Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Omlouvám se - oživuji téma : post221980.html?sid=1affbc77e0d12241681 ... 99#p221980

Bohužel jsem sestavu rozebral,(zesík, CD a jiné kazeťáky - BX 626 a ta TR, šly na repas) a už nevím, jak to bylo zapojené (jen vím, že my tu zbyly rozdvojky)

Rada od Dark side of the moon byla:
At je zvolený jakýkoliv vstup na zesilovači (AUX, TUNER, PHONO), zesilovač vždy příslušný signál posílá na konektory TAPE 2 - REC (OUT). Tyto konektory je tedy potřeba propojit s konektory LINE IN na ekvalizéru.
Dále je nutné konektory LINE OUT na ekvalizéru propojit s konektory TAPE 2 – PLAY (IN).
Pak je nutné na zesilovači kromě volby příslušného vstupu (AUX, TUNER, PHONO) zapnout TAPE 2 a TAPE MONITOR.
Tape deck (1) připojit napřímo do ekvalizéru dle schématu.

Podle mne, tam právě chybí rozdvojky na signál z jednoho kazeťáku.

Poradíte,prosím, jak EQ připojit, tak aby reagoval na všechny zdroje signálu?
Poradíte, jak pro blbce, krok za krokem - jak to zapojit?
Děkuju moc za ochotu a čas!!
JN

Oldear
Příspěvky: 1495
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od Oldear »

Na rozdvojky kašli, to je hifi prasečina. Pokud chces do systému zapojit ekvalizér, tak na to musíš mít adekvátní zeslilovač.

Pokud chceš kvalitu, tak např. https://cz.technics.com/technics-su-r10 ... zer-cerny/

Pokud chceš podobnou historii, jako zbytek Tvoji sestavy, tak např. https://nrpavs.co.nz/archive_2_09/Sold_ ... SU-V4X.htm

Na obrázku vlevo nahoře ty dvě propojky - je to, co Tě má zajímat a takový zesilovač uháněj.

jarda-hifista
Příspěvky: 274
Registrován: 02 kvě 2018 11:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Pokud máš stále Technics A700, tak rada Dark side of the moon byla dobrá. Udělej to tak, jak píše. A rozdvojky nepotřebuješ, je to, jak píše správně Oldear, prasečina. Jrd

Uživatelský avatar
Lad2000
Příspěvky: 787
Registrován: 10 dub 2011 17:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od Lad2000 »

Místo jednoho decku zapojíš EQ, a zapneš TAPE MONITOR, (tím půjdou všechny vstupy přes EQ), co je na tom k nepochopení, pokud potřebuješ dva decky k nahrávání, je to problém, jinak ne. Tape in-rec je potřeba pro nahrávání, pro přehrávání může deck být klidně v jakémkoliv jiném vstupu vyjma PHONO.

JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Místo jednoho decku zapojíš EQ,... Jeden dech je jasný, dva už jsou problém. Byzkouším cše o víkendu, mají dorazit z repasu všechny položky. Díky za radu!!!!

JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

jarda-hifista píše:
13 lis 2023 13:47
Ahoj! Pokud máš stále Technics A700, tak rada Dark side of the moon byla dobrá. Udělej to tak, jak píše. A rozdvojky nepotřebuješ, je to, jak píše správně Oldear, prasečina. Jrd
DĚKUJU :D

JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Oldear píše:
13 lis 2023 13:24
Na rozdvojky kašli, to je hifi prasečina. Pokud chces do systému zapojit ekvalizér, tak na to musíš mít adekvátní zeslilovač.

Pokud chceš kvalitu, tak např. https://cz.technics.com/technics-su-r10 ... zer-cerny/

Pokud chceš podobnou historii, jako zbytek Tvoji sestavy, tak např. https://nrpavs.co.nz/archive_2_09/Sold_ ... SU-V4X.htm

Na obrázku vlevo nahoře ty dvě propojky - je to, co Tě má zajímat a takový zesilovač uháněj.
Já vím, že je to prasárna. Díky!!

JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Tak to nevyzkouším, EQ si pan O.S. odvezl také k repasi. Zvuk už zrepasovaných částí - zesík, 2x
kazeťák , CD player - je jedním slovem FAMÓZNÍ!!! Ten chlap opravdu umí :)

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 5414
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

Mám jen SH-GE70 trochu podobný ale jenom trochu, highend puristé
by EQ nikdy nepoužili (prznitel zvuku) já ano
zapojení do sestavy je jednodušší než si myslíte
Přílohy
zapojení EQ Technics (1).pdf
(564.24 KiB) Staženo 79 x

JiriNov
Příspěvky: 17
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE90- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Mám jen SH-GE70 trochu podobný ale jenom trochu...

SH70 jsem měl také, souhlasím, že EQ "przní" zvuk, zapojení jednoho decku je lehké.

Díky za čas!!

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 3 hosti