Zdálo se mi, že v mé místnosti hraje trochu výrazněji levý kanál (hlavně nižší frekvence), než ten pravý, takže jsem udělal úplně nejjednodušší věc, která mi napadla, vzal jsem multimetr, nastavil jej na měření odporu do 200ohm rozsahu, připojil jej mezi plusovou svorku reproduktoru a plusový banánek a měřil. Měřil jsem tak, že nehrála žádná hudba, nechal jsem zesilovač na cca 1/10 výkonu, takže teoreticky jen nějaký zesilovaný šum ze vstupu. Na levém kanálu jsem naměřil 4.5-4.6ohmů a na pravém 8.1-8.2ohmů. Nedalo mi to, tak jsem vzal jiný kabel (jen jeden) a změřil jím zvlášť jeden kanál na obou reproduktorech a zvlášť druhý kanál na obou reproduktorech (abych vyloučil kabel jako takový a reproduktory) a výsledky v podstatě totožné. Jak je možné, že nejsou výsledky na obou kanálech totožné, nebo alespoň velmi podobné? Co jsem tím vlastně změřil? (odpor vodiče + samotného reproduktoru při daném reprodukovaném "šumu"?)
Jinak reproduktory jsou Wharfedale Evo 4.2, což by měly být 4ohm (8ohm compatible) reproduktory, zesilovač Denon PMA600-NE.
Snad mi tu neukamenujete, děkuji za odpovědi