Shure 215

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
ruinin
Příspěvky: 64
Registrován: 13 lis 2022 20:39
Kontaktovat uživatele:

Shure 215

Příspěvek od ruinin »

Už strašně dlouho zoufale sháním sluchátka do uší, který by kvalitně hrály hudbu a současně přirozeně, mechanicky, tudíž ne noise cancelling, potlačovaly okolní hluk. Noise cancelling se mi neosvědčilo z mnoha důvodů, ale to je teď fuk. Jde mi o poslech hudby na motorce nebo potlačení hluku, když hraju na bicí doma. V podstatě v obou případech ideálně potřebuju neořezat výšky relativně k středům a basům. Byly mi doporučeny IEM shure 215. Zvuk fajn, potlačení okolního hluku se udává až 37 dB! No to by mi bohatě stačilo, ale v reálu, když je mám v uších na motorce, tak z motorky slyším prakticky jen střední hloubky a to pořádně nahlas. Takže to je nepoužitelný. Je možný, aby se udávalo tak obrovský potlačení hluku, a přitom střední basy nebyly potlačeny skoro vůbec? Nebo jsem špatně zvolil špunty, kde je jich víc na výběr, tuším i materiál i velikost? Bez špuntů má moje motorka za jízdy z mého pohledu, čili když jedu - odhaduju cca 85 dB, porovnávám s hlukem v pražském vlaku metra, když jede na plnou rychlost, kde je to o chlup horší, tipuju tak 90 dB. Hluk motorky se sluchátky Shure 215 celkově rozhodně je o dost nižší, vyšší středy bych i věřil, že jsou ořezaný na 60 dB, ale střední basy tam zůstaly prakticky nezměněny. Dnes jsem si objednal slavné a osvědčené Etymotic High-Fidelity Earplugs, ER20XS, které mají mít slušně zachované frekvence ve všech pásmech, údajně s trochu větším potlačením středů, což by mi nevadilo. Tak jsem zvědav, hudbu nehrají, ale to je jedno, když hraju sám na bicí a na motorce můžu použít reproduktory v helmě. Tohle téma považuju za audiofilní tematiku, protože kdo jiný než audiofilové rozumí téhle problematice... díky.

koudy42
Příspěvky: 1635
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Shure 215

Příspěvek od koudy42 »

Kvalitni poslech nepatri a neni delany na motorku. Navic kdyz chci kvalitne poslouchat, tak nedelam jinou cinnost, protoze vysledkem je jen hrajici hudba jako "podkres".

ruinin
Příspěvky: 64
Registrován: 13 lis 2022 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Shure 215

Příspěvek od ruinin »

Ale o to mi nejde. Jde mi o to pochopit, proč shure 215 zdá se nepotlačují střední basy na motorce. Když jsem hrál na bicí dnes, tak vypnutá sluchátka, čili pouze jako špunty do uší, zeslabovaly všechny frekvence víceméně stejně. Ale chápu, že to je těžko posuzovat. Možná to je porucha vnímání toho, co je nahlas a co ne, co způsobuje, že mi připadá, že střední basy zůstávají stejně hlasité.

koudy42
Příspěvky: 1635
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Shure 215

Příspěvek od koudy42 »

Proste si to neumi spravne vyhodnotit, je to mr**na s.r.o. Celkove jde zvuk do kopru, kdyz se neco dorovnava a eliminuje atp, takze bych to neresil. Je zatracene slyset i degradace zvuku pres BT vs pripojeni na sluchatkovy zesilovac. Vsechny tyhle freekulin vychytavky jsou dobre tak pro komfort.

Jarda69
Příspěvky: 2641
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Shure 215

Příspěvek od Jarda69 »

Možná to už ani nevnímáš ušima, respektive jsou to vibrace které nejdou zvenku do ucha ale jdou do ucha z těla.
Jako když cvakáš zubama.

ruinin
Příspěvky: 64
Registrován: 13 lis 2022 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Shure 215

Příspěvek od ruinin »

To je dobrej postřeh, Jardo, to je možný. Zkusil jsem pecky sony s active noise cancelling, tam to teda fungovalo skvěle, potlačilo hluk motoru, ale ty dementi od sony nejsou schopný v roce 2024 vyřešit, aby do sluchátek - který jsou navíc pod helmou - nesvištěl vzduch, takže to v nich fičí jako při vichřici - teprve když dosáhneš rychlosti cca 70 km za hodinu, sluchátka detekují hluk větru a zapnou blokování hluku větru (nechápu, proč to nejde zapnout permanentně ), noise wind a pak je skutečně skoro ticho... Je to strašná otrava nakupovat další a další sluchátka a ucpávky a dycky zjistit, že někde soudruzi udělali chybu... Stačilo by mi kdyby existovaly ucpávky, který by prostě v plným spektru vše ořezaly o nějakých 30 dB a byl by klid, pokud možno mechanicky, ne active noise cancelling, protože toho se trošku bojím, že to dělá něco špatně a může negativně ovlivnit tinnitus. No mám objednaný ty Emotycony, ty maj údajně ořezat vše vyváženě, tak uvidím, pak ještě zkusím jejich sluchátka s hudbou, který si motorkáři pochvalujou, že mechanicky super odstraní hluk a zvuk hudby je kvalitní. Taky je asi potřeba dát si pozor, jak má člověk ucpávky zastrčený a jestli jsou pěnový nebo silikon, tam to asi dělá velký rozdíly.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti