Revox A77
Revox A77
Ahoj, prosím o radu ohledně Revoxe A77.
Jde o rychlosti. Jede pouze rychlostí 15, ať přepnu kdekoliv.
Původní majitel si ho údajně nějak jednoduše upravil aby jel pouze na tuhle rychlost.
Při rychlém pohledu jsem žádnou úpravu nenašel.
Prosím o radu na co se zaměřit nebo kde hledat.
Děkuji M.
Jde o rychlosti. Jede pouze rychlostí 15, ať přepnu kdekoliv.
Původní majitel si ho údajně nějak jednoduše upravil aby jel pouze na tuhle rychlost.
Při rychlém pohledu jsem žádnou úpravu nenašel.
Prosím o radu na co se zaměřit nebo kde hledat.
Děkuji M.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Revox A77
Především opravy a seřizování toho a podobných mgf od Revoxu jsou poměrně náročné.
Pro ujasnění rychlost 15 ips (palců za sekundu) odpovídá 38cm/s. Rychlosti se přepínají elektronicky ! Dostupná servisní dokum. je na netu, třeba na hifiengine.
A77 se vyráběl se dvěma kombinacemi rychlostí: 9,53 a 19,05 cm/s anebo 19,05 a 38 cm/s.
Často se prováděly úpravy na vyšší rychlost. (38)
Pro ujasnění rychlost 15 ips (palců za sekundu) odpovídá 38cm/s. Rychlosti se přepínají elektronicky ! Dostupná servisní dokum. je na netu, třeba na hifiengine.
A77 se vyráběl se dvěma kombinacemi rychlostí: 9,53 a 19,05 cm/s anebo 19,05 a 38 cm/s.
Často se prováděly úpravy na vyšší rychlost. (38)
Ano je to ten typ s rychlostmi 15 a 7½.
Předchozí majitel to nejak předělal a při přepnutí na 7½ pořád točí tychlosti 15. Prý se to tak dělalo a byl to jednoduchý zásah.
Díky
Předchozí majitel to nejak předělal a při přepnutí na 7½ pořád točí tychlosti 15. Prý se to tak dělalo a byl to jednoduchý zásah.
Díky
A proč to řešíš, však já kdybych mohl tak všechno nahrávám na 38. Můj Akai 635 má nejvyšší rychlost 19 , je to zvukově bomba, ale bral bych tu 38.Pásků dost.
pro osobní potřebu 38 snad ale jinak strašný žrout pásků které pak nelze běžně přehrát jinde
i pro velmi vysoké nároky vystačí 19 ovšem půlstopý, při nadbytku financí šel bych touto cestou
nic proti gustu že jo
i pro velmi vysoké nároky vystačí 19 ovšem půlstopý, při nadbytku financí šel bych touto cestou
nic proti gustu že jo
Chci to dát do původního stavu, nic víc.
Tak nedávej,a vychutnej si špičkový zvuk.
Ale ten budu mít i tak. On má standatrně 19 i 38.
Nechápu co mi tím chceš říct.
Nechápu co mi tím chceš říct.
Myslel jsem, že ti klidně může stačit ta 38. Kolikrát si to pustíš? Já tak jednou do měsíce. Je to paráda jak ty budíky pracují a zvuk, jedna báseň. A nahrávám pásek jen na jednu stranu. Nemám půlstop
lechos- proč bych to nosil jinde ? Hraji pro sebe. Není potřeba machrovat,jak mi hraje Akai. Jinak Proti CD je to trochu složitější a zdlouhavé. Finance nejsou tak hrozné , za rozumnou cenu se dnes dá sehnat hodně pásků.
lechos- proč bych to nosil jinde ? Hraji pro sebe. Není potřeba machrovat,jak mi hraje Akai. Jinak Proti CD je to trochu složitější a zdlouhavé. Finance nejsou tak hrozné , za rozumnou cenu se dnes dá sehnat hodně pásků.
Šlo mi hlavně dát to zpět do původního stavu.
Je to jedinej rozumnej půlstopej magneťák co mám, jinak mám jen 4 stopy, ale rozhodně nehodlám nahrávat a poslouchat na 38 rychlost.
Oproti 19, jsem si 100% jist že já rozdíl neuslyším a tak nechci zbytečně vyhazovat peníze
Je to jedinej rozumnej půlstopej magneťák co mám, jinak mám jen 4 stopy, ale rozhodně nehodlám nahrávat a poslouchat na 38 rychlost.
Oproti 19, jsem si 100% jist že já rozdíl neuslyším a tak nechci zbytečně vyhazovat peníze

Tak vyhodíš peníze uváděním do původního stavu 

Jo to je taky fakt, tak vyhodím magneťák 

TVL to jsou zase rady ... Já bych postupval úplně stejně jako ty, dát ho do původního stavu. Navíc jsem 100% přesvědčenej, že 99% diskutérů sluchem rychlost 15 a 7,5" nepozná.
No já bych řekl,že 99,999% To nebude slyšet.
Nee, pouze vidět jak mizí pásek