šanony na LP a středové závaží

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hfungus
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

šanony na LP a středové závaží

Příspěvek od hfungus »

Zdravím.
1) sbírám ty černé kulaté věci..no elpíčka. a sbírám je deset let - čili jich už není málo. před týdnem jsem si udělal regál na ně. do té doby byly všelijak uspořádané na mnoha místech atd atd. teď v tom mám lepší systém. je však problém, že jich je třeba 40 vedle sebe, ty na kraji se blbě vytahují a desky se ničí (ohýbají). na rakouském blešáku jsem kdysi sehnal jeden šanon na desky. je z čirého (matného...jakoby zadýmeného) plastu. no strýc gůgl mi odpověď na otázku, kde můžu sehnat další, nedal. tedy se ptám vás, máte-li doma šanony na elpíčka, kde jste k nim přišli. resp. jak řešíte uskladnění obecně...třeba si podobné přepážky taky vyrobím.
2) když položím na talíř desku a zapnu gramofon, občas se stane, že deska podjede (slyším pošoupnutí; talíř je akrylový - PJdebutIII). řešením by mohlo být středové zvaží. taky to líp vypadá (dle mého mínění). Jenže nejlevnější, co jsem našel, stojí litr a neváží ani 300g. v sekci woodoo a bižu jsem nic takového nenašel. rada??

díky díky

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: šanony na LP a středové závaží

Příspěvek od petrL »

Šanon nevím. Závaží ti za pár korun vytočí každý soustružník. Ale vem v úvahu, že (podle mě celkem zbytečně) zatěžuje ložisko a u "odpérovaných" základen změní dynamické vlastnosti šasi. Lepší systém je šroubovací, i když zase ta manipulace.... Talíři i s deskou při startu samozřejmě pomáhej ručně. Šetří se tím motorek, řemínek, a nakonec ani deska nebude prokluzovat.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: šanony na LP a středové závaží

Příspěvek od Prospero »

Podivej se treba tady:
http://www.protected.de/200/cgi-bin/sho ... bieterID=1
(Pod "Aufbewahrung", hned 2. a 3. pozice.) ;)

Odpovědět