Servis vintage hifi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Servis vintage hifi

Příspěvek od Hellboy »

Tak mi včera za bouřky odešel ochranný obvod u power ampu. Ten sice dál hraje, ale kdyby se něco stalo, tak mi pravděpodobně odpálí repráky a nefungují VU mer´´try. Chtěl jsem ho už dřív dát do servisu na preventivní prohlídku a vyčištění a teď to je tedy nutnost. Nevíte někdo o nějakém servisu (nejlíp v Praze), kde dokáží dobře opravit staré mašinky? Zkoušel jsem oficiální servis kde dřív dělali Technics, ale tvářili se dost kysele a ještě v jednom servise mi také oznámili, že to mám přiníst radši až se to posere, takže zrovna v tyhle důvěru moc nemám.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Servis vintage hifi

Příspěvek od vintage »

Naproti Kainu (rock club) v Husitský ulici, teď nevím jak se to tam jmenuje... Ještě nedávno tam měli technika co vintage mašinkám rozuměl velmi dobře, ale jsou vcelku dražší :(

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Myslíš studioline? Tak trochu se toho bojím, tam mi právě nebyli schopný říct nic konkrétního kromě toho ať se v tom nehrabu když to funguje a ani rámcově cenu.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

jj myslím Studioline... no těžký něco říct k závadě, kterou popisuješ po telefonu :-) ale jak jsem říkal, nejsou zrovna nejlevnější... Je těžký takto určit cenu - třeba už to vyměnit pojebaný žárovičky ve VU metrech není úplně nejjednodušší, navíc sehnat konkrétní typ! atd atd
Může to být litr, můžou to být čtyři litry :?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Poraď se se Sinclairem z Audiowebu, nebo Syroněm ze Slovanetu, oba jsou technici - opraváři.

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Připojím se k dotazu - poradíte mi, jestli někdo na severní moravě seřizuje/servisuje decky? Potřeboval bych seřídit, popř. i seservisovat TEAC V-1030. Je funkční, pouze posun pásku je znatelně rychlejší. Díky

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No a nemá někdo nějakou osobní zkušenost? Já když jsem to před časem obvolával, tak to byl samý problém. Někdo mi tady řekl, že není problém dát místo příšerných svorek, které jsou vzadu na repro kabely něco normálního, do čeho půjdou banánky a že to udělá kde kdo. Když jsem to chtěl v daných servisech, ťukali si na čelo, že to nejde. Já chápu, že to nebude láce, ale byl bych rád, aby to někde nezfušovali. A pochopil jsem, že dva zde aleskou zmiňovaní pánové jsou nejspíš mimopražští.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

No Sinclair je z Luhačovic.Nevím jak dneska,ale dříve ses musel vybavit velikou dávkou trpělivosti než dílo bylo hotovo.Jinak to je opravdu kapacita a se zesákem by si určitě věděl poradit.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Na starší mašinky doporučuji Husickou, i když nyní tam není už servis a pro věci na opravu si jezdí externista, který to dělá doma v klidu. Nedávno jsem tam měl nějaké věci, které bych osobně nezvládl a plná spokojenost. Osobně toho pána znám a myslím že i někdy chodí na toto forum jako čtenář.

Potom doporučuji vintage Ml.Boleslav -- hlavně na cívkové magnetofony.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

To Hellboy:
Ještě bych se dotázal........... Máš před svým systémem nějakou externí ochranu před účinky nepřímého úderu blesku - přepětím?
Alebo iděš Bohajeho naprudko?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Mám před svým systémem protipřepěťovku a né takovou tu od vietnamců za 200 :) Nevím přesně co se stalo, ale byla bouřka a vedro a najednou se mi vypnul receiver (díky ochrannému obvodu) a od té doby nefunguje ochranný obvod ani na power ampu. Takže buď něco odešlo v power ampu a vyplo to receiver, nebo nevím co.

Ale díky, asi teda zkusím tu husitskou.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Hellboy :
Je asi na čase zajít k Vietnamcům .......

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

My máme el.vedení taženo v zemi.Asi blbá otázka co na to blesk?V zemi máme i kab.televizi,ale tu klasickou z jedné velké ústředny se táhnou kabely.A né jako v paneláku satelit na střeše a původní rozvody.Mám se také bát blesků??? *fnuk*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

*sunglases*
Naposledy upravil(a) tom dne 10 čer 2010 22:15, celkem upraveno 1 x.

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

To DRVOŠTĚP
ano jak myslíš, že ten blesk přijde, vodovodem? :mrgreen:

Odpovědět