Sestava AVR a repro.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
emes16
Kontaktovat uživatele:

Sestava AVR a repro.

Příspěvek od emes16 »

Zdravím všechny členy fóra,

Už delší dobu přemýšlím o zakoupení AV receiveru a k němu samozřejmě adekvátních reproduktorů. V oblasti hudby a domácího kina jsem spíše nováčkem a po návštěvě kamaráda, který má Onkyo TX SR608 v kombinaci se sestavou HECO Metax XT, jsem dospěl k názoru, že by se něco podobného líbilo i mně mít doma. Na můj vkus to hrálo perfektně *2thumbsup* .
Ponořil jsem se tedy do čtení různých jak zahraničních tak tuzemských fór a začal se zasvěcovat do tajů této problematiky abych se alespon přiblížil kamarádově zvuku. Využití sestavy by bylo 70% filmy-tv,30% stereo.
Jako každý mám mám dané finanční limity a podle toho jsem vybíral. Na AVR jsem vyčlenil cca 12tis.
Nejdříve jsem se zaměřil na aktuální modelovou řadu 2013 výrobců jako Denon, Onkyo, Yamaha nebo Sony abych záhy narazil při brouzdání na internet na řadu předchozí, která nabízí vpodstatě to samé(navíc jen pár nových fičur a větší výkon bez kterého se obejdu) co mladší bratříčci, “JEN” je levnější. Opravte mě, jestli se pletu a jsem mimo mísu :)
Ještě uvedu vlastnosti, které bych na receiveru chtěl mít(kromě všech moderních kodeků) :
- USB vstup na poslech muziky z flash(audiofilové nechť prominou :oops: )
- připojení na internet a streamování
- 7.2kanálů pro Biamping
- Slušný zvuk v rámci třídy ve stereu

Ke kandidátům:
SONY STR-DN1030
http://www.digitaltrends.com/receivers- ... 30-review/
jediné minus je velmi pomalé GUI. Na ebay se dá sehnat za velice pěkný peníz(do 10tis)

nebo DENON AVR-1912: http://hifibazar.cz/ , super cena.

dále
YAMAHA RX-V673, můj největší favorit: http://www.whathifi.com/review/yamaha-rx-v673

Samozřejmě pokud by se našel ale nějaký starší kousek např z http://hifibazar.cz/ a nesplňoval výše uvedené „kritéria“ , přičemž svou kvalitou a cenou by to byla no.1 koupě, zvážil bych i ten. Zkrátka nejlepší poměr cena/výkon.

Co se týká reprobeden, tak situace je následující.
Místnost je 4x3.5m, vzdálenost od repra bude cca 3m . Vzhledem k zástavbě místnosti chci určitě regálové repro(nejlépe nátrubek v předu), které bych časem, až se přesunu do větší 6x5m místnosti, použil jako zadní, surroundové.
Nicméně i do té doby bych chtěl, aby toto repro hrálo pěkně a oživilo ozvučení filmů, případně i slušně basovalo(poslouchám převážně heavy metal),
Časem,v horizontu několika let, bych přikoupil zbytek sestavy abych to zkompletoval. I z tohoto důvodu bych preferoval nějaké současné repro, u kterého odpadá problem pro pozdější doplnění. Prošel jsem totiž hifibazar a některé starší kousky jsou tam neskutečné. Žel přikoupení adekvátního zbytku, řady by bylo patrně velmi komplikované - jak z pohledu ceny, tak i dostupnosti. Jestli se pletu, opravte mě, prosím.

Na toto “dočasné“ přední repro(a dost možná i na delší dobu, jak už to chodí) jsem si vyčlenil mezi 12-15tis. A celkově za repro plánuji utratit cca 35tis(bez woofra).
Z mnoha kandidátů moje představy v podstatě splňuje jen KLIPSCH RB-61

http://www.mall.cz/regalove-reprosousta ... ram1=BLACK

K mé velké smůle nemám možnost si jak receivr tak repro nikde poslechnout. Všechno co jsem tady zminil je jen holá teorie, vyčtené z recenzí a dizk.fór., vybírané baj oko :| .

