím myslím rafičku /levý/ a při přehrávání mi hraje slabě. Já vím dá se to vyřešit,
manipulací,ale chtěl bych , aby to hrálo stejně,bez nanipulace potenciometry. Moc děkuji. *hura*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Revox A77 IV

Příspěvek od Fidas »

Manuálek je tady:
http://czechmanuals.com/uzivatelska-pri ... X%20A77-_E
bohužel v češtině jsem jej nenašel ..ale vzhledem k tomu, že to není zase tak moc složitý
stroj na obsluhu, není snad toho zapotřebí :-)
Dále doporučuji dobře očistit hlavy lihem, tónový hřídel a přítlačnou kladku.
Může to být zaviněné nečistotou na hlavách, pokud nejsou obroušeny páskem,
Nepomůže li k odstranění očištění, je to potřeba nastavit zevnitř :-)
Bylo by dobré nechat si celý magič nastavit u odborníků, velice dobří jsou v Mladé Boleslavi:
http://www.vintageaudio.cz/
a domluvit se s nimi na návštěvě a nastavení.
Před cca třemi roky jsem byl u nich se svým ReVox PR99 MKIII a jsem spokojen.
Zatím co technik nastavoval, měl jsem možnost si u nich prohlédnout krásné stroje.
Jinak blahopřeji k pořízení krásného stroje ... je v tom duch Willyho Studera :-)

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Děkuji Fidas. Vím,že návod není moc třeba k dispozici,nejsem zas takový blbec,abych se v tom nevyznal. Já jen s nostalgie.
Co se týče nahravání, potřeboval jsem ten návod, abych si korekce nahrávání mohl opravit sám. Prostě jsem si na korekce při nahrávání musel upravit na levém kanálu sám, pootočení potenciometru o trochu víc. Hlavy a páskovou dráhu si opradu čistím až moc pravidelně a Maxell-ky moc hlavy nešpiní a odmagnetovávám při každém nahrávání a hlavy jsou docela slušné. Posílat takovou věc do Mladé Boleslavi se mi moc nechce,protože jak jsem si kupoval magič a když přišel musel jsem ho rozdělat,protože vinou České poŠty byl vypadený konektor a magič moc nehrál a abych dovezl magič tak daleko, ani nemám čím, se mi moc nechce, je to skoro 400km. To jen tak mimochodem. Jinak moc děkuji za odpověď,jak jsem psal magnetofony na tomhle foru moc nevrčí *hura*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Něco málo se dá najít tady:
http://www.revox.estranky.cz/clanky/ser ... troje.html
Ale bez základních měřáků a měřící pásky bych si to netroufnul.
Páskáčů je čím dál méně - a je pravda, že zrovna na fóru téměř vůbec ...
Zkusím nahlédnout ještě jinde a když tak pošlu odkaz.
Já jsem z Pardubek a do Boleslavi jsem to daleko neměl ...

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Něco je i tady .. manuálek i schema by možná bylo :-)
ftp://ftp.studer.ch/Public/Products/Rev ... 7/Manuals/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mašinu této třídy jsem sice v ruce neměl ale popis závady je typický, levy kanál stopa 1-4 je okrajová a vždy náchylná na sebemenší zvlnění a nepřesnost vedení pásku, maxell double play tl.25μm jakkoli kvalitní je tak na hranici únosnosti, long play 35μm je mechanicky odolnější zásluhou silnější podložky. Ještě bych doporučil kontrolu stavu přítlačné kladky (pinch roller) a opotřebení čela hlav. Téměř najisto mechanika, málokdy elektronika a nastavení.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Je to přece jen starý stroj a v elektronické části mohlo dojít ke změnám .. myslím .. zaoxydované trimry, změna hodnot elektronických součástí .. proto jsem doporučil nastavení v Boleslavi.
Kdyby šlo o zvlnění pásu, závada by byla proměnlivá ...
Možné je spíš opotřebení hlav .. mělo by to být i viditelné ... možný je i neodborný zásah do nastavení jak elektroniky tak i páskové dráhy předchozím uživatelem :-)
Ale řada Revox A77 je nepočetnější a díly se na tento magnetofon dají různě sehnat ... *2thumbsup*

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Děkuji pánové. Dříve jsem si koupil na Aukru, mám takový dojem Akai 4000 DS MKII. A protože špatně nahrával,dal jsem ho zde v Prostějově do opravy, domníval jsem se,že to bude složitější oprava,ale když mi opravář rěkl,že byly špatně naštelované hlavy a musej je seřídit a dal to na osciloskop a povídal,že levá hlava je ukazuje o něco mím než pravá hlava a vzal si za banální opravu 1000 kč. A taky se mi stávalo,že levý kanál u nahrávání ukazoval to samé jako u Revoxu. A protože jsem chtěl 3 motorák,koupil jsem si Revoxe,ale od sběratele magnetofonů,nechtěl ho prodat,ale nakonec jsem ho ukecal a prodal mi ho. Tedy žádné Aukro. A protože byl jeho záložní magnetofon,domníval jsem se ,že bude v pořádku. Vše na něm hraje a je lepší než Akai,ale s nahráváním jsou problémy jak jsem psal. A místo, abych ho dal do opravy zde v Prostějově, kde si za banální opravu bere 1000 kč a výše,naštejuji nahrávání tak *hura,aby mě oba kanály hrály pokud možno stejně. *hura*

Odpovědět