Síťový kabel a jeho zapojení do BD playeru
Síťový kabel a jeho zapojení do BD playeru
Zdravím všechny militantní a ortodoxní hifisty!
Mám takový problém, se kterým si nevím rady. Vlastním bluray přehrávač Denon DBP 4010, který má euro koncovku pro napájecí kabel (viz. foto).
https://www.crutchfield.com/S-BDoBIxBnw ... 0UDCI.html
Pokud použiji běžný napájecí kabel s koncovku C13 a CEE7/7, tak se mi objeví ve zvuku brum a na povrchu přístroje lze zaznamenat napětí (brnění při dotyku).
Nejsem elektrikář a elektřina je pro mne trošku odborně vzdálená. Chápu, že je to zřejmě umístěním fáze, ale nechci se pouštět do věčné polemiky zapojení vodičů v zásuvkách a kabelech.
Mohl by mi někdo poradit, jaký kabel bych mohl použít či jak jinak tuto záležitost vyřídit?
Děkuji.
Mám takový problém, se kterým si nevím rady. Vlastním bluray přehrávač Denon DBP 4010, který má euro koncovku pro napájecí kabel (viz. foto).
https://www.crutchfield.com/S-BDoBIxBnw ... 0UDCI.html
Pokud použiji běžný napájecí kabel s koncovku C13 a CEE7/7, tak se mi objeví ve zvuku brum a na povrchu přístroje lze zaznamenat napětí (brnění při dotyku).
Nejsem elektrikář a elektřina je pro mne trošku odborně vzdálená. Chápu, že je to zřejmě umístěním fáze, ale nechci se pouštět do věčné polemiky zapojení vodičů v zásuvkách a kabelech.
Mohl by mi někdo poradit, jaký kabel bych mohl použít či jak jinak tuto záležitost vyřídit?
Děkuji.
Re: Síťový kabel a jeho zapojení do BD playeru
Použij kabel z příslušenství aparátu a nech si vyrobit "redukčku" pro spojení se zásuvkou
podle čs. zvyklosti, svěř to odborníkovi nebo aspoň znalci oboru elektro, na dálku lépe
popsat nedokáži ale problém řešitelný je
podle čs. zvyklosti, svěř to odborníkovi nebo aspoň znalci oboru elektro, na dálku lépe
popsat nedokáži ale problém řešitelný je
Počítám, že obrázek je ilustrační a máš verzi na 230V. To na fotce má opravdu jen 2 drát a na krabici je značka třídy II.
Takže tam je bud nejaky pruser nebo nejaky odrusovaci kondik, kapacita trafa na kostru.
Šlo by vyřešit přitažením extra drátu z !kolíku! v zásuvce a na konec dát vhodné očko a použít nějaký ze šroubků na víku.
Třeba ten nad obrázkem JAVA.
K čemu to připojuješ? Jenom k televizi nebo i k zesilovači?
Zesilovač je taky jenom dvoudrát?
Dělá to i samostatně nebo až po propojení s televizí?
Takže tam je bud nejaky pruser nebo nejaky odrusovaci kondik, kapacita trafa na kostru.
Šlo by vyřešit přitažením extra drátu z !kolíku! v zásuvce a na konec dát vhodné očko a použít nějaký ze šroubků na víku.
Třeba ten nad obrázkem JAVA.
K čemu to připojuješ? Jenom k televizi nebo i k zesilovači?
Zesilovač je taky jenom dvoudrát?
Dělá to i samostatně nebo až po propojení s televizí?
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 27 dub 2022 14:52, celkem upraveno 1 x.
Díky.
Ten obrázek je ilustrační. Jedná se o evropskou verzi přehrávače prodávanou v ČR.
Ale vidlice na zadní straně je opravdu 2 dráty místo 3.
To řešení od Jarda69 je takové...dost zajímavé. Radši bych to řešil úpravou kabelu, co říkáte?
Připojené to mám na aktivní bedny (dvojkolík) koaxiálem a na sluchátkový zesilovač s 3 kolíkem.
Děkuji.
Ten obrázek je ilustrační. Jedná se o evropskou verzi přehrávače prodávanou v ČR.
Ale vidlice na zadní straně je opravdu 2 dráty místo 3.
To řešení od Jarda69 je takové...dost zajímavé. Radši bych to řešil úpravou kabelu, co říkáte?
Připojené to mám na aktivní bedny (dvojkolík) koaxiálem a na sluchátkový zesilovač s 3 kolíkem.
Děkuji.
Naposledy upravil(a) Cormack dne 27 dub 2022 14:55, celkem upraveno 1 x.
Netuším, v čem úprava spočívá, ale pokud máš napětí na plechu, tak musíš plech uzemnit. To přes tenhle napájecí konektor neuděláš.
