set Yamaha as 1000 nebo CA 851?
-
- Kontaktovat uživatele:
set Yamaha as 1000 nebo CA 851?
Zdravim. Mam moznost ze zahranici dovezt-co vy na to?
Yamahu jsem slysel as500 + Wharfedale 10.5 a bylo to super. CA jsem slysel 650 a bylo to taky OK.
Co vzit?
Otec analoga2001
Yamahu jsem slysel as500 + Wharfedale 10.5 a bylo to super. CA jsem slysel 650 a bylo to taky OK.
Co vzit?
Otec analoga2001
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: set Yamaha as 1000 nebo CA 651?
Samozrejě CA 651 
Set = zesilovač + CD

Set = zesilovač + CD
Naposledy upravil(a) analog2001 dne 01 pro 2013 13:02, celkem upraveno 2 x.
Re: set Yamaha as 1000 nebo CA 851?
Co znamena SET?
sada, kolekce, množina, řada, skupinaProspero píše:Co znamena SET?

Potom Cambridge.
(Aniz bych Yamahu zatracoval.)
A reproduktory?
(Aniz bych Yamahu zatracoval.)

A reproduktory?
-
- Kontaktovat uživatele:

Myslíš, že ta 1000 bude horší než 651 od CA?
Repro - Wharfedale Diamond 10.5, 10.6 ???
Yamahu jsem nedavno slysel (jak serii 1000 tak 2000), obe s Repro "Soavo" (tez od Yamahy) a bylo to vitecne.
Cambridge znam z vystavy, akustika sice nebyla uplne 100-pro, ale i presto se mi moc libil. Doma by hral zarucene jeste lip.
A Wharfedale jsou take "ostrovni"....
Designove jsou obe varianty velmi libive, i kdyz kazda uplne na "jine vlne". Retro proti moderne, obe ale "dotazene" do konce.
V testech (ktere ale beru vzdy s rezervou) si Camridge vedl o neco lepe. On je take cenove ponekud dal.
Pokud je ale nabidka vyhodna, urcite se vyplati.
Rozhodovat musis ale stejne jen ty, to za tebe nikdo neudela.
Tyhle chvile si asi prozil kazdy HiFista.....
Tak hodne zdaru!
Cambridge znam z vystavy, akustika sice nebyla uplne 100-pro, ale i presto se mi moc libil. Doma by hral zarucene jeste lip.

A Wharfedale jsou take "ostrovni"....

Designove jsou obe varianty velmi libive, i kdyz kazda uplne na "jine vlne". Retro proti moderne, obe ale "dotazene" do konce.
V testech (ktere ale beru vzdy s rezervou) si Camridge vedl o neco lepe. On je take cenove ponekud dal.

Pokud je ale nabidka vyhodna, urcite se vyplati.
Rozhodovat musis ale stejne jen ty, to za tebe nikdo neudela.

