Sansui 5000 vs Kenwood kr 7400
Sansui 5000 vs Kenwood kr 7400
Zdravím chtěl bych se zeptat jaký receiver koupit prosím o recenzi či zkušenosti... Děkuji za odpovědi
Re: Sansui 5000 vs Kenwood kr 7400
Mám nižší model Kenwood kr 5400. Hraje to solidně. No je to už 47 let starý receiver. Záleží i na stavu. Já ho mám velmi zachovalý a pro jistotu jsem měnil všechny kondenzátory za nové . Sansui horší nebude. Možná že i o něco lepší.
Jasný byl jsem u pána který má Sansui 5000 a byl jsem překvapen jak nádherně čistě a dynamicky hraje. Pouštěl mi na porovnání Sony Str 7065, Kenwood kr 9400,Marantz 2270.A musím uznat že Sansui hraje líp má nádherný basy žádný neměl takový basy jako Sansui 5000.A snad jako jediný má v zadu přepínání tlumícího faktoru z 50 na 15.To jsem u žádného stroje neviděl.Dnes pro něj jedu má ho ve špičkovým stavu akorát bude chtít repasy kondenzátorů a tranzistory protože v 1968 začínaly a nebyly tak kvalitní.
Neslyšel sem žádný z těch dvou receiverů. Ale pokud bych si měl vybrat podle toho, co mají "pod kapotou", podle zapojení, tak jednoznačně Kenwood:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 5000.shtml
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 7400.shtml
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 5000.shtml
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 7400.shtml
Huff :
Jen tak pro zajímavost, jak budeš vybírat tranzistory, když v roce 1968, nebyly tak kvalitní. '? .
Dle mého tedy měly v tu dobu nějaké konkrétní parametry, zřejmě horší ve srovnání s dneškem, nicméně obvody vymysleli právě s nimi, s nimi to zkoušeli.
Dnes sehnat stejně se chovající tranzistor asi bude problém.
Já s tím tedy problém měl, možná zdánlivý, ale přijde mi to logicke
Jen tak pro zajímavost, jak budeš vybírat tranzistory, když v roce 1968, nebyly tak kvalitní. '? .
Dle mého tedy měly v tu dobu nějaké konkrétní parametry, zřejmě horší ve srovnání s dneškem, nicméně obvody vymysleli právě s nimi, s nimi to zkoušeli.
Dnes sehnat stejně se chovající tranzistor asi bude problém.
Já s tím tedy problém měl, možná zdánlivý, ale přijde mi to logicke
Školy na to nemám, ale proč hrabat do krásně hrajícího zesilovače?
Nebo budeš kupovat jiný kus, než ten co jsi slyšel?
Jestli umíš rozchodit zesilovač po výměně tranzistorů za jiný typ, tak to už si můžeš navrhnout nějaký z moderních součástek a nekupovat retro.
Nebo budeš kupovat jiný kus, než ten co jsi slyšel?
Jestli umíš rozchodit zesilovač po výměně tranzistorů za jiný typ, tak to už si můžeš navrhnout nějaký z moderních součástek a nekupovat retro.
-
- Kontaktovat uživatele:
@Huff
Dělat repase u takto starých kousků není nic jednoduchého a pokud myslíš, že stačí udělat výměnu kondenzátorů a tranzistorů a ono to bude hrát líp, tak jsi na velkém omylu.
Nechci nikomu radit, ale tohle začíná být poměrně rozšířený jev, koupit starý kousek, navíc hrající a pustit se do repase
Takových repase se začíná po bazarech objevovat čím dál více a upozorňuji, že dělat repase je poměrně náročná věc, navíc i finančně.
A tady v tomto případě dělat repase u hrajícího kousku, je zvláštní. Neříkám udělat zběžnou kontrolu a proměření (ale to chce mít i serv. manuál a pár zkušeností), to ano, ale hned se pouštět do různých výměn, atd. To, že ten receiver pak může hrát úplně jinak, nebo může prostě ztratit původní hodnotu, je věc druhá.
