Jak jsem vybíral CD přehrávač

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Simmons
Příspěvky: 63
Registrován: 22 lis 2013 10:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Simmons »

Nedávno jsem upgradoval jsem svůj systém a dokoupil jsem si monobloky McIntosh MC501 a předzesilovač Audio Research LS-26. Takže můj stávající CD/SACD/DVD audio přehrávač Denon DVD-3910http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... /?katID=21, který mi nějakou dobu velmi dobře sloužil a se zvukem jsem byl velmi spokojen, musel z police pryč, neboť mu chyběly symetrické XLR výstupy.
Já jsem právě chtěl využít plně symetrické zapojení od zdroje zvuku přes Preamp až do konců. Neboť v symetrice Audio Research i McIntosh exceluje.
Takže jsem se pustil do výběru přehrávače. Vybral jsem si tyto hrdiny, kteří by se měli utkat v souboji.
1.OPPO BDP-105EU (CD/SACD/DVD audio/Blu RAy)(cena 42.500,-Kč) http://www.wdq.cz/produkty-oppo/item/bdp-105eu Tento přehrávač byl v podstatě jako outsider, abych se zvukově od něčeho odpíchnul.
2.Elektrocomapniet EMP 3 (CD/SACD/DVD audio/Blu RAy) http://www.zs-acoustics.com/electrocompaniet_emp3.html (cena 79.800,-Kč)
3.Luxman D05 (CD/SACD) http://www.luxman.cz/produkty/cd-sacd-prehravace/d-05/ (cena 118.760,-Kč)
4.Electrocompaniet EMC-1UP (CD only) http://www.zsacoustics.com/Electrocompaniet_EMC1UP.html (cena 138.600,-Kč)
5.McIntosh MCD550 (CD/SACD) http://www.bisaudio.sk/Produkt.aspx?pr=00023725 (cena 195 000,-Kč)

Kontaktoval jsem tedy Zalana Schustera v Bratislavě (http://www.zs-acoustics.com/) a dohodl jsem se s ním jestli by moje vyvolené přehrávače nedostal k němu do studia, abych je mohl vyzkoušet najednou ve stejný den na stejném řetězci a ve stejných podmínkách. Jen takový to způsob má podle mě význam, neboť jsem se dávno přesvědčil, že pokud se komponenty neporovnávají ve stejnou chvíli na stejném řetězci ve stejném akustickém prostředí, tak jsou všechny poslechy jen dojmy v tu konkrétní chvíli a stačí, že v tu chvíli byl někde problém (akustika, poslechové místo, zapojení a nebo třeba nebyl vybrán jen správný zesilovač) a pak může vybíraný (poslouchaný) komponent propadnout a nebo naopak může být při dobré konstalaci zase vychvalován. Ale těžko se pak komponenty dají porovnávat, když je člověk slyší pokaždé jinde.
Když si ovšem ve stejnou chvíli na stejném místě na stejném aparátu poslechnu všechny přístroje na jednou a můžu si je přepojovat tam a zpátky, tak nemůžu udělat chybu při výběru, neboť budou rozdíly naprosto jasně slyšitelné a bude i naprosto jasné i jak velké ty rozdíly budou.
Zalan Schuster mi vyšel velmi ochotně vstříct a na konkrétní den mi připravil mnou vybrané přehrávače v jeho studiu.
Na čem jsme testovali:
předzesilovač Audio Research LS26
výkonný zesilovač Electrocompaniet AW400
reproduktory Dynaudio C4
síťový regenerátor PS Audio PerfectWave Power Plant P10
kabely - XLO Signatura-Unlimited-Limited, Furutech
A hlavně perfektně akusticky upravená místnost u ZALANA (http://www.zs-acoustics.com/index.html)
Co jsme poslouchali:
1, Mike Oldfield – Tubular Bells 2 (http://dr.loudness-war.info/album/view/72795)
Skladba
2, Dark Star
4, Blue Sallon
7,Bell

PINK FLOYD – The Wall (verze Shine On) http://dr.loudness-war.info/album/view/57934
Skladba:
3, Another Brick in the Wall, Part 1
4, The Happiest Days of Our Lives
5, Another Brick in the Wall, Part 2
9, Young Lust

AC/DC High Voltage (http://dr.loudness-war.info/album/view/47596)
Skladbu
3,The Jack

Začal jsem poslouchat postupně od nejlevnějšího.
Odstartoval to tedy OPPO BDP-105EU , který hned na první poslech hrál velmi dobře. U Oldfielda krásně vykresloval každý detail ve výškách a v skladbě Blue Sallon, byla basa a nízké tóny v perfektním prostoru, takže přehrávač spolu s celým řetězcem vytvářel perfektní tajemnou atmosféru, kterou u Oldfielda také očekávám. ;) Skladby mě bavily okamžitě a vydržel bych takhle ihned poslouchat celé album. *hura*
Byl jsem zvědavý jak si poradí "OPPičák" s Pink Floydama, neboť tam jsou hodně našlápnuté dynamické pasáže. OPPičák nezaváhal a vše přehrál tak jak měl a basa Rogera Waterse měla naprosto přesné kontury a barvu.
U hard rockového blues AC/DC - The Jack, opět perfektní dynamika a hlas Bonna Scotta byl výborně zřetelný, krásně bylo slyšet každé jeho nadechnutí. Perfeketní prostorovost, rozložení kytar, takže jsem si vychutnával jednotlivé bluesové riffy obou kytar jak Malcolma tak Anguse.
Byl jsem až překvapený jak OPPO v podstatě odstartoval poslouchací maratón a ihned nasadil laťku dost vysoko. :)
Takže jsem byl zvědav, jestliže takhle na tomto řetězci zahraje outsider OPPO BDP-105EU, tak co asi uslyším od favoritů?????
Druhý startoval Elektrocomapniet EMP 3 . Tento přehrávač je postaven na platformě OPPO. :?
Přehrávač je o 37.000,-Kč dražší a Elektrocomapniet si audio sekci udělal svojí, aby se odlišil od OPPO a samozřejmě, aby ukázal, že je dlouholetý špičkový výrobce HIGH END komponentů a má vlastní vývoj.
Bohužel musím konstatovat, že se nic nestalo….zvuk sice změnil charakter, ale zásadní vylepšení se tedy nekonalo ani u jednoho poslouchaného CD. Takže podle mě pokud někdo uvažuje mezi těmito dvěma přehrávači, tak jít do Elektrocomapniet EMP 3 jsou vyhozené peníze navíc.
Pak se na startovní čáru připravil Luxman D05. Byl to tak trochu můj favorit, tak jsem byl hrozně zvědavý co dokáže, neboť je v hodně recenzích vychvalovaný až do nebe.
Provedení přehrávače mě na první pohled okamžitě dostalo. Fakt fešák a když u něj stojíte a nebo sedíte, tak už prostě na první pohled poznáte že se jedná o pořádný high endový kousek.
Tak jsem dal PLAY a zaposlouchal se zase jako do prvního testovacího CD Mike Oldfileda - Tubular Bells 2. 8-)
Od prvních tónů bylo naprosto jasné, že jsem se dostal do jiný ligy…. *palec*
Přestože jsem měl u OPPO pocit, že už je vše vykresleno, tak jak má, tak LUXMAN ukázal, že se dá kreslit ještě barvitěji. a že se nástroje dají ještě krapet více ohraničit. Fakt mazec. Ten poslech mi chutnal ještě víc. Prostor zůstal podobný jako u OPPO, ale dynamika byla u PINK FLOYD lepší.
V každém případě už jsem myslel, že tohle už musí být konec (HIGH END) :roll: v reprodukci CD, že už přece není možné to ještě někam posouvat.
Tak jsem si dost nedůvěřivě sedl ke čtvrtému hráči Electrocompaniet EMC-1UP, ke značce, která mě tak trochu zklamala s předchozím hráčem Elektrocomapniet EMP 3, že se nechala v podstatě v klidu rozdrtit firmou OPPO.
Říkal jsem si, že Electrocompaniet EMC-1UP po poslechu přehrávače Luxman D05 musí shořet jako papírový čert…..a půjdeme tak možná velmi rychle na poslech favorita dne MCIntoshe MCD550.
Takže opět jsem zmáčkl PLAY a již po čtvrté se z beden rozezněl MIKE OLDFILED a jeho Dark Star a postupně pak všechny zvolené výše uvedené skladby určené pro test.
Přestože jsem si to vnitřně nechtěl přiznat, tak jsem slyšel lepší zvukové provedení testovaných skladeb než u LUXMANA…..ach joooo, jak to? To přece není možný, že by měl být v tomto testu Luxman D05 poražen Electrocompaniet EMC-1UP . Ale prostě se to stalo. Electrocompaniet EMC-1UP totiž k těm všem úžasným detailům, které měl i LUXMAN přidal výraznější prostorovost. Prostě to mělo luft jako kráva a proto u mě Electrocompaniet EMC-1UP
Tak co teď může asi tak předvést MCIntosh MCD 550? :roll:
Rychle jsme ho připravili na startovní čáru…a PAL….. :o :o :o
Tak přátelé, řeknu vám jestli teď jsme byli už v 1. lize, tak s McIntoshem MCD 550 jsme si přeskočili do EXTRA LIGY. *hura* *hura* *hura* *hura*
Celý zvukový obraz ještě více narostl, přidal dokonce ještě na detailech a k tomu se to lehce roztáhlo i do stran. MASAKR……Tohle prostě chci…..to je ono. *hura*
Třeba u Pink Floyd Another Brick in the Wall, Part 2 údery do Hi hat činelů a pak do bicích byly neskutečně reálné ….jako by hrál opravdu Nick MASON před námi v místnosti….Velmi dobře bylo slyšet umístění nástrojů v prostoru a ta dynamika…..no nádhera. *thumbs up* *thumbs up*
Mno a co teď?????
Sláva vítězům a čest poraženým. Tak vítěze mám jasnýho….je to jasně MCIntosh MCD 550, přestože ani Electrocompaniet EMC-1UP ani Luxman D05 nebyli vůbec špatní…ba naopak byli skvělí. Mno a když se nad tím zamyslím tak ono vlastně ani to OPPO nebylo mimo soutěž a ani trochu nebylo tím outsiderem, tak jak jsem si myslel na začátku. Průser je asi Elektrocomapniet EMP 3, neboť nic za ty prachy až tak extra nenabízí. :(
Hmmm, takže teď stojím před rozhodnutím koupit tu nádheru McIntosh MCD550, která mě tak ohromila za 195.000,-Kč, což je samozřejmě za něco tak skvělého taky skvěle naceněna. *headbang*
A nebo se pokusím žít s tím, že to nekoupím?? :roll: Přece jenom OPPO BDP-105EU nebylo zvukově mimo a laťku nasadilo hned od startu dost vysoko. A hned se mi dost líbilo, což jsem nečekal. A je fakt že cena je „jen“ 42.500Kč je super. Je to sice neuvěřitelné, že by za tyhle peníze mohl tento přehrávač přijít v úvahu, ale na druhou stranu, když se nakonec na to podívám střízlivým pohledem, tak si nejsem úplně jistý, jestli ten zvukový posun mezi OPPO a MC Intosh dokážu zaplatit a že se mi to v tuto chvíli vyplatí…..přece jenom za to zlepšení musím teď zaplatit 153.000,-Kč navíc. :cry:
Tak na to mrknu z druhé strany. OPPO umí oproti MCIntosh navíc DVD audio, SACD 5.1, podporuje bezztrátové hudební soubory WAV a FLAC ve vysokém rozlišení a zároveň je to i BLU RAY přehrávač.
Hmmm, takže to bez MCintoshe holt nějak „zatím“ vydržím a pokusím se zamilovat stejně do OPPO BDP-105EU. Objednám si ho v multiregion a multizone verzi.
Aktuálně mám na OPPO BDP-105EU nahráno více jako 200 hodin.Po rozehrání cca 50-60hodinách se jeho zvuk ještě více zlepšil. Nyní jsem s ním velmi spokojen…..hraje špičkově a DAC SABREE 32bit se zvukem z CD a nebo SACD dělá opravdu divy. DOPORUčUJI. Neříkám, že si nevzpomenu na svojí lásku MCIntosh MCD 550, ale zatím musím ještě raději šetřit, tak to nechávám na paltonické bázi :)

Ještě jednou tímto děkuji studiu ZALAN SCHUSTER za naprosto profesionální přístup a za možnost celodenního poslechu vybraných komponentů. Toto studio všem vřele doporučuji.!!!!!!
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

Uživatelský avatar
Petanek
Příspěvky: 200
Registrován: 25 lis 2012 12:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Petanek »

Super popis .... takže šetříš na MCD550? :mrgreen:

Poznámka k Luxmanu D-05: Bohužel hraje podstatně lépe SACD než CD (kdybych tomu měl dát body tak 75 CD a 100 SACD - nebe a dudy).

Poznámka k Electrocompaniet EMC-1UP je skvělý CD přehrávač (s klampem ještě lepší). Čistě v CD je fakticky o něco lepší jak Luxman (a to i mimo žánry, které jsi testoval - klasika, jazz atd.). Pokud se dá SACD a CD stejné do obou, tak je Luxman lepší zase (měl jsem možnost srovnat ale pouze 3 takové páry disků (Carmignola Late Vivaldi Concertos ( 2xSony), Davis In A Silent Way (MFSL vs Sony) a Dire Straits Brothers in Arms (Ludwig vs Dent). Bohužel pro Luxman je SACD poskrovnu i když se člověk snaží :mrgreen:

petrL
Příspěvky: 1363
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od petrL »

A co nějaký Audio Research? Ta firma rozumí CD asi stejně jako McIntosh (můžeme diskutovat, jestli hodně nebo málo), hodnocené jsou dobře, cenově stejná kategorie, takže výsledek by mohl být na úrovni McIntoshe. A třeba ještě lepší.

kite19
Příspěvky: 842
Registrován: 15 říj 2013 18:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od kite19 »

Skvelý report, oceňujem aj rozsah v akom si to spracoval *palec* a aj to, že si sa vyhol ospevnému štýlu recenzentov. Dobre popísaná skúsenosť, získaná ušami, nie letákom výrobcu.
Racionalita v tvojej cenovej kategórii je na nezaplatenie :lol: , ak si takto vyberal aj zvyšok zostavy, tak tá zostava musí byť pre teba dokonalá, bez ohľadu na tech. parametre a merania.
Prajem dlhú spokojnosť so zvukom a obrazom.

Simmons
Příspěvky: 63
Registrován: 22 lis 2013 10:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Simmons »

petrL píše:A co nějaký Audio Research? Ta firma rozumí CD asi stejně jako McIntosh (můžeme diskutovat, jestli hodně nebo málo), hodnocené jsou dobře, cenově stejná kategorie, takže výsledek by mohl být na úrovni McIntoshe. A třeba ještě lepší.
Samozřejmě i Audio Research mají kvalitní CD přehrávače a i mnoho dalších výrobců by mohli být v tomto testu v kterém by možná i vyhráli. Mě byly sympatické výše zmíněné, nehledě na to, že pokud chci dělat test na jednom místě, tak si nemohu navymýšlet různé modely a různé značky, neboť je dostat na jedno místo je naprosto nereálné. ;)
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od jimmi »

Zdar.

Po dlhej dobe sa niekdo konečne posnažil a popísal testovanie ako sa najlepšie dalo.Simmons *palec*

Ked to tu spomeniem, zase tu dobehnu...antikáblisti, klenovrti, neveriaci lakomci....

Ale mi to nedá...mohol si si Simmons vyskušať aj tie svoje káble na tej aparature teda -Repro kabely BLACK&WHITE LS1202 bi wire, Signálové kabely XLR BLACK&WHITE NF1302 Referenz

Toto je mimo testovanej zostavy ale platí to všeobecne.
""Poriadne poskušať rozne kombinácie , to znamená hodnotiť počuvať cca po 1-2hej pesničke než sa kábel usadí 5-10 minut +0,5h - 1h počuvanie a len napr. 4 rozne v 1 pristroji trvá 3-5hodín, natrčanie uší a klud. To tak 2ja ludia, ideálne sám doma v klude.Použiť dobre napočuvané časti pesničiek, ideálne na začiatku do 3 minut, čakanie a pretáčanie vyrušuje v okamžitom definovaní.A niektore káble Cardas, a PAD su uplne náchylné na hýbanie a ukažu svoje prednosti až po 3-30 hodinách hrania.Okamžitým prehazovaním a porovnávaním napr. prepojovacích XLR káblov zistíš tak 90-97% zvuku . Každý kabel si ale chvílu musí sadnuť, elektrika v nom prejsť," konektor sadnuť " ukludni sa drsnosť a stres."

filtráciu vieme...ale ..... zo steny do nej sieťovu šnuru a potom aké sieťove šnuri do prístrojov, aké rozne prepojovacie káble do CDp, aj z predzosilnovača a rozne reprokáble. To vačšinou....99% ludí nezaujíma alebo tomu neprikladaju význam...

