Sestava k NC 450

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
JaraMax
Kontaktovat uživatele:

Sestava k NC 450

Příspěvek od JaraMax »

Rád bych se dotázal, co by jste mi doporučili za sestavu ke gramu Tesla NC 450. Rád bych si udělal menší poslechový koutek, ale nechci zatím do toho příliš investovat. Nemusí být ani nové. Zatím bych chtěl do toho dát asi 15 tis. Kč. Vím, že to není nic moc, ale věřím, že se snad něco dá. Tedy doufám. Díky

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava k NC 450

Příspěvek od lachim »

jaramax

já myslím, že nedá. pokud nechceš vyhodit peníze za "rozhlas po drátě".

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

JaraMax píše:Rád bych se dotázal, co by jste mi doporučili za sestavu ke gramu Tesla NC 450. Rád bych si udělal menší poslechový koutek, ale nechci zatím do toho příliš investovat. Nemusí být ani nové. Zatím bych chtěl do toho dát asi 15 tis. Kč. Vím, že to není nic moc, ale věřím, že se snad něco dá. Tedy doufám. Díky
Základ už hrající je Ortofon OM 3e, OM5e, nebo starší OM10e.
K němu stačí Pro-Ject Phono box II., nebo Cambridge Audio 540.
Já měl jednodušší NC-440 Ortofon Alpha a Phono Box SEII. Vynikající dynamika pro pop-rock.
Pro klasickou a akustickou hudbu se mi líbí Pro-Ject Tube box II.

Zesílil bych to Cambridge Audio One, CDreceiver s jejich bednama.

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

JaraMax: jdi do toho, nenechej se odradit! Zacinal jsem take pred 2 roky s NC470 od svagra. Z nekolika technicky nedostatku 470, jsem presedlal na novy Pro-Ject, dekuji cele komunite a zvlaste Renownovi.
Ovsem 450 se mi vzdy libila a neuspesne jsem ji shanel (kdybych ji sehnal, tak ted nemam P-J Xpression III). Krasny design. Pokud by ses s domluvil s Rowingem na renovaci, bylo by to super.

Napis, co uz mas. Prenoska? Phono predzesilovac? Zesilovac? Bedny? Nic?

Jsem si jisty, ze v Tvem cenovem rozpeti pri koupi z druhe ruky neco poridis.
Prenoska do 350-500 (zvolil bych asi Ortofon OM5E), phono z druhe ruky kolem 1000, zesilovac? (neco starsiho do 5000), bedny z druhe ruky kolem 8-10 000.

Ale bacha - je to krasny konicek, pohlti a zere cas. To neni jako CDcka (bacha - mam hodne CD), o vinylove desky se je treba velmi dobre starat. Pocitam, ze do zari budu prat svou sbirku LP (samozrejme pokud bude cas, jinak podstatne dele).

Jeste jednou - jdi do toho. *2thumbsup*

JaraMax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraMax »

Díky za podporu, jsem stoprocentně rozhodnut jít do toho, neboť gramo mám od super účastníka tohoto fóra, který už prošel rukama Rowinga. Tímto bych chtěl poděkovat původnímu majiteli tohoto gráma i mistrovi, který jej doladil do dnešní podoby. Jinak přenoska je základní Ortofon. Fotky a změny realizované Rowingem jsou tady na fóru (Tesla NC 450). Zkrátka jsem nemohl odolat. Musím popřemýšlet nad tím co bude pro mě dále dostupný. Zatím do sestavy ke gramu nemám nic. Mám Věž Technics, ale rád bych si udělal koutek bez této sestavy, neboť ji mám v jiném pokuji , než plánuji. Díky za náměty. JaraMax

Odpovědět