Sestava nejlépe na vždy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
ciza
Kontaktovat uživatele:

Sestava nejlépe na vždy

Příspěvek od ciza »

Ahoj, o HIFI komponentech nevím skoro nic. Vždycky jsem si ale říkal, že až si postavím dům, koupím si do něj něco, co mi hezky zahraje. Poslouchám starší i součastný Pop-Rock: Stouni, Deep Purple, Floydy, Sting, pak hodně jazz. Místnost je cca 25m ctverec. Jak říkám, vím jen něco málo z netu za poslední týden brouzdání po HiFi bazarech a forech + jednou krátká návštěva studia. Mám teď možnost za zajímavou cenu (cca 50tisíc) koupit:
- TANNOY REVOLUTION SIGNATURE DC6T
- DENON PMA1510AE
- DENON DCD-1510S

Co mi k tomu řeknete? Vyměnili bystě některý z komponentů, postavili byste v podobné ceně úplně jinak? U zesilavače mě překvapil poměrně nízký výkon 70w. Je to dostatečné pro Revolusny? Nemám v plánu dál sestavu tunit, dokupovat další a jiné komponenty atd. Chci jen poslouchat.
Díky za názory a rady.

korys
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava nejlépe na vždy

Příspěvek od korys »

Ahoj,
předem řeknu na rovinu, že já JSEM dlouhodobý fanoušek a majitel DENONu, protože to jsou krasavci a v obýváku vypadají fakt epesně, ale nemusí zahrát pro každého. V dynamických špičkách při vyšší hlasitosti není stoprocentně důrazný a pevný. Okraje pásem jsou spíš decentně zakulaceny (hodně se to podobá analogu). Jsou výborné pro dlouhodobý neúnavný poslech. Sedí mu klasika, jazz, vokální tvorba. Tam je perfektní sametový. Na tvrdý rock no, nevím, nevím. Já jsem si na to zvykl a snesu to, ale vím, že tam lidi tlačí na ten důraz a rychlost spodního pásma. Taky mám oproti patnáctistovce pár watů navíc a starší verzi, která má ten zvukový charakter položen trošku temněji. Novější verze jsou jiskřivější na výškách. Jak sám píšeš 2x70W Ti pro normální poslech vyhoví, ale jak to ohulíš, tak to trochu ztratí kontrolu a nemusí už vyhovět, bude záležet i na těch bednách jak jsou náročné na zesilovač.
Nejdůležitější rada je nespěchej, zvlášť když chceš něco na hodně dlouho. Choď do studií, pruď majitelé a snaš se co nejvíc poslechnout a porovnat. Ty Tanojky jsem neslyšel, tak nevím jestli k tomu pasují, ale pokud to je sladěná vyzkoušená sestava, proč ne. Sladěná vyzkoušená sestava je lepší než nákup jednotlivě. Ale zkus třeba ty DENONy ještě o řadu výš aspoň v zesilovači na stejných a i jiných bednách a neboj se poslechnout i jiné značky. Moje zkušenost je, že zesilovač má být s bednama minimálně vyrovnaný, lepší když má převahu. Na bednách nešetři, ale taky nemá cenu kupovat hodně drahé bedny a ušetřit na zesilovači, to je častá chyba a cesta do pekel. Bedny / zesák minimálně 50 na 50.
Přes řeku do stínu stromů.

ciza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciza »

Díky za reakci. K tomu Rocku, spíš než nějaké tvrďárny poslouchám pohodu a čím dál víc ten Jazz. Hodně jsou chváleny Nady, já je neslyšel a když jsem je manželce ukazoval na obrázku, tak řekla, že to do obyváku nechce a mně se taky moc nelíbí. Pokud budu sestavu ladit ve studiích, tak výsledek bude určitě mnohem lepší, dozvím se asi i něco o zapojení, nastavení atd. Já ale nemám zrovna moc času a navíc ve stejné kategorii bych to pak nakoupil mnohem dráž. Spíš teď ještě sleduju bazary.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Poslal jsem Ti SZ.