Presne popis čo kde zapojené neviem .Ale vzhladom na čas , viac iných by bolo tažko možno všade vyskušať.

Pri iných kábloch a iných prístrojoch by výsledok moho byť nepatrne iný.

Samozrejme aj pri inom druhu muziky.Každy preferuje a vníma inak svoju muziku čo počuva.

Dakujem ale za ku daným prístrojom za subjektívny popis. *palec* *klanimse* *bravo*

pulenej
Příspěvky: 207
Registrován: 25 pro 2010 14:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od pulenej »

asi jediný rozumný způsob výběru .. porovnání v jeden čas a na jednom místě a stejném zbytku aparátu

kupodivu by měla cenová relace dost určovat zvukovou kvalitu
i když v dnešní době předraženýho naleštěnýho "high endu" už to není zárukou

jediné k čemu bych měl výtku je výběr testovacích tracků ;)
přeci jen audiofilských nahrávek třeba jazzu nebo vážné muziky kde se dá lépe posoudit věrnost a barvy nástrojů je docela dost
stačí každá druhá věc od ECM atd

i když uznávám, že člověk má tendenci posuzovat naposlouchané nahrávky

S499_1023
Příspěvky: 1372
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od S499_1023 »

jimmi: Neviem, prečo by sa mali zbehnúť antikáblisti a kolenovrti, keď Simmons vyberal úplne objektívne - na rovnakých kábloch, reprosústavách, v jednom akustickom prostredí, v rovnakom čase a na rovnakom mieste? K dokonalosti chýba už len posluch naslepo. A že kúpil Oppo svedčí o tom, že nakupoval s rozvahou a počúval komponenty, nie cenovky.
A ešte: Kábel, ktorý si musí sadať a je náchylný na hýbanie, je šmejd so zásadnými konštrukčnými vadami, ktorý patrí do zberného dvora a nie k McIntoshu. A niekoľkohodinové medzery medzi porovnávanými komponentami sú dobré jedine na to, aby si človek vymazal krátkodobú pamäť a nechal si od káblového guru nakecať čokoľvek.
Naposledy upravil(a) S499_1023 dne 01 zář 2014 10:28, celkem upraveno 2 x.

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od jimmi »

S499_1023 píše:jimmi: Neviem, prečo by sa mali zbehnúť antikáblisti a kolenovrti, keď Simmons vyberal úplne objektívne - na rovnakých kábloch, reprosústavách, v jednom akustickom prostredí, v rovnakom čase a na rovnakom mieste? K dokonalosti chýba už len posluch naslepo. A že kúpil Oppo svedčí o tom, že nakupoval s rozvahou a počúval komponenty, nie cenovky.
A ešte: Kábel, ktorý si musí sadať a je náchylný na hýbanie, je šmejd so zásadnými konštrukčnými vadami, ktorý patrí do zberného dvora a nie k McIntoshu. A niekoľkohodinové medzery medzi porovnávanými komponentami sú dobré jedine na to, aby si človek vymazal krátkodobú pamäť a nechal si od káblového guru nakecať čokoľvek.
Doma má len předzesilovač Audio Research LS26 z aparatu čo testoval aj menej dokonalu akustiku.(no a to OPPO)
Takže zistil ako hrá LS 26 s roznimi prehrávačmi na totálne inej aparature ako má doma.
Neviem či porovnával aj terajšie svoje káble pri tom teste.To by bolo zaujímavé ako obstáli. :P
Najrozumnejšie riešenie je ale skušať doma v klude na svojom aparáte.Ale to sa vzdy nedá. Ak skušaš uplne na inej , treba mať tu inu aparaturu aj trocha napočuvanu.To je doležité aby si dokázal rozlíšiť roznu výmenu , prístroja, káblov atd.

K tomu testovaniu:
Moja reálna skusenosť je kvalitné prístroje a káble sa podobne javia aj na uplne roznej zvukovej aparature, ale podmienka je vysoko zvukovo kvalitne vyladená aparatura.A ako píšem musíš poznať, mať dlhšie napočuvaný zvuk aparatu kde to testuješ!