Tyhle chvile si asi prozil kazdy HiFista.....
Tak hodne zdaru!
Pro mne je CA je o trošku lepší než NAD, který mému uchu hraje hodně "tu svou".
A pak jsou Yamahy v dělené verzi a to je pak na transparentní bedně velký koncert.
Vagnerovu Valkýru se míp než na M50 neslyšel, ale musel sem zapomenout na sladký zvuk hifi z Dánska, kde je pěkný stejnoměrný vlastní zvuk.
V každé nahrávce stejný. Je těžké ucho zvykat, že hudba nemá hrát furt stejně hezky, ale podle nahrávky.
Ale přitom nebýt znechucen 7 z 10 nahrávek jak se mi stávalo se slovenským integráčem BVA.
Analytický ale přestu hudebně zajímavý zvuk s rozlišením kvality nahrávek klidně pořízený ze souboru MP3. Když je dobrá muzika, tak se poslouchá, jen informací je o něco míň.
Transparentní zesilovač bez hezkého zkreslení je náročný člen v systému. Ukáže plně zdroj zvuku.
Když je transportem DVD PC mechanika, nezachání to ani dobrý DAC.
Kdo to neslyší je šťastný a může svou pozornost věnovat i jiným koníčkům, poslouchaje u toho zvuk samograjky bavící.
Já se do toho proposlouchal později. Zaskočil mne rozdílný zvuk transportu DVD, Sony XA5, Philips VAM a pod.
Teď mám mechaniku Pioneer a je to moc dobré.
Každý to slyšíme jinak a to je fajn.
A pak jsou Yamahy v dělené verzi a to je pak na transparentní bedně velký koncert.
Vagnerovu Valkýru se míp než na M50 neslyšel, ale musel sem zapomenout na sladký zvuk hifi z Dánska, kde je pěkný stejnoměrný vlastní zvuk.
V každé nahrávce stejný. Je těžké ucho zvykat, že hudba nemá hrát furt stejně hezky, ale podle nahrávky.
Ale přitom nebýt znechucen 7 z 10 nahrávek jak se mi stávalo se slovenským integráčem BVA.
Analytický ale přestu hudebně zajímavý zvuk s rozlišením kvality nahrávek klidně pořízený ze souboru MP3. Když je dobrá muzika, tak se poslouchá, jen informací je o něco míň.
Transparentní zesilovač bez hezkého zkreslení je náročný člen v systému. Ukáže plně zdroj zvuku.
Když je transportem DVD PC mechanika, nezachání to ani dobrý DAC.
Kdo to neslyší je šťastný a může svou pozornost věnovat i jiným koníčkům, poslouchaje u toho zvuk samograjky bavící.
Já se do toho proposlouchal později. Zaskočil mne rozdílný zvuk transportu DVD, Sony XA5, Philips VAM a pod.
Teď mám mechaniku Pioneer a je to moc dobré.
Každý to slyšíme jinak a to je fajn.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji všem za názory a pomoc při výběru.
Takže hotovo, rozhodnuto.
Už je doma Yamaha as1000
A je to prostě paráda. Zpracování, vzhled, ale hlavně pevný, přesný a vyrovnaný zvuk.
Nyní stojím před výběrem odpovídajícího repra k této mašince.
Co byste viděli jako nástupce mých staříčkých AQ ček?
V mém výběru - Wharfedale 10.7, Heco metáš 501, ELAC????
Takže hotovo, rozhodnuto.
Už je doma Yamaha as1000