Proto se obracím s žádostí o konzultaci,rady, názory na tady zkušené borce, jimž už něco prošlo rukama a něco si vyslechly.

Děkuju VŠEM za postřehy, doporučení a omlouvám se za delší čtení, než jsem se vymáčkl :|

MS

emes16
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava AVR a repro.

Příspěvek od emes16 »

Nikdo nic? :(

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

emes16 spěchám Ti na pomoc.
S kinem to máš tak, že esli fakt kino 70%, tak ano, to se vyplatí připlatit si za sedmikanál s digitálníma fičurkama.

Za sebe píši jen to, že na kino se mi líbí malinké systémy s satelitama v hliníkové ozvučnici a širokopásmovým reprákem - báječné středy/dialogy. Malý basák pro plnost. Ceny neuvěřitelně dostupné, kvalita slušná.

Hudba pro zmlsané ouško jedině dvoukanálové stereo.
Vintage servisovaný stereo zesilovač z devadesátých let a pořádné bedny.
Pro mne menší dvoupásma kvůli akustice, Tobě na metal velké basáky a přesnější výrazné středovýškové vyladění.
Klipsch bych já nesnes, tobě mohou vyhovovat.
Každý máme jiné uši, akustiku, představy o tom našem zvuku.
Starší velké bedny, líbí se mi tvorba zvuku z Heco. Nenápadné třípásma a jo!

Hifibazar.cz mi líbí Pioneer A-A6-J mk2.

Zajeď v říjnu na výstavu.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Zdar,
měl jsem šestkovou a sedmičkovou řadu Yamahy doma. Mezi šestkou a sedmičkou byl zvukově značný rozdíl, což už současné řady ale být už nemusí. Ta sedmičková hrála velmi dobře a kino utáhla statečně a slušně. Možná by stál za zkoušku i ten Denon.
Repro jsem měl TVM, pak Shan a Heco. Heco Aleva mám i teď jako surround. Jako přední by Heco taky šly pro začátek použít, ale myslím, že by za ty peníze šlo i něco lepšího. Na předek bude potřeba koupit časem sloupovky. Centr vůbec nepodceňovat, je to polovina zážitku.
Hudba se samozřejmě dá na receiveru poslouchat úplně v klidu- ve stereo režimu- tady se ovšem kvalitativně liší AVR jeden od druhého, a to dost. AVR Yamaha (alespoň ty co jsem měl) nejsou ve stereu zrovna přeborníky. Pro začátek to ale stačí.
Zkusil bych koupit nějaký starší vyšší model z druhé ruky. Hodně se ušetří a získá tím i poměr výkon/cena. Tady byly v sekci prodej taky nějaké zajímavé kusy, možná ještě jsou k mání.
Repro bude asi potřeba píchnout na zakoupený receiver a vyzkoušet.
good luck :!:

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ten poslední ale nemá HDMI vstupy a výstupy, čímž se diskvalifikuje z použítí full HD signálu.

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

2 eficak: díky,díky. Ano, jde mi hlavně o multikanál. Stereo jen občasně.A ještě k tomu z flashky, žádný CD player nebo tak. Z toho co doporučuješ jsem našel např. toto http://www.whathifi.com/review/q-acoust ... 0i-51-pack , vypadá cool., nechci to kupovat ale zfleku celé. Víc se mi zamlouvá postupné dokupování. Předek, centr...sub, po přesunu do větší místnosi hlavní repro a původní půjdou na surroundy.