Oppo kupil že je univerzálne a aj pre cenu. *thumbs up*
Podla mna časom aj tak dokupi další prehrávač a možno aj kábliky.Nedá sa všetko naraz finančne utiahnuť. ;)

Simmons
Příspěvky: 63
Registrován: 22 lis 2013 10:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Simmons »

Po testu jsem si půjčil od kamaráda OPPO na 14 dní domů, abych si ho ještě jednou v klidu doma poslechl než odešlu definitivní objednávku. Tím, že OPPO hrálo v mých domácích podmínkách stejně dobře, rozhodl jsem se ho nakonec koupit.

Co se týká kabelů. Nevidím, žádný význam měnit kabely, při testování CD přehrávače. Pro takový test je důležitý stejný řetězec se stejnými kabely, které k němu jsou již vyzkoušené a to u ZALANA tak je. A pak jen porovnávat mezi sebou CD přehrávače. Pokud bych si do toho vnesl ještě vliv změny kabelů, tak bych se z toho nikdy nevymotal a nevyznal se co a s čím mělo jaký zvuk. Už takhle porovnání pěti přehrávačů mezi sebou dá na uši a na paměť zabrat. ;)

Proč bych vozil svoje kabely k někomu jinému na jiný řetězec? To pro mě nemá vůbec žádný význam.
Kabely porovnávám zásadně jen na svém řetězci a na svých aparátech v naprostém klidu a JEDINĚ v slepém testu. NIKDY netestuji kabely jinak!!!! To, že někomu kabel hraje u něj doma pro mě není důležité. Musí zahrát u mě doma.
Takže přestože jsem měl doma kabely různých světových značek a různých cenových kategorií, byl jsem rozhodnutý do nich investovat, tak stejně nejlépe mi na mém řetězci hrají Black and White. *hura* *hura*

Možná budu mít někdy na zkoušku něco náhodně co mě zaujme více, ale teď do toho cíleně v žádném případě nejdu. Už jsem si tím prošel. :lol: 8-)
A vypisovat celý test kabelů, který jsem doma dělal se mi moc nechce ....Bylo to více jak dvacet položek, takže to je spíše na román. A to vypisovat nebudu :mrgreen:
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

Simmons
Příspěvky: 63
Registrován: 22 lis 2013 10:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Simmons »

Ještě jsem chtěl podotknout důležitou věc, že jsem velmi vděčný ZALONOVI SCHUSTEROVI, který mi umoňil naprosto nadstardadní službu, že jsem si mohl vybrat pět jakýchkoliv modelů, které mi zajistil k sobě do studia, přestože některé značky ani sám neprodává. Což mi příjde jako naprostý NADSTANDARD *2thumbsup* *2thumbsup* .
A abych měl šanci všechny aparáty vyzkoušet vedle sebe u sebe doma je nemožné. ;)
Pokud ovšem Jimmi někoho znáš, kdo mi domů pošle pět přehrávačů za půl mega a nebo i víc, abych si je v klidu doma mohl testovat, tak mi na něj pošli kontakt, byl bych HAPPY. A budu testovat klíďo píďo komponenty doma *palec* . Kabely Ti ještě někdo domů půjčí, ale komponenty těžko a víc modelů už vůbec ne.
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1121
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od MB »

Pekne napísné, ale osobne si ale myslím,že pri 3.prehrávači boli uši tak oblbnuté a unavené, že porovnávanie ktoré nie je naslepo a pri neustalom prehadzovaní stráca zmysel.
A nakoniec pamatovat si ako to hralo 60 a viac minut dozadu pri 5 prehávači na to by asi chcelo supermana.

Ale inak proti výberu hudby nič nenamietam, skor nechápem dotaz, prečo by mal počúvať audiofilné sračky a šukací jazz ked doma to počúvat nebude....ja mám 2000CD ale aby som si šiel niekam k niekomu vypočut šukací jazz že ako mu to hrá, alebo dokonca ked chcem kúpit CD-prehávač tak to mi neni vobec jasné. Po 30sec by som zaspal ...

jimmi
Příspěvky: 1159
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od jimmi »

Simmons si v klude prečítaj čo som napísal. 8-)

Nakoniec v globále sa dosť sa v názoroch zhodujeme a nie si odporujeme. 8-)


Simmons píše:

Po testu jsem si půjčil od kamaráda OPPO na 14 dní domů, abych si ho ještě jednou v klidu doma poslechl než odešlu definitivní objednávku. Tím, že OPPO hrálo v mých domácích podmínkách stejně dobře, rozhodl jsem se ho nakonec koupit.
.......................................
Stačí si OPPO na stejném řetězci B&W800D, monobloky McIntosh, předzesilovač Audio Research někde poslechnout a hned to bude dávat smysl.
......................................
Pokud ovšem Jimmi někoho znáš, kdo mi domů pošle pět přehrávačů za půl mega a nebo i víc, abych si je v klidu doma mohl testovat, tak mi na něj pošli
kontakt, byl bych HAPPY.

