Satelitné reproduktory

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
VladimirSWK
Kontaktovat uživatele:

Satelitné reproduktory

Příspěvek od VladimirSWK »

Dobrý deň chcel by som vás poprosiť o radu. Vlastník repro Yamaha ns 777 2ks, zadné yamaha ns 333 a center c444 taktiež yamaha plus sub. Yamaha rada 300. Mam to napojené k marantz 5015. Aké dobre stropné repro nad predné by ste mi odporučili aby som mal dobrý atmos zvuk

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Satelitné reproduktory

Příspěvek od Fidji99 »

ked chces normalny zvuk, potrebujes aspon 4 kusy - ale je rozdiel ci chces stropne [in-ceiling/top] alebo height speakers

.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Ten reciever Marantz je 7.2 a má pouze surround back, jestli jsem se díval správně. Takže max. 2 ks surround repro dozadu nad zadní repro a je celkem jedno jaké si vybereš, ten efekt nebude nijak zásadní, bohužel.

VladimirSWK
Kontaktovat uživatele:

Heigh speakers chcem a da sa nastaviť kde ich chcem ci už dopredu pred stereo nad hlavu alebo do zadu... Ja by som ich dal dopredu

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Tapir1 - To je samozrejme uplny nezmysel. Surround back vobec meznamena, ze maju byt vzadu. Je to v pripade ja robis 7.1.0 tak ich pouzijes na SB kanaly. Ak robis 5.1.2 tak to je o inom.

@VladimirSwk - pri 5.1.2 sa standardne doporucuje in-ceiling cca 30 stupňov pred posluchovym miestom. Height speakers maju zmysel pri napr. 5.1.4 (z vela dovodov) - strana 27.

https://www.dolby.com/siteassets/techno ... 8_r3.1.pdf

V tej cenovej kategorii, v akej sa hybes, toho na vyber vela nie je, uprimne. Keby som bol tebou - idem do 7.2.0 postupne. S tym ze efekty das hrat difuzne (inymi slovami das ich nad uroven posluchoveho miesta, takych 30 stupnov.

Dobry Atmos je komplikovana vec. Skutocne potrebujes aspon 4 ks.

VladimirSWK
Kontaktovat uživatele:

Ďakujem za radu Fidji, momentálne mám strane malú obývačku kde som ledva schopný dat 5.1 keďže zadné sú blízko hlavy. 2 bočné fakt nemám kde dat takže možnosť 7.1 je v pase.... Do budúcna rátam s domom čiže chcem teraz využiť nejako max potenciál recieveru kým mi príde denon 4700.... Tak som objednal k zostave klipsch r41sa 2 ks atmos high.. Ak budem spokojny tak do domu do kúpim ešte 2 ks do zadu rovnaké a zároveň nejaké bočné aby som mal 7.1.4 :) možno 7.2.4....

Odpovědět