Síťový filtr - pomoc s výběrem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zabiny007

Re: Síťový filtr - pomoc s výběrem

Příspěvek od zabiny007 »

kychtax píše:Jenom opatrnost. S ruznymi mody. Oppo jsem slysel.
Muzu nekde privezt sve dacy a srovnejme je.
Jasně že existují kvalitnější řešení než OPPO s Casea, to nezpochybňuji. Sám jsem si to teď ověřil, když jsem to vyměnil za BD32mkII. Ale zpochybňuji vyznění tvého příspěvku, že když má někdo OPPO, nemá smysl řešit kabely a filtraci. V tom se prostě pleteš. Mimochodem - Oppo jsem slyšel i u majitele hodně drahé sestavy, složené z AR předzesu, McIintosh koncích a s nejvyššíma BW řady800, který si jej vybral po dlouhém rozhodování mezi několika jinými zdroji v cenovce do cca 200tis. Prostě hrál u něj výborně a i když nebyl nejlepší, tak prostě za tu cenu hrál tak, že si jej nechal. A myslíš, že kdyby to hrálo nějak špatně, že by si tím zbytek sestavy dobrovolně zabil? Asi ne... Před časem sem psal, takže určitě by se v archivu někde jeho příspěvek o výběru měl najít...

EDIT: zde to je: digitalni-zdroje/jak-jsem-vybiral-cd-pr ... 13181.html

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

A napadá Tě jiný důvod, proč neslyší rozdíl?
Kabely? Ten Parasound? Přílišná očekávání? Reprokabel..
Pak to může být kdekoliv. *thumbs down*

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Chlapi, v klidu, pojďme neřešit Oppo a kabely, chci té sestavě dopřát relativně spolehlivou filtraci, proto v mém hledáčku je nedostupný Sunrise - resp. náhrada za něj. Přichází v úvahu Isotek EVO3 Solus?
Nebo, a teď to neberte jako že chci šetřit, nějaký kvalitní pes s Pytlovými tlumítky - nebyl by také dobrou alternativou? Byla by nějaká k doporučení - s minimem 5 volných zásuvek? Project, Isotek, Supra?

EDIT: tak teď jsem našel obrázek otevřeného Soluse, to si jako dělají prdel??? Obrázek
za 20K? :shock:

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

kychtax píše:A napadá Tě jiný důvod, proč neslyší rozdíl?
Kabely? Ten Parasound? Přílišná očekávání? Reprokabel..
Pak to může být kdekoliv. *thumbs down*
To fakt nevím, napadá mne spousta důvodů od kabelů přes akustiku až třeba po to, že se posluchač více zaměřuje na vlastní hudbu a požitek z ní, než na řešení detailů. Ale to jsou jen spekulace, které nemá smysl řešit a je to v podstatě jedno. Jen jsem měl potřebu ti oponovat, že rozhodně to není tím, že má v systému OPPO/Casea.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Furman elite-10 e i je také zaplatitelný.
Rothaudio

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

paolo píše:Furman elite-10 e i je také zaplatitelný.
Ale to je pak o kompletním předělání veškeré kabeláže, takže v podstatě se dostane finální cenou trochu jinam...

Obrázek

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

overgrounder píše:Chlapi, v klidu, pojďme neřešit Oppo a kabely, chci té sestavě dopřát relativně spolehlivou filtraci, proto v mém hledáčku je nedostupný Sunrise - resp. náhrada za něj. Přichází v úvahu Isotek EVO3 Solus?
Nebo, a teď to neberte jako že chci šetřit, nějaký kvalitní pes s Pytlovými tlumítky - nebyl by také dobrou alternativou? Byla by nějaká k doporučení - s minimem 5 volných zásuvek? Project, Isotek, Supra?

EDIT: tak teď jsem našel obrázek otevřeného Soluse, to si jako dělají prdel??? Obrázek
za 20K? :shock:
To preto ta cena, lebo ten vzduch v tej krabici je z vrcholu Mount Everestu. :lol:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Normální, běžné pračkové voodoo. Jsou to mnohdy vděčné produkty na prodej, nic víc. Komunity jako je tato prodeji podobných produktů utěšeně pomáhají.
Pavel Macura Audio

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Overgrounder, Michale, muzes napsat jake mas kabliky mezi temi komponenty a reprokabel?
A taky zatim jsem nepochopil, co od filtrace ocekavas?
Nejaky konk. duvod nebo problem?
Naposledy upravil(a) kychtax dne 20 dub 2017 11:36, celkem upraveno 1 x.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Takže napájecí mám: SUPRA LoRad 2.5 Silver Anniversary s koncovkami Rich Bay
Repro Chord Clearway
OPPO 105D - Parasound P5 - Oehlbach NF214 (cinch)
P5 - A21 - střídám a zkouším VDH D102 hybrid a Supru EFF-i (XLR)
Naposledy upravil(a) overgrounder dne 20 dub 2017 11:41, celkem upraveno 1 x.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Pro paralelní kondík a nějaký varistor bohatě stačí řešení a la Pytel. Výsledek bude stejný jako ten Solus.
Pokud chceme i sériové tlumivky (a ty jsou pro radiové frekvence nejlepší), tak to bude nějaká bedna. Jinak bych teda bednu nekupoval.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jinými slovy, kdy se vyplatí koukat po "bedně" a kdy stačí kvalitní pes plus Pytlova udělátka? O čem všem to je? nějak obecně, jsou nějaká pravidla? Jakože čím zarušenější síť, tím dražší "bedna"...? Existuje na to vůbec nějaká obecně neodiskutovatelná pravda?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Podle mě se musíš podívat dovnitř... pokud tam jsou jenom kondíky, tak je bedna zbytečná a Pytlovo udělátko udělá úplně stejnou službu. Ale tlumivky jsou proti RF rušení účinnější.

sekal

Příspěvek od sekal »

Přiznám se, že tak úplně nechápu tazatelovu neodbytnou potřebu pořídit si filtraci sítě, když, jak sám píše, s a bez filtru prakticky žádný rozdíl neslyší (a v domě, kde bydlí, je nová elektroinstalace).

Pokud bych měl něco doporučit, tak v inzerci se momentálně nabízí odděl. trafo s filtrací (i DC) od T. Hogena za dobrou cenu. V případě nutnosti síť. filtrace bych si pořídil něco takového. Komerční produkty (vesměs předražené krámy) bych, zejména v relaci 20kKč, zcela pominul...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

petrL píše:Podle mě se musíš podívat dovnitř... pokud tam jsou jenom kondíky, tak je bedna zbytečná a Pytlovo udělátko udělá úplně stejnou službu. Ale tlumivky jsou proti RF rušení účinnější.
Přesně tak! Bez otevření a zjištění, co je uvnitř, je to nesmyslná koupě. Kupovat "pračku" podle jednorázového poslechu je bláhovost (jenže tu hifisti chtějí, že). Autosugesce je opravdu silná. Bez solidního testu naslepo nebo dlouhodobého ověření doma to nemá cenu. Zrovna pračky a další udělátka proti rušení jsou ty nejproblematičtější komponenty. Pokud za to někdo chce z fleku dát desítky nebo stovky tisíc Kč a nedělá mu to problém, OK, jeho volba. Často i zábava, že. Ta cesta *2thumbsup* . Pokud chce někdo nakupovat trochu racionálně, tak takto určitě ne.
Pavel Macura Audio

Odpovědět