Samovolné poškození originálního CD?
Samovolné poškození originálního CD?
Zdravím. Mám otázku, jestli jste se už setkali, nebo slyšeli o tom, že se může originální CD samo poškodit? Dneska jsem přišel na to, že se mi u 2 CD Pink Floyd vytvořil nějaký matný film a taková struktura jako když je na okně mráz. Když jsem to zkusil setřít, tak se to jen jakoby rozmázlo a povrch zmatněl ještě víc a zdrsněl. Je zajímavé, že šlo v obou případech o CD vydané v r. 1994, origimál EMI a na krabičce je nálepka, že obsahuje bookled obsahuje i texty v němčině. Je to tedy z jedné série. Kontroloval jsem po celý den všechny své ostatní cd / cca. 1000 ks / a objevil jsem to ještě u jediného - a to Beatles, vydané taky v r. 1994 a taky u EMI. Co si o tom myslíte? Jinak musím dodat, že CD kupuju asi 18 let a při představě, že mi takto odejdou všechny bych se asi zbláznil.....
Re: Samovolné poškození originálního CD?
Nějak se mi to odeslalo 2 xpr1970 píše:Zdravím. Mám otázku, jestli jste se už setkali, nebo slyšeli o tom, že se může originální CD samo poškodit? Dneska jsem přišel na to, že se mi u 2 CD Pink Floyd vytvořil nějaký matný film a taková struktura jako když je na okně mráz. Když jsem to zkusil setřít, tak se to jen jakoby rozmázlo a povrch zmatněl ještě víc a zdrsněl. Je zajímavé, že šlo v obou případech o CD vydané v r. 1994, origimál EMI a na krabičce je nálepka, že obsahuje bookled obsahuje i texty v němčině. Je to tedy z jedné série. Kontroloval jsem po celý den všechny své ostatní cd / cca. 1000 ks / a objevil jsem to ještě u jediného - a to Beatles, vydané taky v r. 1994 a taky u EMI. Co si o tom myslíte? Jinak musím dodat, že CD kupuju asi 18 let a při představě, že mi takto odejdou všechny bych se asi zbláznil.....
Mi so stalo něco podobného u Deep Purple House of Blue Light (Polydor 1987). Prostě jsem jednou po delší době dal CD do přehrávače a při hraní začalo CD vynechávat a přeskakovat. Tak jsem ho zkusil nagrabovat v PC a už to nešlo, mrak neopravitelných chyb. Tak jsem si ho musel opirátit z netu ve FLAC. Znova si origo prostě kupovat nebudu. A to samé mi dělá ještě u jednoho titulu od Polydoru. 
Tak to je drsné. Vůbec jsem netušil, že je něco takového možné
. Navíc mi připadá, že se to stalo u obou ve stejnou dobu. Jako kdyby se ta výrobní vada projevila současně. Po určité době. Jsem si jist, že mi ti Floydi ještě před cca 3 - 4 měsíci normálně hráli. Kupoval jsem nový player a Dark Side vždycky používám na testování. Jediná spojitost, která mě napadla je ještě ta, že všechny 3 vadné CD mají z vrchní strany barevný potisk takový hodně drsný a vystouplý. To bylo od novoty a má to takhle celkem asi 6 CD co mám. A všechny EMI a ve stejný rok. Nemůže být ten nástřik nějak agresivní a časem se " proleptat " skrz diskem ?? To je asi blbost, co?
Ty agresivní barvy bych rozhodně nenechal bez viny.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Toto vlákno je zdojené. Sem nepiště.