Sestava pro (polo)lamu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
salamio
Kontaktovat uživatele:

Sestava pro (polo)lamu

Příspěvek od salamio »

Ahoj všem, jsem v takové neurčité situaci a ocenil bych jakoukoli radu.
Kdysi jsem v hi-fi jel, v rámci mých tehdejších možností, po nějaké pauze jsem do toho šel znova - nějaké info tady.
Před pár lety jsem všechno prodal včetně sbírky CD, koupil si BT sluchátka (B&W PX7) a poslouchal z telefonu nebo Youtube.

Akorát… už nějakou dobu přemýšlím, jakého si pořídit koníčka, nějak se k ničemu nemůžu rozhoupat. No a předevčírem jsem si na jednom koncertu koupil tři vinyly (měl už jsem trochu naváto), a pak mě napadlo, že poslech hudby přece bývala skvělá zábava!

Takže teď stojím před volbou, jestli si něco pořídit a co. Každopádně gramofon (byl by to můj úplně první), zesík a bedny. Možná i něco, abych si mohl pouštět i ten digitál z telefonu (já vím :roll: ).
Upřímně se mi moc nechce běhat po studiích, protože často to pak doma zní dost jinak. Zkusím tedy experimentovat, a začal jsem bednami. Jak píšu v tom starším vlákně, jde mi o muzikálnost, živost a bezprostřednost. Padly mi do oka, zatím jen na papíru, Xavian Concerto, jednak kvůli recenzím, kde se dobře hodnotí, co je pro mě důležité, a jednak kvůli své citlivosti 94 dB, což podle mě - i když se v tom houno vyznám - přispívá k oné muzikálnosti.

Jen nevím, jestli nejsou na můj pokoj 22 m2 trochu velké, jestli by nestačily Concertino, případně nějaké úplně jiné, ale stojanovky. Navíc jedna bedna bude v rohu, jinak to bohužel moc vymyslet nejde.

Gramofon zatím nechávám otevřený úplně, a u zesilovače si říkám, že když už analog, tak lampy.

Sami vidíte, že v tom mám solidní chaos :roll: Pracuji ale na tom, aby se mi to postupně vyrýsovalo, sháním informace, kde to jde, a o všem přemýšlím.

Měli byste jakékoli rady nebo tipy? Díky moc :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava pro (polo)lamu

Příspěvek od Jarda69 »

Desky si vystav nebo prodej. Kup si k Pc nějaký slušný sluchátkový zes se zabudovaným Dacem. K tomu Senny HD600 a užívej poslechu.
Nemusíš řešit akustiku místnosti a podobné ptákoviny.

salamio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salamio »

To je samozřejmě slovo do pranice, přiznám se, že mě to taky napadlo. Momentálně sice hudbu poslouchám především z telefonu, ale i na to by se našlo nějaké řešení, nebo bych si holt pořídil NAS.

Furt mě ale na představě plnohodnotné sestavy něco bere…

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jardo, on to chce mít jako koníčka, užívat si to , utratit nějaký prachy za aparaturu, zkoušet, poslouchat desky na pořádných bednách..... Ta tvá teda není pro něj .

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Anebo možná je jak koukám dle nového příspěvků, ale pere se to v něm , hlodá to vzadu v hlavě 🙂. Poradna sestava, dyt ani nemusí být přeci nová 🙂 - užívej si to skládání zkoušení desky cédéčka třeba.

salamio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salamio »

Přesně tak, nové ty komponenty být nemusí, zrovna včera mi padlo oko na ty Xaviany Concertino za půlku nových.

S tím koníčkem jsi to trefil přesně.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

https://www.aq.cz/pro-ject-jukebox-e1-o ... th-p37060/

Tohle by mohlo být řešení, jen bedýnky....

