Síťové přehrávače a jejich schopnost/neschopnost posouvání se v písních

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
JaroK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové přehrávače a jejich schopnost/neschopnost posouvání se v písních

Příspěvek od JaroK »

System Volume Information a Recycle Bin su standardne priecinky, ktore su na kazdom zapisovatelnom disku vo Windows . Skus vysypat kos z externeho disku, ked ho mas pripojeny k PC. Je mozne, ze tam nieco zostalo a preto ho zobrazuje. Je to len pokus o vysvetlenie - cize sam som to neskusal. A samozrejme netusim preco zobrazuje SysVolInfo adresar..... Nevlastnim nic od Denon/Marantz (HEOS), takze pisem len teoreticky, aj ked PM7000N som testoval a uz by som ho aj vlastnil, keby sa napr. dalo posuvat v skladbe, resp. audioknihe a narazil som aj problem s radenim skladieb......

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Bazi 36 nezklamal. Živá voda fóra ;)

Mimo téma. Nebylo by lepší streamer prodat a pořídit PC pro hudbu, kde se takové věci dají jednoduše řešit?

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Zkušenost s timhle Denonem,stála za definitivním rozhodnutím si streamer postavit a ne kupovat.Podívej se do se do sekce DIY projekty,vlákno Streamer a zvaž,jestli to nechceš zkusit touto cestou.Věř,že je to zvukově i softwarově někde jinde.Můžu případně nabídnout pomoc.

Pavlos-S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavlos-S »

Dark side of the moon :
Právě to třídění složek podle data a zobrazení i skrytých složek mě vadí. Nevím co programátory k tomu vedlo, ta takto udělat.
Při volbě artist, zase nevidím správně pojmenované podsložky, kde by měl být viděn nejprve rok a pak název alba. Bohužel je tam jen název alba.
Využívám oba způsoby, jak podle složek, tak podle umělců.
Na hraní s tagy se teprve chystám.

JaroK:
Rád bych ten koš z externího disku vysypal a ty složky smáznul. Ale jak jsem už psal. Ač mám zvoleno zobrazení skrytých a systémových složek, prostě Wokna na přenosném disku je nevidí. Přesto Denon ano. To neposouvání se v skladbách mě také štve. Zde také nepochopím vývojáře co je ktomu vedlo. Je to tak technicky, softwarově nemožné. Nerozumím tomu. To řadění skladeb bude nejspíš problém s tagy, jak mi tu bylo vysvětleno i vynadáno, že nemám něco dělat, když to neumím :-) , ale jestli je to i jiný problém, tak fak t nevím. Takže Denon, nebo Marantz, prostě má to své chyby, ať se to někomu líbí, nebo ne.

svartenatt:
Na pořízení dalšího PC do baráku mám jednoduchou odpověď. Nebyl.

darken76:
Na ty projekty se podívám. Díky. Mimo Streamu řeším i zesilovač. Takže PM7000N je zatím v poředí mého zájmu, neb je to vlastně dva v jednom.
Já a stavět něco takového jake je Streamer? Naposledy jsem stavěl v dětství z Merkuru, kde byl motorek na plochou baterku :D Pravda během dospěláctví jsem si slepil i pár RC poletovadel, ale to je vše. Na elektriku jsem totální..... :D
Na projekty číhnu, ale nějak mi tedy není jasné jak u nich řešíte ty krabice okolo, aby to vypadalo fajnově třeba jako ten Marantz. I když čelní dekl by nebyl si namalovat a vyfrézovat.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Pavlos-S:
Ono je to tak, že při volbě „Procházet složky“ se ty přehrávače snaží chovat jako PC, což ale samozřejmě má svá omezení, možností třídění a zobrazování jsou oproti PC prostě omezené.
Proč ale nebyla zvolena nejlogičtější možnost zobrazovat složky a soubory dle abecedy, to asi vědí jen v Japonsku :).

Jinak ale při ostatních volbách třídění (Artists, Albums, …) všechny sítové přehrávače a Media servery primárně používají tagy – tj. vlastnosti jednotlivých souborů. Je to naštěstí dohoda všech výrobců, takže při přechodu na aparát jiné značky by zobrazování mělo být identické.
Pak je úplně jedno, jak se jmenuje složka, kde jsou soubory umístěny i jak se jmenuje vlastní soubor. Pokud chceš, aby se alba zobrazovala dle roku vydání, pak je nutné ten rok dát na začátek tagu názvu alba (viz. příloha – poslední sloupec). Třídění by fungovalo i kdyby byly všechny soubory ze všech alb v jednom adresáři.
Je to velmi jednoduché a funguje to bez problémů.
Jinak Denon a Marantz jsou dnes v jedné stáji, takže používají identický software. Obecně oproti např. Onkyu mají ovládání i síťové funkce velmi dobré.
Přílohy
tagy.jpg

Vohrada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vohrada »

Je pravda, že proti Onkyu to všechno (ať to funguje dobře nebo hůř) zní o dost sofistikovaněji... Na mém NS-6130 jde přehrávat z HDD přes USB vstup jen po jednotlivých složkách, kde mám pouze možnosti opakovat jednu skladbu / vše + náhodné přehrávání. Neobjevil jsrm ani možnost, jak přehrát např. náhodně vše z HDD. :o Ale je to o zvyku, dá se to řešit uspořádáním adresářové struktury na disku.