2 drfish: Díky za postnuté kousky. Ten Denon 3808 je vážně "kalibr". Jen si říkám, jestli mu budou pak repro adekvátním partnerem. Ikdyž...pořád lépe mít nabušenější avr a nevyuží jeho potenciál než naopak(a přitom za stejnou cenu)
Mrknu na jeho parametry a fičury, které oproti novějším ávéerkům nemá. Ta 2313 je značně slevněna, bohužel mimo můj rozpočet. V Brně jsem objevil poslechovku, tak tam zajedu a všechno si vyposlechnu. Mají tam celkem široké portfolio výrobků, tak uvidíme která kombinace se mi bude líbit.
Jak říká lilidumil, ten poslední nemá hdmi, což je velké mínus. Také jeho váha :mrgreen: . To je pěkný balvan. Ikdyž jsem si vědom, že ta váha znamená kvalitu.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Pokud mohu poradit, tak Denon nebrat. Denon receivery nikdy moc neuměl. Spousta lidí co si jej koupila pak přešla na jinou značku.
Pokud porovnáte mezi sebou podobný model od Yamahy, víte hned kde se šetřilo. Výkon u Denonu prostě nehledejte. Multikanál jednoznačně Yamaha! Jen u nás moc není oblíbená a to hlavně tím, že prodejci nemají moc velkou marži z prodeje Yamahy a proto je moc nenabízejí. Pioneer nebo Onkyo bude také lepší volba než Denon.
Rothaudio

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to paolo : v kontextu nekterych udalosti v minulosti se musim usmivat ..asi budes vedet proc ..
btw denon 4810 neni uplne spatny ...
Yamaha urcite OK, obzvlaste ted, co dela novou radu "deleneho" kina - predzes a multikanal konec ..

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

fotolaik
asi jsem zapomněl napsat, že se tu bavíme o zaplatitelné kategorii.
Já jsem zastánce Yamahy už cca 10 let a nikdy jsem nedal přednost Denonu oproti Yamaze. ;) ale aspoň je tu možnost výběru.
Rothaudio

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

Takže po dlouhém hledání, čtení, diskutování jsem nakonec vzal Denon AVR-3310. Byl za velmi slušnou cenu a v záruce, výstavní kousek. Vím, že někteří to tady zřejmě odsoudí, ale já jsem s ním velmi spokojený :)

Po AVR následoval proces výběru reproduktorů. Bylo to podobné martyrium jako u avr, tedy spoustu pročítání, holé teorie. V kategorii regálových repro jsem měl pár kandidátů, tak jsem se vydal si je poslechnout(s Denonem). Postupně jsem vyslechl a porovnal následujicí značky: Wharfedale, AE, Klipsch, Quadrall,TESI, Monitor Audio. ...abych si po cca 3hod. poslechu odvezl domu tyhle krasavce:
http://www.whathifi.com/review/monitor-audio-bronze-bx2

pro mé ucho měly nejlepší zvuk *2thumbsup* . Obzvlášť se mi líbily krátké a razantní basy. V budoucnu pak sestavu doplním zbývajícími členy řady Bronze.

Takže jsem prozatím velmi spokojený *palec*

Díky všem za rady, názory, případně konzultace pres SZ.
Naposledy upravil(a) emes16 dne 07 říj 2013 16:07, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dobrá volba. Zbývá už jenom došetřit. Potom bedny dát dozadu a koupit sloupky. http://www.hifisound.cz/reprosoustavy/m ... -bronze-bx

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

To jsem rád, že to dobře dopadlo a radosti je habaděj. Přeju spoustu skvělých zážitků *2thumbsup*

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

Po delší době jsem sestavu doplnil o centrální repro stejné značky a řady. Musím říct, že ten centr je hodně znát.Jak při běžném TV vysílání tak HD filmech odvádí skvělou práci, hodně to oživil. *2thumbsup* ....další na řadu přijde subík *sunglases*

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

Ahojte,

pokukuju po subwooferu a než dojde ke koupi jsem si říkal, jestli by nešel zapojit do mého Denon AVR-3310 subwofer, který jsem kdysi měl připojený k PC. Jedná se o Creatie Labs Inspire 5.1 5300. Vzadu vypadá subík následovně

http://content.hwigroup.net/images/old/ ... 209-06.jpg

Na AVR je klasický pre-out cinch výstup:
http://www.avland.co.uk/aasp/denon/0920 ... earlrg.jpg

Doma jsem našel kablík, který měl na jednom konci jack a na druhém 3 cinche. Zkoušel jsem to propojit dohromady, ale ani při jediné kombinaci mi Audyssey woofer nedetekoval.

Poradťe, prosím, jak to propojit a zda-li je to vůbec možné.

díky všem

Odpovědět