Kdysi jsem v hi-fi jel, v rámci mých tehdejších možností, po nějaké pauze jsem do toho šel znova - nějaké info tady.
Před pár lety jsem všechno prodal včetně sbírky CD, koupil si BT sluchátka (B&W PX7) a poslouchal z telefonu nebo Youtube.
Akorát… už nějakou dobu přemýšlím, jakého si pořídit koníčka, nějak se k ničemu nemůžu rozhoupat. No a předevčírem jsem si na jednom koncertu koupil tři vinyly (měl už jsem trochu naváto), a pak mě napadlo, že poslech hudby přece bývala skvělá zábava!
Takže teď stojím před volbou, jestli si něco pořídit a co. Každopádně gramofon (byl by to můj úplně první), zesík a bedny. Možná i něco, abych si mohl pouštět i ten digitál z telefonu (já vím
Upřímně se mi moc nechce běhat po studiích, protože často to pak doma zní dost jinak. Zkusím tedy experimentovat, a začal jsem bednami. Jak píšu v tom starším vlákně, jde mi o muzikálnost, živost a bezprostřednost. Padly mi do oka, zatím jen na papíru, Xavian Concerto, jednak kvůli recenzím, kde se dobře hodnotí, co je pro mě důležité, a jednak kvůli své citlivosti 94 dB, což podle mě - i když se v tom houno vyznám - přispívá k oné muzikálnosti.
Jen nevím, jestli nejsou na můj pokoj 22 m2 trochu velké, jestli by nestačily Concertino, případně nějaké úplně jiné, ale stojanovky. Navíc jedna bedna bude v rohu, jinak to bohužel moc vymyslet nejde.
Gramofon zatím nechávám otevřený úplně, a u zesilovače si říkám, že když už analog, tak lampy.
Sami vidíte, že v tom mám solidní chaos
Měli byste jakékoli rady nebo tipy? Díky moc