Jimmi píše:

Najrozumnejšie riešenie je ale skušať doma v klude na svojom aparáte.
........................................
Moja reálna skusenosť je kvalitné prístroje a káble sa podobne javia aj na uplne roznej zvukovej aparature, ale podmienka je vysoko zvukovo kvalitne vyladená aparatura.
........................................
Najrozumnejšie riešenie je ale skušať doma v klude na svojom aparáte.Ale to sa vzdy nedá.

*2thumbsup*Doležité je že si spokojný *2thumbsup*

Uživatelský avatar
exaudio
Příspěvky: 135
Registrován: 09 pro 2013 10:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od exaudio »

Simmons píše:, když se nakonec na to podívám střízlivým pohledem, tak si nejsem úplně jistý, jestli ten zvukový posun mezi OPPO a MC Intosh dokážu zaplatit a že se mi to v tuto chvíli vyplatí…..přece jenom za to zlepšení musím teď zaplatit 153.000,-Kč navíc. :cry:
U, na první poslech, rozpoznaného rozdílu o "dvě ligy" mi to připadá jako kompromisní volba podmíněná rozpočtem. Neřeším, jestli špatná nebo dobrá.
Myslím si, že bylo možné vítěze otestovat několik dní doma a po těch několika dnech zapojit doma Oppo na porovnání. Ani bych se nedivil následné změně rozhodnutí.

Simmons
Příspěvky: 63
Registrován: 22 lis 2013 10:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak jsem vybíral CD přehrávač

Příspěvek od Simmons »

exaudio píše:
Simmons píše:, když se nakonec na to podívám střízlivým pohledem, tak si nejsem úplně jistý, jestli ten zvukový posun mezi OPPO a MC Intosh dokážu zaplatit a že se mi to v tuto chvíli vyplatí…..přece jenom za to zlepšení musím teď zaplatit 153.000,-Kč navíc. :cry:
U, na první poslech, rozpoznaného rozdílu o "dvě ligy" mi to připadá jako kompromisní volba podmíněná rozpočtem. Neřeším, jestli špatná nebo dobrá.
Myslím si, že bylo možné vítěze otestovat několik dní doma a po těch několika dnech zapojit doma Oppo na porovnání. Ani bych se nedivil následné změně rozhodnutí.
To, že jsem někoho znal s OPPem, kdo mi ho na 14 dní půjčil domů byla samozřejmě moje výhoda, které jsem okamžitě využil, ale bohužel neznám nikoho kdo by mi další přístroj za 200.000Kč půjčil domů na 14 dní domů. Studia se k takovému zapůjčení na 14 dní domů nemají ani proti záloze.
Když už bych nějaká studia našel, která by my domů na 14 dní přístroje půjčili a chtěl bych si dva až tři aparáty porovnat vedle sebe doma, musel bych nejprve zaplatit někde cca 500.000,- abych si vůbec něco mohl testovat.
Takže tu sice mluvíme o zajímavé a nejlepší variantě testu doma, ale tak trochu mimo mísu... Těžko budu mít připravený takový balík peněz, abych někde zaplatil 100% ceny za několik přístrojů, neb za méně my to nikdo nepůjčí.
Ale pokud někoho znáš, kdo takové věci půjčuje domů, tak mi určitě pošli kontakt, klidně budu rád testovat a v klidu si budu vybírat z pohodlí svého domova na svém řetězci. A nebo si jen tak něco zkusím, když už jsou tu někde v CZ takové možnosti, abych si udělal názor na ten či onen aparát, jestli by se mi třeba do budoucna nehodil. :D
Myslím, že tento kontakt ocení i ostatní zájemci o testování, kteří chtějí do budoucna něco koupit. ;)
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti