Rýsuje se mi nová malá pracovna ...

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: Rýsuje se mi nová malá pracovna ...

Příspěvek od palipol »

Hlava píše:S cenou si Hlavu nelamme, kompromisních řešení jsem v hifiživotě už zažil dost.
Spíš bych chtěl co největší podobnost se stávajícím soundem, ale trochu se obávám, že si to protiřečí (malá místnost = malé repro x velký zvuk).
Obávaš sa správne. Osobne by som do tak malej miestnosti (určite s nejakým nábytkom a pracovným vybavením) neriešil nič nekompromisného, ale našiel by som si slušne hrajúce aktívne monitory. Na sústredený audiofilský posluch v hladine alfa nie je pracovňa vhodným miestom, si myslím.

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Toto mám nyní doma a zatím jsem lepší aktivní monitorky k PC neslyšel, nejsou sice levné, ale nikdy jsem nepozoroval u tak malých repro skvělé podání prostoru a to hlavně do šířky vně samotných repro. Tady je test od pana Paculy v angličtině, na stránkách je i v polštině, ale tu nevím jestli zvládnete. Existují v mnoha povrchových úpravách.
Test - http://www.highfidelity.pl/@main-317&lang=en

Obrázek

Popis je zde http://www.ancient.com.pl/e_oslo.htm
Hifi Studio Panský dvůr

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Dobry prostor je jiste dany hlavne jednopasmovou koncepci. Ale vzhledem k tomu, ze je to jednopasmove reseni, tj. bez vyhybky, mne prekvapuje, ze uvadi, ze menice maji nizkou citlivost. Integrovany zesilovac je umisteny jen v jedne z reprosoustav (?) a je na tak male bedynky dost silny (150W). Presto je udan pomerna maly SPL 101dB/1m (coz je samozrejme vic nez dost).

Cena kolem 20 tisic Kc. je docela vysoka (u nas to asi nikdo nenabizi ?), ale jestli to fakt dobre hraje .. Nikde ale neni uvedeny ani frekvencni rozsah ani zadne mereni. Ale obavam se, ze to bude chtit i ten subwoofer co maji popsany na firemni strance. Oproti KEF X300A to ma ale aspon pro nej pripraveny vystup.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

ted jsem si vsiml dodatecne veticky v popisu -

Despite small size it enabled to cover practically a whole acoustic spectrum from 38 Hz up to 21 kHz at medium-level signals.

No, to bych rad slysel. Prckove ( W x H x D : 100 x 239 x 210 mm ?!) s sirokopasmovym reprackem s prumerem cca 3" (odhaduju podle udavanych rozmeru a fotky), ze by mely hrat od 38Hz ??

Odpovědět