Víc asi Lechos. Tu redukci neznám.
Škoda, že jsou ty fotky tak neostre. Je to plne odrusovacich kondiku. Pokud jdou na zem a ta je spojená s plechem, tak to jde asi přes ně.
Víc asi Lechos. Tu redukci neznám.
Škoda, že jsou ty fotky tak neostre. Je to plne odrusovacich kondiku. Pokud jdou na zem a ta je spojená s plechem, tak to jde asi přes ně.
Pokud je to ,,dvojdrát"tak dvojitá izolace by měla zabránit spojení fáze na kostru přístroje.A už vůbec žádný kondy na kostru atd.
Opačný konec kabelu má 2 nebo 3 kontakty ? otvor pro zemní kolík zásuvky ? stává se že je i když nezapojen
Že tys ani neklikl na ten odkaz?
https://images.crutchfieldonline.com/Im ... 010-b.jpeg
https://images.crutchfieldonline.com/Im ... 010-b.jpeg
Jde o tom, že když si koupíte nějaký lepší napájecí kabel, tak ten má 3-3 kolíky. Můj Denon vzadu pouze dvoj kolík. Nebylo by lepší tu eurovidlici vzadu demontovat a místo toho tam dát standartní 3 kolíkovou s ukostřením vevnitř?
Bylo, bylo ale to už je podstatný zásah do síťového bloku přístroje, porušení záručních
podmínek a kdoví čeho ještě...na svém plajeru bych si to provést troufl ale jinde ne
(taky si myslím že brum produkuje propoj s TV ale to je pracovní hypotéza nepodložena
lokální vizi v místě uživatele)
podmínek a kdoví čeho ještě...na svém plajeru bych si to provést troufl ale jinde ne
(taky si myslím že brum produkuje propoj s TV ale to je pracovní hypotéza nepodložena
lokální vizi v místě uživatele)
Kabel v provedení 3 na zásuvce a 2 na přístroji ( ikdyž v kabelu také 3 - ničemu to nevadí ) se běžně bez problémů používá a je to verze se stíněným kabelem. Problém vůbec nemusí být v kabelu, ale v celkovém propojení přístrojů a není jasné co tam vše máš zapojeno. Můžou to dělat i ty aktivní bedny, popř. propojení s PC a nebo tam někde máš zemní smyčku, pokud to bruní. Zkus něco z toho postupně odpojit, jestli se něco změní.
Do přístroje vůbec nelez, má to svoji normu a provedení.
Do přístroje vůbec nelez, má to svoji normu a provedení.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 27 dub 2022 16:18, celkem upraveno 1 x.
"(taky si myslím že brum produkuje propoj s TV ale to je pracovní hypotéza nepodložena
lokální vizi v místě uživatele)!
kdepák - Denon není zapojen do TV, pouze do beden a sluch. zesíku.................
lokální vizi v místě uživatele)!
kdepák - Denon není zapojen do TV, pouze do beden a sluch. zesíku.................
Měl jsem na mysli libovolný připojený externí přístroj (TV, zesil, recívr nebo sluchátkový silič)
všechny uvedené jsou potenciální zdroje možných poruch, ostatní už vysvětleno bylo. Tož tak.
všechny uvedené jsou potenciální zdroje možných poruch, ostatní už vysvětleno bylo. Tož tak.
Zesilovač je taky 2 drát? Taky má plechovou bedýnku a brní?
Všechno odpoj.V tu chvíli žádný brnění na kostře zapnutýho přehrávače nesmí bejt.
Pak postupně připojuj ostatní přístroje a vždy vyzkoušej dotekem, jestli už se brnění neprojevilo.Ve chvíli kdy se objeví, je viník na světě.Pak se bude hledat další řešení.Například galvanický oddělení, a podobně.
Nejcitlivější na dotek je spodní strana ruky pod zápěstím, jako když se zkouší teplota vody ve vaničce pro miminko.
Problémy s nepříjemným dotykovým napětím nejčastěji způsobuje anténní přívod, nebo průsak ze spínanýho zdroje přehrávače, TV, a podobně.
Pak postupně připojuj ostatní přístroje a vždy vyzkoušej dotekem, jestli už se brnění neprojevilo.Ve chvíli kdy se objeví, je viník na světě.Pak se bude hledat další řešení.Například galvanický oddělení, a podobně.
Nejcitlivější na dotek je spodní strana ruky pod zápěstím, jako když se zkouší teplota vody ve vaničce pro miminko.
Problémy s nepříjemným dotykovým napětím nejčastěji způsobuje anténní přívod, nebo průsak ze spínanýho zdroje přehrávače, TV, a podobně.
kabelguru.cz