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... l-three-s/
Měl jsem ho nějaký čas, než jsem si pořídil Strumento a byl jsem z jeho zvuku nadšený.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

jo a asi víš proč jsi ho prodal:

"Audia Flight Three S jsem mel par dni na test, testovano bylo vice zesilovacu, co mi vadilo na Three S byly rozteklé nepřesné basy nereálné středy hlavně v lidském podání hlasu Hane Hegerove. Hlas byl nereálný neživí nepřítomný v poslechové místnosti ve srovnání s ostatními zesilovači v testu. O dost lepší zesilovač se mi jevil Primare I30, s tím jsem neměl v podstatě žádný problém i přestože je digitální, ale potom co jsem proti němu postavil Normu Audio ipa-70 prohrál i Primare, zvuk byl v podstatě podobný jako Primare ale mnohem dál ve všech ohledech. Testováno na repro VMA Evo, Xavian Picolla a Virtuosa."

https://www.highendforum.cz/viewtopic.p ... 0&start=40

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já jsem Audiu hrál s Tannoy Turnberry SE, u kamaráda jsme jej zapojily s Tanoy Canterbury SE. Z vuk byl v obou případech velmi dobrý. Samozřejmě je důležité jak si sedne s ostatními přístroji a s repro sestavou.
Hegerovou jsme si ale napouštěli.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Salámio : jestli ti jde o muzikálnost apod, zkus nějaký ten NAD, co tu doporučuje Dadaft. Ten je na muzikálnost a její vylíčení expert🙂( a to nemyslím ve špatném) ..... A ten dokonce může být i nový ( pokud jsem dobře pochopil cenu kterou jseš ochoten zaplatit), nějaký nový digital, nebo starší osvědčené. Nedávno to tu zas aktualizoval, ale vlákno nevím . Prohlédni to

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

mcm píše:
03 pro 2024 19:29
jo a asi víš proč jsi ho prodal:
Prodal jsem ho, protože jsem si pořídil Strumento. To už je trochu větší level.

"Audia Flight Three S jsem mel par dni na test, testovano bylo vice zesilovacu, co mi vadilo na Three S byly rozteklé nepřesné basy nereálné středy hlavně v lidském podání hlasu Hane Hegerove. Hlas byl nereálný neživí nepřítomný v poslechové místnosti ve srovnání s ostatními zesilovači v testu. O dost lepší zesilovač se mi jevil Primare I30, s tím jsem neměl v podstatě žádný problém i přestože je digitální, ale potom co jsem proti němu postavil Normu Audio ipa-70 prohrál i Primare, zvuk byl v podstatě podobný jako Primare ale mnohem dál ve všech ohledech. Testováno na repro VMA Evo, Xavian Picolla a Virtuosa."

https://www.highendforum.cz/viewtopic.p ... 0&start=40
Zapomněl jsi tam dát první stranu.

https://www.highendforum.cz/viewtopic.php?t=3559

salamio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salamio »

Pesi píše:
03 pro 2024 20:04
Salámio : jestli ti jde o muzikálnost apod, zkus nějaký ten NAD, co tu doporučuje Dadaft. Ten je na muzikálnost a její vylíčení expert🙂( a to nemyslím ve špatném) ..... A ten dokonce může být i nový ( pokud jsem dobře pochopil cenu kterou jseš ochoten zaplatit), nějaký nový digital, nebo starší osvědčené. Nedávno to tu zas aktualizoval, ale vlákno nevím . Prohlédni to
Díky, mrknu na to. Protože kombinace zesíku NAD 304 a beden NAD 804 byla prostě… fakt bylo vidět, že to ty komponenty baví. Jestli takhle mají i současné kousky, super. Ale je pravda, že lampy mě lákají dost.
Co se ceny týče, tak rozpočet nemám neomezený, ale řekněme, že snad dostatečný na něco hezky hrajícího, aspoň pro začátek, než začnu blbnout, experimentovat a měnit :roll:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak to zkus Lumina 300 ...

salamio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salamio »

To jsem nevygooglil, co je, jenom nějaký Lumin AMP.

BTW, co to je „D-éčkový NAD“?

Odpovědět