Odar

Příspěvek od Odar »

Nejako ale zacat musis. Bud zvolis cestu "mensieho odporu" a navstivis par studii, aby si mal aspon aku taku predstavu, co za svoje peniaze mozes dostat. Druha moznost je kupit stylom pokus / omyl a potom menit, prerabat na tom peniaze a stale to riesit dookola. Inak moj nazor je taky, ze prvu zostavu "na vzdy" netrafis, ani keby si velmi chcel. Je to dane tym, ze na zaciatku nevies, co vlastne od toho ocakavas. Nieco musis mat napocuvane - inak to nejde. Ono niekto ti povie, ze si mas kupit NAD, niekto ti povie, ze Cambridge Audio, dalsi dvaja za zasmeju a povedia ti, ze Electrocompaniet a takto mozeme pokracovat donekonecna. A to mas u kazdeho komponentu vcetne bedni (a kabelaze). Najlepsie by bolo, keby si siel do hifi studia aj s manzelkou - aby schvalila aj design. Ale (ako vzdy) nie vsetko je zlato, co sa blisti. Po 3 tyzdnoch uz aj tak nebudes vediet, ako dany komponent vyzera, ale zvuk budes riesit stale.

Drzim palce, urcite daj vediet, akou cestou si sa vydal. Caka ta dlha cesta, narocna, tiez by som dnes urobil vela veci inak, ako som robil na zaciatku *sunglases*

tomasz70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz70 »

Ten chlap má pravdu předsedo. Ví o čem mluví. Pokud nechceš a ty nechceš pak řešit další výměny komponentů a motat se v kruhu je to nejlepší řešení návštěva studia. Nikdo není tak vytížený, že si nenajde 2-3h pro sebe. Pokud si tak vytížený , že nenajdeš tak si kup první nabídku co ti tu někdo napíše. Ale pak už sem nepiš , že ti na tom něco nesedí, a že si čekal více. To ty peníze raději vraž do společné dovolené a manželka bude jistě spokojená. Asi jsem Ti neporadil, ale kupovat dle internetu a fór je značné mrhání peněz. Je to asi jako nakupovat podle žebříčku v časopisech. Kup co je nejvýš v tvé cenové kategorii a ono to musí být nejlepší. Ale v HiFi to takto nefunguje (většinou) HiFi je hlavně o poslechu.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

tomasz70 píše:Ten chlap má pravdu předsedo. Ví o čem mluví. Pokud nechceš a ty nechceš pak řešit další výměny komponentů a motat se v kruhu je to nejlepší řešení návštěva studia. Nikdo není tak vytížený, že si nenajde 2-3h pro sebe. Pokud si tak vytížený , že nenajdeš tak si kup první nabídku co ti tu někdo napíše. Ale pak už sem nepiš , že ti na tom něco nesedí, a že si čekal více. To ty peníze raději vraž do společné dovolené a manželka bude jistě spokojená. Asi jsem Ti neporadil, ale kupovat dle internetu a fór je značné mrhání peněz. Je to asi jako nakupovat podle žebříčku v časopisech. Kup co je nejvýš v tvé cenové kategorii a ono to musí být nejlepší. Ale v HiFi to takto nefunguje (většinou) HiFi je hlavně o poslechu.
*thumbs up*

Poslech ve studiu opravdu ničím nenahradíš.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Presne.. projdi si nejaka studia v okoli ci v jinych mestech. mej nejakou prdstavu do jake vyse financi budou dane bedny a nejake tipy.
Bych tez predem prosel nejake testy beden v dane cene a pak dle tech vysledku bych chodil po studiich jak to hraje... rozhodne bych nesetril na bednach.

Apropo ikdyz bude to hrat skvele ve studiu, nemusi uz doma (vetsinou chyby -akustika, bedny u steny, posluchac na druhe strane u steny)
Pokud budou mit bedny bassreflex, ten bych pozdeji ucpal (obycejnou houbkou), nici prostor, nepresnost nastroju atd.. proste narusuje vse.

Co se libi nekomu, nemusi se libit jinym.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Názory na fórech a v hifičasopisech ber opravdu jen jako takovou berličku a poslouchej hlavně své uši a cit.Nedávno jsem si koupil nové bedny SF Liuto a přesto,že se na různých fórech píše,že tato firma dělá bedny,které jsou absolutně nevhodné k poslechu rocku a nedejbože metalu,mě,mým uším a pocitům se líbí....a moc.Takže poslouchej a jen poslouchej,co se líbí jiným nemusí být to pravé pro Tebe a naopak. Jo a tomu sestava navždy nevěř,většina z nás co jsou zde ví o čem mluvím :D

Odpovědět