Dobrý den.
Potřebuji poradit. Mám streamer Cambridge CXN v2 a mám problém s jemným zasekávaním, dalo by se říct přeskakováním ( desky) , myslel jsem, že je to způsobeno pomalým internetem (300Mb) tak jsem to navýšil na 1Gb,nebylo, ale co jsem zjistil, pokud někde rozsvítím světlo tak při tom zmáčknuti vypínače zvuk malinko přeskočí, všimnul jsem si, že mi to dělá i když trouba reguluje teplotu. Momentálně mám zesilovač připojený přes samostatný přívod a ten streamer mám zatím daný do společného okruhu v bytě. Řeším koupi filtru NA sunrise nebo Galaxys ( zatím nevím) a pak to vše bude přes ten samostatný přívod. Nevíte jestli to vyřeší ten filtr nebo něco jiného? Byt v paneláku.
Děkuji za rady.
Sekani streameru
Re: Sekani streameru
Než utratíš ranec za filtr,bylo by lepší zjistit,jestli problém opravdu spočívá v rušení.Cambridge CXN v2 na vtupu filtr má,ale jak kvalitní,to těžko říct. Kup si https://www.tme.eu/cz/details/fil825-4/ ... filtercon/,je za pár korun a i když nevypadá moc hifi,má solidní parametryhttps://www.tme.eu/Document/3f761ff4d18 ... L825-4.pdf a pro stremer bude stačit.Na zesík by to chtělo něco s větší proudovou zatížitelností.
Pokud je problém rušení,tak se to projeví,pokud ne,neutratíš zbytečně moc peněz.
Problém by taky mohl být v tom,že při spínání spotřebičů s velkou spotřebou dochází ke krátkodobému podpětí v síti.
Pokud je problém rušení,tak se to projeví,pokud ne,neutratíš zbytečně moc peněz.
Problém by taky mohl být v tom,že při spínání spotřebičů s velkou spotřebou dochází ke krátkodobému podpětí v síti.
Ještě mě napadla jedna věc,kdysi mě podobně vypekla jiskřící zásuvka.Vypadával obraz na telce,cvrlikal zdroj v PC a podobné věci.Za boha jsem na to nemohl přijít.Šroubky byly dotažené na krev,ale jak se zvedl odběr v okruhu,ze zásuvky vyletovaly malinké jiskřičky,čím to bylo nevím,možná oxidace,zásuvku jsem vyměnil a bylo po problému.A nemusí ta být jen zasuvka ale třeba i vypínačTaky bylím v paneláku:-).
Díky za odpověď. Dnes zkusím zapojit všechno na ten samostatný přívod a uslyším jestli to dělá pořád. Včera večer to byl teda děs. Přeskakovalo to každou chvilku. Teď ráno zatím klid. Teda zjistil jsem, že to malinko přeskakuje při zapnutí lednice. Jestli ma na tohle i vliv ostatních bytů to by vysvětlovalo i to že večer je to horší. Při přehrávaní z CD přehrávače mě to nedělá.
Pak vyzkouším ten odrušovací filtr.
A pak ten filtr od NA koupím stejně, momentálně nemám přístroje ničím chráněné a je celkem znát poslech ráno a večer, ale nevím jestli ten filtr od NA si s tím poradí. Zeptám se výrobce.
Pak vyzkouším ten odrušovací filtr.
A pak ten filtr od NA koupím stejně, momentálně nemám přístroje ničím chráněné a je celkem znát poslech ráno a večer, ale nevím jestli ten filtr od NA si s tím poradí. Zeptám se výrobce.
Ako prve by som to cele dal na jednu zastrcku, spominas ze tam mas uz samostatny okruh - tak na ten. Inak tam mas zemnu slucku. Cize si musis kupit rozbocovacieho “psa”. Na overenie ale staci aj lacny za par Eur. (co inak plni aj ta filtracia NA)
Zdravím, rychlost internetu s tím nemá co dělat. Zkoušel jste odezvu na IP adresu toho streameru, případně na bránu router nebo konektivity ? jaký je před ním swith nebou router ? nejede po wi-fi ? takové přeskakování dělal vesele Tplink na kabelu a hnojní origo kabel cat5e, výpadky na ip strameru, po výměně kabelu za cat5e ftp + router MK je streamer bez výpadku, bylo to také u pána v paneláku.Aleskla píše: ↑11 kvě 2022 20:55Dobrý den.
Potřebuji poradit. Mám streamer Cambridge CXN v2 a mám problém s jemným zasekávaním, dalo by se říct přeskakováním ( desky) , myslel jsem, že je to způsobeno pomalým internetem (300Mb) tak jsem to navýšil na 1Gb,nebylo, ale co jsem zjistil, pokud někde rozsvítím světlo tak při tom zmáčknuti vypínače zvuk malinko přeskočí, všimnul jsem si, že mi to dělá i když trouba reguluje teplotu. Momentálně mám zesilovač připojený přes samostatný přívod a ten streamer mám zatím daný do společného okruhu v bytě. Řeším koupi filtru NA sunrise nebo Galaxys ( zatím nevím) a pak to vše bude přes ten samostatný přívod. Nevíte jestli to vyřeší ten filtr nebo něco jiného? Byt v paneláku.
Děkuji za rady.
Pavel
Hlásím.
Vše vyřešeno. Při zapojení streameru a zesilovače do stejného přívodu tak skákání se zatím nekoná a to rušení při zapínání spotřebičů a vypínačů taká zmizelo. To jsem netušil že taková věc dokáže rozhodit aparuturu. Tak snad už si budu konečně užívat ničím nerušený poslech. Děkuji všem za rady.
Aleš
Vše vyřešeno. Při zapojení streameru a zesilovače do stejného přívodu tak skákání se zatím nekoná a to rušení při zapínání spotřebičů a vypínačů taká zmizelo. To jsem netušil že taková věc dokáže rozhodit aparuturu. Tak snad už si budu konečně užívat ničím nerušený poslech. Děkuji všem za rady.
Aleš