Revox e77mk2 vše amatér děkuji

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
kedlub
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Revox e77mk2 vše amatér děkuji

Příspěvek od kedlub »

zdravím,různé info o tomto magn.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Revox e77mk2 vše amatér děkuji

Příspěvek od koudy42 »

Revox B77 MKII je legendární cívkový magnetofon vyráběný v letech 1980 až 1998. Oproti svému předchůdci, modelu B77 MKI, přinesl několik vylepšení, včetně vestavěného řízení motoru s variabilní rychlostí (Vari-Speed Control) a přepracované audio a pohonné elektroniky.
Revox Studio Sound Quality

Byl dostupný v různých verzích s odlišnými rychlostmi pásku:

Standardní verze s rychlostmi 9,5/19 cm/s
B77-HS s 19/38 cm/s (High Speed)
B77-LS s 4,75/9,5 cm/s (Low Speed)
B77-SLS s 2,38/4,75 cm/s (Super Low Speed)

Kromě toho existovaly speciální modely, jako B77-AUTO s automatickým startem nahrávání a verze s přídavnou pilotní hlavou pro ovládání diaprojektorů.

Revox B77 MKII je ceněn pro svou robustní konstrukci, spolehlivost a vysokou kvalitu zvuku. Díky modulárnímu designu je údržba a servis relativně snadná, což přispívá k jeho dlouhé životnosti.

V roce 2024 byla oznámena nová verze tohoto ikonického magnetofonu pod názvem Revox B77 MKIII, která přináší modernizované funkce a vylepšení pro současné audiofily.
The Absolute Sound

Pokud hledáte podrobnější informace o tomto modelu, doporučuji navštívit oficiální stránky Revox nebo specializovaná fóra zaměřená na vintage audio techniku.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jasně, tady bude zájemců: stroj za 400 a pásek 20-30 litrů. Zahodí "bazar a low-end" a půjdou do reinkarnovaného analogu, jak velí současný marketing.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Oldear:
A proč ne ? Každý produkt má svého kupce.
Když si někdo může dovolit koupit kabely za statisíce a nebo zesík za milión, tak nevidím důvod proč si nekoupit kvalitní analog.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A někdo zase nevidí důvod, proč ho koupit...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, je to celé poplatné současné době marketingu. Že Revox 77 je pojem o tom není pochyb. V minulosti s ohledem na úroveň používaných technologií to byla bomba. Já jej však nikdy nevlastnil. Měl jsem Akai GX-747-DBX, ale již dávno jsem jej prodal. Mně obecně kotoučáky neoslovily. Já byl na CC a vrcholem byl Dragon, ale i ten jsem dávno prodal. Pak bylo jen DA ( do doby prznění ).

Revox B77 MK III se bude určitě dobře vyjímat na stěně a bude oslňovat návštěvy, to je nepochybné. Já už za Hifi utratil spoustu peněz, ale dnes už zpátky do analogu a kotoučáku bych nešel, protože je to jen drahý "šperk" na stěnu. Nemá to prakticky využití, originály pásky pyšnící se "master tape" je sice hezké a pokud tomu tak bude, tak budou i hrát kvalitně v rámci možností. Zkušenosti se všemi mgt byly stejné: nejlépe v tom stroji hrály pouze nahrávky v tom přístroji i nahrané. Ty kupované nahrané nikdy v tom neseděly na 100%, podotýkám, že jsem puntíčkář. Navíc to " originál master tape ", kdo to ověří, jsou vůbec ještě dostupné a je jisté, že se v tom nikdo "digitálně nehrabal "? Kšef je kšef, ale každy podle svého gusta, peněženky a vlastního vyhodnocení.

Každopádně jardalukas až to koupíš dej vědět, jak to fachá.

Krásná melancholická analogová vzpomínka na časy před cca 40 ti lety.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jardalukas píše:
26 led 2025 19:41
Oldear:
A proč ne ? Každý produkt má svého kupce.
Když si někdo může dovolit koupit kabely za statisíce a nebo zesík za milión, tak nevidím důvod proč si nekoupit kvalitní analog.
jenom se obávám že těch "koupěchtivých" bude málo, žalostně málo...

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

To je možný. Celkově mně je to jedno :-)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

https://www.muziker.cz/tascam-ss-r250n

Tohle ho s přehledem nahradí a záznamové médium za hubičku.

Odpovědět