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Pavlos-S:
Tak,tak hezký jako Marantz to nemám,ale kdyby tam bylo vyfrézované logo nějaké značky,tak myslím,že by to prošlo :D .Jinak bedna není problém,monentálně pracuju na lepší verzi,ale tak začátkem ledna,bych mohl mít hotové výkresy a podklady pro výpalky a pokud si zvládneš vyfréznout čelní panel,tak jediný problém bys mohl mít s nýtovacíma klešťema na matice,ale snad by pomohla nějaká půjčovna nářadí,nebo známí.Práškovou lakovnu v okolí snad seženeš,dneska je jich spousta a samotné sestavení,není problém,taková stavebnice *2thumbsup* .

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Bazi 36 píše:
21 pro 2020 06:06
PavelDosko píše:
20 pro 2020 13:38
krast a cilit se ze nejsou spravne tagy je chucpe
Onehdá jsem našel na wiki a velmi zaujalo:
Chucpe se často ilustruje takto: „Mladík je souzen pro vraždu svých rodičů a žádá soud o shovívavost, protože je sirotek.“ :lol:
*palec*

Ad Denon DNP-800: Vie niekto z tunajších užívateľov, či ten japonský produkt dokáže hrať skladby v gapless režime?

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

svartenatt píše:
21 pro 2020 21:16
Bazi 36 nezklamal. Živá voda fóra ;)

Mimo téma. Nebylo by lepší streamer prodat a pořídit PC pro hudbu, kde se takové věci dají jednoduše řešit?
Ďalší palec hore. Kedysi mi chceli ľudia z AUNE Europe predať zaujímavý desktop prehrávač Aune x5s. Moja prvá otázka znela: Vie hrať gapless? Odpoveď z Aune: Áno, ale gapless funguje iba cez tzv. cue playlisty. Moja reakcia: foobar2k -> Topping D10s.

Výsledkom je gapless na 100 percent bez nutnosti používať Audio Joiner alebo cue maker, s možnosťou prehrať v podstate všetky typy súborov. Nielen kodeky, na ktoré je software playera doživotne (?) obmedzený. Bodka.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Právě kvůli podobným zkušenostem jsem se stal fanouškem DYI transportů (streamerů, end-pointů) založených na Raspberry Pi. Je to modulární, mám na výběr jak HW (buď DDC nebo DAC, pak je to buď transport nebo streamer) tak SW (Volumio, Moode, PiCore Stremer atd.). Předtím jsem zkoušel např. Pioneer N-50 s upgradovaným převodníkem od Casea (myslím že to byl Sirius) a Oppo Sonica. Oboje to mělo dobrý zvuk, ale bez gapless, bez podpory ROON. S těmi firemními uzavřenými řešeními je obecně problém, protože všichni výrobci se snaží o nové modely s novými čipy apod., ale softwarová podpora pokulhává. Je to stejné jako u mobilů, televizí a všech věcí, co v sobě mají nějaký software. Málokterý výrobce chce utrácet za software vylepšování starých produktů, ze kterých už nemá peníze.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Gapless - nevím jak konkrétně ta 800, ale AVRka Denon ano.
Jak jinak poslouchat DSOTM, že?

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Pioneer N-50 A gapless umí.
Nadral reprosoustavy

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Já měl starší N50 a ten to cestou DLNA / UPnP fakt neuměl. Ale nejde o tenhle detail, ale obecně o to, že se mi nelíbí, že koupím relativně drahou věc, ale její morální životnost je omezená tím, že tam už nikdy výrobce nic nového nepřidá, i když by klidně mohl, ale proč by to dělal. Zatímco na RPi neustále probíhá doplňování a vývoj distribucí, funkcí, pluginů atd. Teď se třeba těší, jestli někdo (třeba Volumio nebo Moode) přijde s podporou Tidal Connect.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@tesarpa: Jenže se na to díváš optikou někoho, kdo si umí dát tyhle DIY věci dohromady a vidí benefit v tom, že má otevřené možnosti. Což ne všichni chtějí absolvovat.
A pak je tady otázka výsledné zvukové kvality. Vidím to tak, že hrátky se SW mohou vést k nějaké změně ve zvukovém projevu, ale to hlavní se IMHO odehrává na úrovni hardware. A tady mohou být ta firemní řešení prostě dále než DIY.

Odpovědět