Síťová šňůra k CD - 2 žilová

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťová šňůra k CD - 2 žilová

Příspěvek od agavel »

Mike píše:Takhle dvou žilouvá šnůra je k ničemu. Nemá význam na ní cokoliv měnit. :roll: :roll: Když už tak udělat do přístroje otvor a dát tam normální sítový 3 pinový konektor. A šňůru si udělat třeba Supra.
Ježiš, tos mě vylekal :o Já mám na Pioneeru taky takovou hroznou škodící dvoužílu od výrobce a hraje to dobře. To bych se asi posadil na zadek, kdybych si tam udělal 3 pin. 8-)
Ale nic ve zlém, já jsem takový rýpal. Jseš taky z HK, tak se můžem nekdy domluvit na poslech. Co myslíš? Jo a jako zajímavost uvádím, že Pioneer 989Avi měl oba typy koncovek. Lichoběžníkovou se zapojenými jen 2 piny a tuhle pro dvojžílu. Měl jsem předtím doma ten "3 pin" a teď mám tu dvojžílu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Mih píše:Z obr. kabelu Audioquest vyplývá, že stínění nemá - není jej možné kvůli dvojpolové zástrčce kam připojit - stínění je dané geometrií vodičů vůči sobě. Nakolik je kabel imunní vůči vnějším vlivům je otázka. Zcela určitě bude ale lepší než původní dvojlinka.
Tak to ho leda omotat alobalem a navlíknout na to pěknou punčošku, co? :lol:
Ale vážně, fungoval by třeba "oplet" alobalem jako stínění? Ať to tu trochu rozjedem po vlnce DIY. To by bylo dobrý machrování, zabalit si Audioquest do fólie a punčošky a pak lidem tvrdit, že sis udělal tuning kabelu takové FIRMY :o A teď se tu rozběhnou diskuze, jestli jsou lepší tenké nebo tlusté alobaly a jestli je důležitá čistota alobalu ve stínění. Je důležité si vždy koupit novou roli, protože ten ze šuplíku v kuchyni má už přímesi lipidů! :ugeek:

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

agavel

Je spousta věcí které se mi ani zde nechce ventilovat a proto je lepší osobní setkání. Klidně se s tebou rád setkám jsme oba z hradce tak to není problém. Jen dodám že jsem měl možnost mluvit s jedním hifi prodejcem a je až neskutečné jak jsou někteří lidé naivní. Napíšu ti SZ.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Já už mluvil s více prodejci Hifi. A mám naopak někdy pocit, že nejsem dost naivní. Ale klidně se ozvi, můžeme ty zkroucené nesmysly probrat a pak jít za ušetřené love radši na pivo. Případně ti ukážu super tuning sestavy - otevření sedmičky kvalitního vína. Taky by mě zajímalo, jak hrajou ty tvoje Wharfy.
Ale když bych se měl vyjádřit k původnímu tématu: K Denonu zmíněného typu bych se na to vykašlal. Budou jiné důležitější věci v sestavě, než na tomhle CD vyměnit šňůru. Spíš bych počkal a koupil si lepší CD.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Vidím že to oba vidíme stejně takže to si budeme rozumět *thumbs up*
Nejdůležitější věci v sestavě jsou:
1) Upravená akustika mísnosti (pracuji na tom)
2) dostatek kvalitního vína (ted doma nic nemám)
3) nějáká ta hrající bedna (snad?)

Souhlasím s agavelem neřešte v tomto playeru sítové šnůry a radši se zaměřte na upgrade za lepší kousek.
Přeci jen tyhle denony nejsou to pravé ořechové.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

...pánové řešil jsem podobný problem se síťovou šnůrou. nakonec jsem našel rozdělávací dvopipinovou (polovou ) vidlici za 3 euro. obyčejný bakelit na jeden mini šroubek. zato doprava z NSR - majlant. *fnuk*
Sťínění mam z kabeli přatažené co nejdál. zatavené do smršťovací bužirky a kabel schovám do textilního opletu. Vidlici do síťové zásuvky z HiFi za 10 euro (mosazné kolíky ).
HUdební pocit? po víměně asi lépe hrají výšky. Ale spíš by to chtělo nestraníka na slepí test.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Mohu podat i svou vlastní zkušenost.Jako úplný amatér jsem se navzdory varování odborníků pustil do malého tuningu svého CD přehrávače Technics.Po upgrade zesu stejné značky jsem už pracoval s jistými zkušenostmi a opatrností.Koupil jsem si zástrčku se třemi piny za 145.-Kč,která má i jakýsi filtr,či co je to na tom maličkém schémátku nalepeném na ní.
Po úplné demontáži zadního panelu spolu s původní dvojlinkou jsem lupenkovou pilkou přesně vyřezal nový otvor a začistil do výsledné podoby pilníkem.Šlo to velmi dobře,ale po zkompletování jsem se zhrozil.Když jsem to opět připojil k zesilovači překvapilo mě strašné bzučení.S těžkou hlavou jsem uléhal a ještě přemýšlel ,jak se to mohlo stát.Nakonec se potvrdilo ono okřídlené "ráno moudřejší večera" .Novou zástrčku jsem vymontoval a vysunul ze zadního krytu a rázem bylo po bzučení.Zkrátka to plechové pouzdro zástrčky se jednoduše NESMÍ dotýkat kovových součástí přístroje.Po dodatečném zaizolování zdířky a šroubků se již tento neduh neprojevil a mohl jsem v klidu očekávat příchod pošťáka s novou šňurou SUPRA.
Tímto děkuji ještě jednou Pipisovi za zhotovení a rychlé dodání.Až bude příležitost a moje maličké 9 měs. "single mono" bude na výletě,pustím se do porovnávání.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

jirie píše:Až bude příležitost a moje maličké 9 měs. "single mono" bude na výletě,pustím se do porovnávání.
Pěkně řečeno. Vlastně bude tvé malé single na live stage ;)
Pak zkus napsat, jak to dopadlo. Zajímalo by mě, jestli na Technicsu uslyšíš nějaké výraznější změny.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

Spíš bych se chtěl zkušenějších zeptat, jestli je nějaký rozdíl u těchto přístrojů s dvoupolovou zásuvkou s přivedením fáze na jeden, nebo druhý kolík přístroje? když jsem rozdělal svuj zesilovač tak z pohledu na přístroj ze zadu je pravý kolik dál připojen do plošného spoje hnědobílým kablikem a zároveň na této části je přístrojová pojistka. takže bych to odhadoval na fázi a druhá kolík je propojen modrobílím kablikem do plošného spoje (takže Nulák) ale samozřejmě se tato dvoupolová vidlice dá kdykoliv otočit a to jak v zásuvce přístrojové tak zásuvce síťové.

A otázka zní - může mít toto otočení (fáze na nulák) nějaký vliv na hudební kvalitu? já jsem u slepého testu tedy žádný rozdíl nezaznamenal. i když se teď snažím předelanou stíněnou síťovou napajecí šňůru připojovat fázi na fázi.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

DIY sťíněná síťová šňůra
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět