Sháním levný zesilovač s S/PDIF vstupem a XLR, TRS výstupem.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
THresil
Kontaktovat uživatele:

Sháním levný zesilovač s S/PDIF vstupem a XLR, TRS výstupem.

Příspěvek od THresil »

Dobrý den, tak jsem se rozhodl, že pořídím zesilovač mezi zvukovou kartu, kterou mám v PC a budoucí reprobedny. Spojení mezi zesilovačem a zvukovou kartou chci realizovat pomocí optiky přes toslink konektor a propojení mezi zesilovačem a reprobednami přes symetrický výstup XLR nebo TRS.

Víte o nějakém zesilovači, který by mně takýto druh propojení umožnil a byl za přívětivou cenu? Tou přívětivou cenou mám na mysli cenu tak do 10 tisíc KČ.

Předem děkuji za návrhy :)

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Re: Sháním levný zesilovač s S/PDIF vstupem a XLR, TRS výstupem.

Příspěvek od Davidus »

Pokud se nepletu, bedny byudou aktivní? Tím pádem bych spíše pořídil D/A převodník, např. DacMagic. Nic jinýho jsem v této cenové kategorii s XLR výstupy nenašel.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zesilovač, který by měl integrovaný DAC seženeš, pročti si třeba vlákno na Slovanetu. Problém ale bude ve výstupních repro svorkách, protože ty zcela určitě nebudou XLR nebo TRS (Jack) ale klasické, reproduktorové.
On ten tvůj dotaz je tak trochu zmatečný, máš-li aktivní repra se zabudovaným zesilovačem, pak pravděpodobně scháníš DAC s optickým vstupem a XLR, popřípadně TRS analogovým výstupem a ne zesilovač. Ten jackový výstup neseženeš, ale nevadí, redukce Jack <> cinch jsou zcela běžné.
Nemáš-li aktivní repra, pak je zesilovač s aktivním DACem na místě, na výstupní reproduktorové svorky zesíku připoj bedny a hraj. Do začátku se vy.er na drahé věci, snaž se ušetřit a raději za ušetřené zlaťáky, jásátka či prašule si kup lepší zvukovou kartu, třeba ESI Juli@, a nemusíš kupovat ani ten zesík s DACem, můžeš i bez DACu. A budeš na tom zvukově lépe, nechci rovnou psát o 1000%...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Děkuju za návrhy... :)
Myslíš že Asus Xonar D2/PM je špatná zvukovka? Je mně jasné, že neni profi. A jen taká ""b.bá"" otázka... Je jisté, že všechny pasivní reproduktory mají možné připojení jen pomocí reprosvorek?

A ještě jedna :D , mám možnost sehnat za dobrou cenu Bowers&Wilkins DM601, jsou dobré? Žeprý bývaly v testech NEJ, ale ještě jsem víc nehledal a navíc mně tam matou ty Bi-Wi a Bi-Amp terminály. Já 2 zesilovače (pro Bi-Amp) kupovat nebudu. Je tedy možnost využít v zapojení potenciálu mé zvukovky nebo musím mít profi (M-Audio apod.)?

Předem děkuji za odpovědi :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ta Asus Xonar je 7.1 zvukovka, primárně určená pro hry, DK a vícekanálový zvuk (DTS). Cenově je na tom stejně jako Juli@, takže něco musí mít ochuzeno (dekóduje 8 kanálů). Já neříkám, že je špatná, ale nedosahuje (ani nemůže) kvalit Julinky, která se ESI mimořádně povedla.
A pasívní reproduktory ? V nich nemáš nic jiného, než reproduktory a výhybku, nic zesilujícího. Proto musí být připojeny k zesilovači nějakým reproduktorovým kabelem a to z výstupu zesilovače /reprosvorek/.
Nikde není řečeno, že reprobedny umožňující Bi-amping (mají 4 ks reprosvorek propojených můstkem) nutně musí hrát s dvěma zesilovači, stačí jeden. S tím si hlavu nedělej - přečti si Biamping a biwiring.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Ano, to vím. Celkem mě ty reprobedny zaujaly, ale testy jsem nějak nenašel, tak nevím, silně nad nimi přemýšlím :)

Odpovědět