signálový kabel - metráž ???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

signálový kabel - metráž ???

Příspěvek od dadaft »

sháním signálový kabel mezi předzesák a koncák - na jedné straně bude DIN, takže proto v metráži.
kvalitou by měl být MNOHEM lepší, než dvojlinka Supra, kterou používám teď (tím neříkám, že je špatná) - čili na ceně vcelku nesejde, metr káblu unesu.
klíčová slova: spojitost, neutralita, středy

zatím to vidím na Krautwire Guru S.

pak je tady Oyaide PA-02/V.

znáte je? máte zkušenost? ještě nějaké tipy?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kabel - metráž ???

Příspěvek od Peer »

Oyaide PA02 je vynikající kabel za ty peníze.
Lepší je Oyaide Across 900.
Stojí to za vyzkoušení.
http://www.oyaide.com/e_audio/audio_pro ... s_900.html

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Dadafte, ty jsi si zase někde něco přečetl, viď? http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=2751

Vyměň ten smaltovaný drát mezi CD a přezes., vždyť jsi to sám slyšel a uznal, že to hraje s lepším kabelem mnohem lépe, objevily se výšky i basy, zvuk už nebyl zkreslený, šlo to najednou v pohodě pustit i velmi nahlas a ne jako s tím Monachorem či smaltem jen velmi potichu, aby to zkreslení příliš nevadilo a nezačaly "bublat" repráky. Sám jsem byl překvapený, jak to pak začalo hrát. I ty jsi to uznal. Pak jsme vyměnili i ty obyčejné tkaničky s pětikolíkem za Supru. Ale tobě se to druhý den přestalo líbit, protože ustavit bedny, které hrají dobře plný rozsah kmitočtů a přesně bez zkreslení je v místnosti s relativně velkým dozvukem mnohem složitější. Toho se nedá docílit ani otáčením každé bedny nesymetricky jiným směrem.

Žádný Krautwire místo supry ti v ničem nepomůže. Ty bedny toho moc neuhrají. A není to tím, že by byly nerozehrané, ale mj. tím, že do nich pouštíš zkreslený signál a nechceš ani basy ani výšky.
Zbytečně utrácíš peníze pořád dokola. Kdy jsi naposledy koupil něco, co mělo smysl a co nebyl omyl či s čím jsi byl spokojený déle než jeden den?
Sám jsi někde psal, že už jsi projel 150 tisíc a teď už je to ONO na100pro. A výsledkem je zvuk tak max za 10 tisíc z druhé ruky. Doporučuji před každým nákupem napřed počítat alespoň do sta. Či si nechat napřed poradit.

To, jak máš propojeny bi-wi konektory pro výšky a basy na repro taky není v pořádku. Normálně se to nedělá 25cm kabelem, ale co nejkratší propojkou, tak 5 cm, dle vzdálenosti konektorů. To, že výrobce tento předlouhý "propojovací" kabel k bednám dodává jen říká, že výrobce tyto bedny patrně nepředpokládá používat pro kvalitní poslech. Proto slyšíš rozdíl při připojení těch Prosonů do basového či výškového konektoru.

Místo "hledače pokladů" se bohužel stáváš ke své škodě velmi aktivním "průkopníkem slepých uliček". :(

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Peer
dobře. zkusím Oyaide.

noaid
špatný den? měníš příčiny a důsledky.

šlo to pustit velmi nahlas z neustavených beden proto, že zmizely středy a s nimi zkreslení, na které je ucho citlivé. nemám o tenhle typ "zvuku" zájem.

ano, ustavit bedny není jednoduché, nicméně už to mám hotové. tak hluboko v prostoru jde o centimetry, ale jde to - co ty o tom víš? můžu hrát hodně nahlas a jediné, co mě momentálně omezuje, je ten kabel.

se svými komponenty jsem naprosto spokojený - s elektronikou bezezbytku, bedny bych určitě radši z vyšší řady XQ, ale potřeboval jsem si vyzkoušet chování souosého systému u sebe a dlouhodobě.