A je to prostě paráda. Zpracování, vzhled, ale hlavně pevný, přesný a vyrovnaný zvuk.
Nyní stojím před výběrem odpovídajícího repra k této mašince.
Co byste viděli jako nástupce mých staříčkých AQ ček?
V mém výběru - Wharfedale 10.7, Heco metáš 501, ELAC????
Yamaha dokáže rozehrát i hladové Xaviany, proto bych se nebál podívat po jiných značkách.
Wharfedale jsou vhodné tak na rock. Elac dobré, ale doporučil bych repro s jemnějším přednesem. Např. Monitor Audio Gold, Paradigm,....
Wharfedale jsou vhodné tak na rock. Elac dobré, ale doporučil bych repro s jemnějším přednesem. Např. Monitor Audio Gold, Paradigm,....
Rothaudio
Odcitujem Prospera z vlákna o Yamahe:
"Nedavno jsem dve „veze“ Yamaha objevil "v nabidce" jednoho obchodu s elektronikou.
Prvni sestava byla: Tuner, CD a Amp, vse ze serie “S 1000“, druha varianta byla: CD a Amp ze serie “S 2000” + Tuner “S 1000”. Obe byly pripojeny pres prepinac k jednomu paru reproduktoru Yamaha „Soavo 1“, pro porovnani tedy panovaly naprosto optimalni podminky. Akustika v jejich “hudebnim koutku” nebyla sice uplne doresena (pomerne dost skla, jinak ale uchazejici) – zvuk i presto velmi cisty, dynamicky, konturovany a prijeme teply , jak rika Yamaha -„natural Sound". Velmi se mi ta prezentace libila."
Čo tak skúsiť tie Savao? Test: http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... soavo.html .
Myslím že ich tu ešte nikto nemá, mal by si zaujímavý originálny kúsok.
Podla mňa by ti k tej as1000ke mohol sadnúť nejaký vyšší model od Charia. Tie majú také pohodovejšie (medovejšie?) podanie, čo by v spojitosti s "prísnejšou" Yamahou mohlo vyznieť zaujímavo. Ja mám Chario Premium a je to velmi príjemný posluch, len to chce lepší zosík - niečo ako máš ty (snáď sa niekedy dočkám). Samozrejme záleží aj aké žánre preferuješ. Pokial akustickejšie veci, tak by to minimálne za úvahu mohlo stáť.
Čo sa týka Elacu - tak to sú parádne bedne, len to tak isto treba spolu skúsiť ako by to sedelo.
"Nedavno jsem dve „veze“ Yamaha objevil "v nabidce" jednoho obchodu s elektronikou.
Prvni sestava byla: Tuner, CD a Amp, vse ze serie “S 1000“, druha varianta byla: CD a Amp ze serie “S 2000” + Tuner “S 1000”. Obe byly pripojeny pres prepinac k jednomu paru reproduktoru Yamaha „Soavo 1“, pro porovnani tedy panovaly naprosto optimalni podminky. Akustika v jejich “hudebnim koutku” nebyla sice uplne doresena (pomerne dost skla, jinak ale uchazejici) – zvuk i presto velmi cisty, dynamicky, konturovany a prijeme teply , jak rika Yamaha -„natural Sound". Velmi se mi ta prezentace libila."
Čo tak skúsiť tie Savao? Test: http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... soavo.html .
Myslím že ich tu ešte nikto nemá, mal by si zaujímavý originálny kúsok.
Podla mňa by ti k tej as1000ke mohol sadnúť nejaký vyšší model od Charia. Tie majú také pohodovejšie (medovejšie?) podanie, čo by v spojitosti s "prísnejšou" Yamahou mohlo vyznieť zaujímavo. Ja mám Chario Premium a je to velmi príjemný posluch, len to chce lepší zosík - niečo ako máš ty (snáď sa niekedy dočkám). Samozrejme záleží aj aké žánre preferuješ. Pokial akustickejšie veci, tak by to minimálne za úvahu mohlo stáť.
Čo sa týka Elacu - tak to sú parádne bedne, len to tak isto treba spolu skúsiť ako by to sedelo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny.
Takže nakonec vyhrály Xavian Piccola - a je to naprosto super.
Úžasný poslechový zážitek - s Yamahou si sedly jako pr..l na hrnec
Jen pozor, potřebují opravdu prostor kolem sebe i za sebou. Potom se odmění nádherným prostorovým podáním zvukové scény plné detailů.
Děkuji všem za rady.
Takže nakonec vyhrály Xavian Piccola - a je to naprosto super.
Úžasný poslechový zážitek - s Yamahou si sedly jako pr..l na hrnec

Jen pozor, potřebují opravdu prostor kolem sebe i za sebou. Potom se odmění nádherným prostorovým podáním zvukové scény plné detailů.
Děkuji všem za rady.
analog2001, dawsoo
hlavně se o této kombinaci nezmiňujte u našich zdejších prodejců, nebo vás vyhodí mezi dveřmi!
ať hraje k plné spokojenosti!
hlavně se o této kombinaci nezmiňujte u našich zdejších prodejců, nebo vás vyhodí mezi dveřmi!
ať hraje k plné spokojenosti!

Rothaudio
-
- Kontaktovat uživatele:
to Paolo:
Nějak jsem tě nepochopil ?????
Minulý týden byl poslechový den Xavian a p.Barleta žádal cíleně mj. Yamahy as-1000, 2000
Nějak jsem tě nepochopil ?????
Minulý týden byl poslechový den Xavian a p.Barleta žádal cíleně mj. Yamahy as-1000, 2000

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, potvrzuji, poslechový den byl u mne ve studiu Hifi Morava a hrálo se na A-S2000 ........