síťový audio (video) přehrávač do 15 000 Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
slaine
Kontaktovat uživatele:

síťový audio (video) přehrávač do 15 000 Kč

Příspěvek od slaine »

Zdravím plánuji koupi síťového přehrávače k NAS, jde mi hlavně o kvalitu zvuku, teď mám CDP CA 640C a chtěl bych ho tímto nahradit. Moji 3 kandidáti:
HD Mediabox MB200, Netgear EVA8000 (9150) a Squeezebox Duet. O video mi až tak moc nejde, chtěl bych aby to bylo srovnatelné se stávajícím CDP, je to možné ? případně znáte další železo, které umí FLAC a má kvalitní zvuk. Dik

slaine
Kontaktovat uživatele:

Re: síťový audio (video) přehrávač do 15 000 Kč

Příspěvek od slaine »

Jedná se mi o analogový výstup, ale když si teď pročítám další diskuze.... squeezebox + CA DAC Magic by také nemusela být špatná volba.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám Mediabox MB200. Používám na přehrávání flac a i videa na LCD přes HDMI. Výborná věc. Mám za tím připojen stříbrným koaxiálem Neotech převodník Mark Levinson No.36. Již samotný analogový výstup z Mediaboxu je výbroný( OPA604 pokud si dobře vzpomínám). S ML je to naprosto plnohodnotný zdroj zvuku, kde už nic dalšího opravdu není třeba. Není problém si přijet poslechnout a předvedu. Za ty prachy není co řešit. To byla s ML převodníkem jednoznačně moje nejlepší a nejlevnější koupě. Ostatní tebou zmiňované přístroje bohužel neznám a tak nemohu porovnávat.

slaine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaine »

Ten ML je už jaksi mimo můj rozpočet :(

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Samozřejmě to chápu. Ale do budoucnosti není problém jet z analogového výstupu Madiaboxu. Pokud si dobře vzpomínám, tak převodník byl něco od Analog Device a na výstupu již zmiňované OPA604. Takže za ty peníze výborná věc. Mnohem drahší přístroje nemají takové osazení. Upgrade v budoucnosti nějakým špičkovým převodníkem a nemusí to být zrovna ML. Je mnoho výborných strojů za dobré peníze. Třeba Emm Labs DAC6e? Dělám si prdel...

slaine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaine »

No v budoucnu mozna :) na tom mediaboxu mě spíš štve, že budu muset mít při přehrávání hudby puštěnou TV, na rozdíl třeba od squeezeboxu, kde je krásný ovladač s displayem. Nebo to lze řešit i jinak?

slaine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaine »

A ta podpota Mediaboxu asi nic moc, co čtu na jejich foru - poslední firmware před 1,5 rokem a jsou v něm stále chyby.

slaine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaine »

Máte ještě někdo zkušenosti s mediaboxem bez DACu, případně z výše uvedenými mašinkamí?

slaine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaine »

To jsem samozřejmě všechno prolezl, ptám se tady, protože zde jsou podobně, na zvuk, nároční lidé jako já.

Odpovědět