ty bedny toho uhrají dost a dost. možná bys mohl napřed napočítat do sta než začneš soudit např. reproduktory Q série firmy KEF.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Že by Noaid nepoznal h-u-d-b-u, i když tam zaručeně _JE_, všude, kolem, dokola, přede mnou, za mnou, ve mně, 2D, 3D, 4D, +++, je to tady, mám to nejlepší, narozdíl od vás, kteří nic nevíte, nic netušíte, co vy o tom můžete vědět, po centimetrech v-y-l-a-d-ě-n-o-u, dohusta, doskvěla, absolutní nirvánu, všechno hraje, jak má, masakr, prostě H-U-D-B-U?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Půl hodiny jsem psal docela dlouhou odpověď a pak jsem to blbě asi odeslal a je to pryč. :x Jsem přesvědčený, že jsem zmáčkl Odeslat a několikrát předtím Náhled. Asi je to někde v pr... že? *headbang*

Teď už nemám energii to psát znovu. A ani mi to nestojí za to.

Dadafte, zkus tam dát zpátky ty metrové tkaničky, tehdy jsi nemusel mít jednu bednu od sebe a jednu k sobě jako dnes se Suprou (kdoví, co by s tím provedl Kraut). Nebo už je to zase jinak? Můžeš dát fotku dnešního definitivního stavu?

Kraut máš tady http://www.elektrospalicek.cz/catalog.php?catid=220

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
to jsem rád, že to zmizlo. vyhnuli jsme se tak nedorozumění.

píšeš: Zbytečně utrácíš peníze pořád dokola. Kdy jsi naposledy koupil něco, co mělo smysl a co nebyl omyl či s čím jsi byl spokojený déle než jeden den?
Sám jsi někde psal, že už jsi projel 150 tisíc a teď už je to ONO na100pro. A výsledkem je zvuk tak max za 10 tisíc z druhé ruky. Doporučuji před každým nákupem napřed počítat alespoň do sta. Či si nechat napřed poradit.

copak ti to nedochází?
vemme jenom pro příklad cd960 - na několika významných a velkých netových stránkách věnovaných (vintage) audiu se o něm píše: a great player, cutting edge a true high-end.
myslíš, že to soudruzi hifi experti nějak popletli? že se vloudila a už roky tak nějak nenápadně přetrvává chybička?
víš, co ten player dokáže uhrát, když je s kým?
(předzesák k němu doporučil jeden významný italský audiofil. dlouho byl jen tak do foroty, protože nebylo jasné, jak se to vyvrbí a stál mě doslova pár korun...)
po jedné zajímavé zkušenosti jsem líčil hlavně na Accuphase. na dost staré a nejisté Accu.
ale Densen za pakatel to přebil s prstem v nose. a nijak nezaostává, to mi věř.

omyly???

....................................

nemám signální kabely. ani jeden. tak to je.

tohle nejde spojit takovýma srandotkaničkama co mám nebo cos donesl. mezi nima a smaltovaným drátem je rozdíl nula celá nula kousíček!
kdo mi asi tak poradí? to by mě fakt zajímalo. ty? nebo kdo?
jediný Peer...

co je na signálních kabelech důležité? stínění? materiál vodiče? dielektrikum? oplet?
ještě něco jiného???

včera jsem zplichtil káblík, který je všechny strčí do kapsy. a teď už vím že pod Blue Heaven Nordostu nemá cenu vůbec uvažovat, natož utrácet...

bedny jsou hodně kompromisní. tak to je.

ale i tak už to teď jde nahoru geometrickou řadou. psal jsi nedávno, že při druhé návštěvě to hrálo mnohem líp než při té první...
dneska bys musel napsat to samé, slyšet to.

zbývají už jen dílčí zádrhele - nic, co by se mohlo zašmodrchat.
i když to tak nevypadá, je hotovo.
můj problém je, že to vytrubuju dlouho dopředu...
:lol:

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

dadaft píše: psal jsi nedávno, že při druhé návštěvě to hrálo mnohem líp než při té první...
Ano. Protože jsme vyměnili kabely za lepší. Ale to neznamená že to hrálo skvěle. Psal jsem to proto, aby ti, co už u tebe byli předtím, viděli, že už to není takové... Myslel jsem to jako podporu pro tebe.
Při 3.návštěvě byl ale zpátky smalt, bedny otočené navzájem pod úhlem 90st. zcela asymetricky vůči posluchači, úplně jinde než předtím, poslouchat se dalo jen na území asi 20x20 cm a i tak to působilo divně. Poté, co jsem pustil své naposlouchané CD, tak jsem se snažil naznačit, že to podle mne není ono, nechtěl jsem ze slušnosti narovinu říct, že něco takového bych doma určitě nechtěl.
dadaft píše:tohle nejde spojit takovýma srandotkaničkama co mám nebo cos donesl
Ten do včerejška skvělý smalt, co dle tebe strčí do kapsy VanDelHull i vše ostatní, je dnes pro změnu srandotkanička?
Ale měl jsi to těma černýma tkaničkama s opravdu hodně zkresleným zvukem (prý nerozehrané bedny) měsíce a tady jsi neustále ohromoval, že to už je naprostá bomba a konečná a všichni ostatní ani netuší a jsou mimo a nevím co ještě ;) Až teprve když jsem připojil svůj Azur Reference, tak se to teprve trochu rozehrálo a zmizelo zkreslení a dalo se to pustit nahlas a i tobě docela spadla čelist, jestli se dobře pamatuji ;) . A den nato tam byl zpátky smalt, že prý je lepší. Tehdy jsem pochopil...
dadaft píše:zbývají už jen dílčí zádrhele - nic, co by se mohlo zašmodrchat.
To je dobře.
dadaft píše:i když to tak nevypadá, je hotovo.
Pokolikáte už? A na kolik dní?
dadaft píše:můj problém je, že to vytrubuju dlouho dopředu...
Aha. Takže ještě není hotovo. Teprve bude. A za dlouho. Tak to jo.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

To dadaft:
Aleši jak doporučuje Peer ten Oyaide je o trochu lepší než Supra Dual, sám ho používám jako RCA a pětikolík kabely pro starší věci, např. kotoučák nebo kazeták, tam mu to sedí ,ale pro digi zdroje jako např. CD nebo DVD neee, tam určitě stříbro.

škoda že nelze použít na Din pětikolík např. Andrew Heliax ( je to koax ) ten ve spojení cinch s analogen např. tuner, deck, atd. podá krásný analogový zvuk. Je to sice neohebné, ale dá se vytvarovat podle použití.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Stříbro je docela diskutabilní, může být fantastické, nebo ostré jako břitva - určitě vyzkoušet a nedat jen na "Ag".
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Stříbro Oyaide FTVS 910 je opravdu excelentní.
Používám ho jako XLR i RCA s konektory WBT Nextgen.
Nenašel jsem konkurenci.
Prodává se v metráži. Cena je ale již vyšší...
http://www.oyaide.com/e_audio/audio_pro ... vs-910.htm
Obrázek

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Peer

tak už néé měděná lanka?? *2thumbsup*
Rothaudio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to paolo:
toto je první stříbro, které mě přesvědčilo... Všechno ostatní, co jsem měl možnost vyzkoušet, se mi zvukově
nelíbilo (stříbro). Kvalitní měď byla lepší.
HGA jsem neslyšel. Třeba patří také mezi ty kvalitní stříbrné kabely... *thumbs up*

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

DADAFTE píšeš, že chceš vymenit signálový kabel mezi koncem a preamp: ........kvalitou by měl být MNOHEM lepší, než dvojlinka Supra, kterou používám teď......mě jen nějak uniká ta "dvojlinka". To je reproduktorový kabel? Jak jsi vyrobil z repro kabelu signální. Vyjadřuj se prosím příště přesněji. Tvoje hlášky mnohdy nechápu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Kde ten Oyaide kupujete, rovnou přes web?
Pavel Macura Audio

Odpovědět