Takže já bych byl s repase dost opatrný.
A co se týče těch tranzistorů, právě i díky nim má ten přístroj takový zvuk. Nedokážu si představit, dát tam prostě jiné...
Ale toť můj názor. Každý ať si dělá co chce.
Dělat repase u takto starých kousků není nic jednoduchého a pokud myslíš, že stačí udělat výměnu kondenzátorů a tranzistorů a ono to bude hrát líp, tak jsi na velkém omylu.
Nechci nikomu radit, ale tohle začíná být poměrně rozšířený jev, koupit starý kousek, navíc hrající a pustit se do repase

Takových repase se začíná po bazarech objevovat čím dál více a upozorňuji, že dělat repase je poměrně náročná věc, navíc i finančně.
A tady v tomto případě dělat repase u hrajícího kousku, je zvláštní. Neříkám udělat zběžnou kontrolu a proměření (ale to chce mít i serv. manuál a pár zkušeností), to ano, ale hned se pouštět do různých výměn, atd. To, že ten receiver pak může hrát úplně jinak, nebo může prostě ztratit původní hodnotu, je věc druhá.
Takže já bych byl s repase dost opatrný.
A co se týče těch tranzistorů, právě i díky nim má ten přístroj takový zvuk. Nedokážu si představit, dát tam prostě jiné...
Ale toť můj názor. Každý ať si dělá co chce.
No tak kondenzátory po tolika letech prostě jsou na konci života. Ve většině případů. Již jsem takto postupoval u mých několika zesilovačů a tunerů a pokud se dají značkové kvalitní pro audio tak je to v pořádku. Přístroje mi takto fungují bez problémů již několik let a mnoho kondenzátorů bylo již špatných ( změřeno). Nejvíc je to znát u reproduktorů, kdy bipolární kondenzátory po třiceti a víc letech byli úplně v háji. O mnoho vyšší kapacita než má být a vysoké ESR . Po výměně za svitkové lepší zvuk. Tranzistory tam souhlasím, pokud jsou v pořádku neměnit.
Zdravím tak jsem to roseknul nakonec jsem koupil Kenwood kr 7400.Protoze Sansui měl sice větší basy ale měl výstupní kondenzátory a to začínalo v 69 roce pozdější receivery už to neměly a řekl bych že Kenwood má i lepší rozlišení nástrojů jako Sansui.
Super. Tady je ten můj krasavec. Sice je teď na odpočinku, protože hraju na Grundig V 7000.
Jak psal Dadaft, je to radost poslouchat a nemůžu s tím přestat jak to baví a krásně hraje.

Jak psal Dadaft, je to radost poslouchat a nemůžu s tím přestat jak to baví a krásně hraje.
Lemon". pěkný kousek, já nemám dřevěné bočnice.A potrebuji dva čudlíky na ovládání speakers a volume mám tam jiné.Chtel bych sehnat originální nevíte o někom
Bohužel. Dost dílu je na Ebay .
Lemon.
Mě chybí boční dřevěné bočnice,co vy máte na fotkách jestli bych vás mohl poprosit o rozměry a umístění šroubů že bych si je nechal vyrobit.Predem děkuji.
Mě chybí boční dřevěné bočnice,co vy máte na fotkách jestli bych vás mohl poprosit o rozměry a umístění šroubů že bych si je nechal vyrobit.Predem děkuji.
Délka 345mm výška 140mm šířka 20 mm.
první díra z čela 70 mm od spoda 22 mm
druhá díra z čela 285 mm od spoda 22 mm
třetí díra z čela 90 mm od spoda 120 mm
první díra z čela 70 mm od spoda 22 mm
druhá díra z čela 285 mm od spoda 22 mm
třetí díra z čela 90 mm od spoda 120 mm
Lemon
Děkuji
Děkuji