Zdravím,
nikde jsem nenašel podobné téma. Jestli ano odkažte mě prosím na správné vlákno.
Mám sestavu:
JBL ARENA 5.1., 2x přední sloupy, center, subwoofer, 2 zadní
AV receiver: Onkyo TX-NR545
Jsem v panelovém domě,v místnosti je spoustu dalších přístrojů, jako TV, PC, wifi router, PS4, Nvidia Shield apod.
Problém :
Častokrát při zhasnutí/rozsvícení světel v koupelně vypadne cca na 1-2 vteřiny zvuk... Vůbec nechápu čím to je a jak to vyřešit.
Mě napadlo, zda neexistují nějací hifi odborníci/elektro, kteří by přijeli, proměřili, zjistili chyby a vyřešili.
Existuje něco takového v jižních Čechách? Nebo máte nějakou osobní zkušenost /radu čím to je a jak toto vyřešit?
Předem děkuji za pomoc.
Rušení (výpadky) zvuku
Re: Rušení (výpadky) zvuku
,... ale možná to moc k smíchu není, nehledej hifiservis, ale dobrého elektrikáře, který ti proměří rozvody v bytě, může to být blbost, ale taky může jít o život.
zkus napojit celej aparát prodlužkou (měla by bejt originální a bezpečná) do zásuvky v jiné místnosti např. kuchyni, závada je netypická, neobvyklá a vzácná, řekl bych
... ten výpadok je úplne bežný jav, keď sa v sieťovom rozvode vyskytne taký rušivý impulz, ktorý naruší digitálny sériový prenos dát (coax/optical) ... a potom logicky vždy chvíľu trvá než sa príslušný PLL systém novu "chytí"
Jasně , taky výměna žárovky v koupelně to jistě opraví .
No, jestli PLL se běžně přeruší a chytá nevím, ale určitě by se to (dle mého) nemělo dít spínačem světla v koupelně, to by ti hudbu mohl vypínat i soused o 5 pater jinde jenom tím že je na společné fázi. Předpokládám, že i v paneláku jsou zásuvky a světla na jiném okruhu a jestli PLL a tvůj koupelnový vypínač kamarádí, není to moc dobře.
No, jestli PLL se běžně přeruší a chytá nevím, ale určitě by se to (dle mého) nemělo dít spínačem světla v koupelně, to by ti hudbu mohl vypínat i soused o 5 pater jinde jenom tím že je na společné fázi. Předpokládám, že i v paneláku jsou zásuvky a světla na jiném okruhu a jestli PLL a tvůj koupelnový vypínač kamarádí, není to moc dobře.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mozna by bylo vhodne doplnit, co je zdrojem zvuku v dobe kdy “vypadne zvuk”. Je-li zdrojem neco, co je k recieveru pripojene po kabelu, je to (aspon podle meho soudu) prusvih v el. rozvodu. Pokud by ale byl reciever “odberatelem” zvuku pres wifi, tak nektere uspone zarovky (ale i LEDky a nebo tlumivky) dovedly celkem slusne wifinu zblbnout, takze se par paketu ztratilo pri prenosu. Pocitac to nepoznal, protoze nestreamove protokoly s variantou ztraty spojeni a opakovanim prenosu ocitají. Streamove zalezitosti (DLNA, internetova radia apod.) si musi data nejdrive “nasyslit” a tim padem dojde k vypadku pri prehravani.