Revox e77mk2 vše amatér děkuji
Revox e77mk2 vše amatér děkuji
zdravím,různé info o tomto magn.
Re: Revox e77mk2 vše amatér děkuji
Revox B77 MKII je legendární cívkový magnetofon vyráběný v letech 1980 až 1998. Oproti svému předchůdci, modelu B77 MKI, přinesl několik vylepšení, včetně vestavěného řízení motoru s variabilní rychlostí (Vari-Speed Control) a přepracované audio a pohonné elektroniky.
Revox Studio Sound Quality
Byl dostupný v různých verzích s odlišnými rychlostmi pásku:
Standardní verze s rychlostmi 9,5/19 cm/s
B77-HS s 19/38 cm/s (High Speed)
B77-LS s 4,75/9,5 cm/s (Low Speed)
B77-SLS s 2,38/4,75 cm/s (Super Low Speed)
Kromě toho existovaly speciální modely, jako B77-AUTO s automatickým startem nahrávání a verze s přídavnou pilotní hlavou pro ovládání diaprojektorů.
Revox B77 MKII je ceněn pro svou robustní konstrukci, spolehlivost a vysokou kvalitu zvuku. Díky modulárnímu designu je údržba a servis relativně snadná, což přispívá k jeho dlouhé životnosti.
V roce 2024 byla oznámena nová verze tohoto ikonického magnetofonu pod názvem Revox B77 MKIII, která přináší modernizované funkce a vylepšení pro současné audiofily.
The Absolute Sound
Pokud hledáte podrobnější informace o tomto modelu, doporučuji navštívit oficiální stránky Revox nebo specializovaná fóra zaměřená na vintage audio techniku.
Byl dostupný v různých verzích s odlišnými rychlostmi pásku:
Standardní verze s rychlostmi 9,5/19 cm/s
B77-HS s 19/38 cm/s (High Speed)
B77-LS s 4,75/9,5 cm/s (Low Speed)
B77-SLS s 2,38/4,75 cm/s (Super Low Speed)
Kromě toho existovaly speciální modely, jako B77-AUTO s automatickým startem nahrávání a verze s přídavnou pilotní hlavou pro ovládání diaprojektorů.
Revox B77 MKII je ceněn pro svou robustní konstrukci, spolehlivost a vysokou kvalitu zvuku. Díky modulárnímu designu je údržba a servis relativně snadná, což přispívá k jeho dlouhé životnosti.
V roce 2024 byla oznámena nová verze tohoto ikonického magnetofonu pod názvem Revox B77 MKIII, která přináší modernizované funkce a vylepšení pro současné audiofily.
The Absolute Sound
Pokud hledáte podrobnější informace o tomto modelu, doporučuji navštívit oficiální stránky Revox nebo specializovaná fóra zaměřená na vintage audio techniku.
Revox B 77 se znovu vyrábí https://revox.com/europe/tape-recorder/ ... rder?c=254
pokud má někdo zájem prodává i Sepea .https://sepeaaudio.com/tape-recorders/r ... roduction/
pokud má někdo zájem prodává i Sepea .https://sepeaaudio.com/tape-recorders/r ... roduction/
Jasně, tady bude zájemců: stroj za 400 a pásek 20-30 litrů. Zahodí "bazar a low-end" a půjdou do reinkarnovaného analogu, jak velí současný marketing.
-
- Kontaktovat uživatele:
Oldear:
A proč ne ? Každý produkt má svého kupce.
Když si někdo může dovolit koupit kabely za statisíce a nebo zesík za milión, tak nevidím důvod proč si nekoupit kvalitní analog.
Když si někdo může dovolit koupit kabely za statisíce a nebo zesík za milión, tak nevidím důvod proč si nekoupit kvalitní analog.
A někdo zase nevidí důvod, proč ho koupit...
No, je to celé poplatné současné době marketingu. Že Revox 77 je pojem o tom není pochyb. V minulosti s ohledem na úroveň používaných technologií to byla bomba. Já jej však nikdy nevlastnil. Měl jsem Akai GX-747-DBX, ale již dávno jsem jej prodal. Mně obecně kotoučáky neoslovily. Já byl na CC a vrcholem byl Dragon, ale i ten jsem dávno prodal. Pak bylo jen DA ( do doby prznění ).
Revox B77 MK III se bude určitě dobře vyjímat na stěně a bude oslňovat návštěvy, to je nepochybné. Já už za Hifi utratil spoustu peněz, ale dnes už zpátky do analogu a kotoučáku bych nešel, protože je to jen drahý "šperk" na stěnu. Nemá to prakticky využití, originály pásky pyšnící se "master tape" je sice hezké a pokud tomu tak bude, tak budou i hrát kvalitně v rámci možností. Zkušenosti se všemi mgt byly stejné: nejlépe v tom stroji hrály pouze nahrávky v tom přístroji i nahrané. Ty kupované nahrané nikdy v tom neseděly na 100%, podotýkám, že jsem puntíčkář. Navíc to " originál master tape ", kdo to ověří, jsou vůbec ještě dostupné a je jisté, že se v tom nikdo "digitálně nehrabal "? Kšef je kšef, ale každy podle svého gusta, peněženky a vlastního vyhodnocení.
Každopádně jardalukas až to koupíš dej vědět, jak to fachá.
Krásná melancholická analogová vzpomínka na časy před cca 40 ti lety.
Revox B77 MK III se bude určitě dobře vyjímat na stěně a bude oslňovat návštěvy, to je nepochybné. Já už za Hifi utratil spoustu peněz, ale dnes už zpátky do analogu a kotoučáku bych nešel, protože je to jen drahý "šperk" na stěnu. Nemá to prakticky využití, originály pásky pyšnící se "master tape" je sice hezké a pokud tomu tak bude, tak budou i hrát kvalitně v rámci možností. Zkušenosti se všemi mgt byly stejné: nejlépe v tom stroji hrály pouze nahrávky v tom přístroji i nahrané. Ty kupované nahrané nikdy v tom neseděly na 100%, podotýkám, že jsem puntíčkář. Navíc to " originál master tape ", kdo to ověří, jsou vůbec ještě dostupné a je jisté, že se v tom nikdo "digitálně nehrabal "? Kšef je kšef, ale každy podle svého gusta, peněženky a vlastního vyhodnocení.
Každopádně jardalukas až to koupíš dej vědět, jak to fachá.
Krásná melancholická analogová vzpomínka na časy před cca 40 ti lety.
jenom se obávám že těch "koupěchtivých" bude málo, žalostně málo...jardalukas píše: ↑26 led 2025 19:41Oldear:
-
- Kontaktovat uživatele:
To je možný. Celkově mně je to jedno