samoT píše:Ahoj a díky za reakci. O Duetu vím, ale Touch by mi vyhovoval více. Mé finance jsou omezené a na NAS server, který Duet vyžaduje bych neměl peníze, nebo spíš NAS nechci využívat, jelikož mi jako uložiště hudby stačí PC.
Zajímá mě zvuková kvalita těchto systémů (bez použití externích DACů) v porovnání s CD přehrávači (NAD C545BEE, Vincent CD-S2, CA Azur 550C, a podobné cenově dostupnější přehrávače).
Proč jsi nakonec upřednostnil Duet před Sonosem?
Ahoj,
NAS server mi připadá jako dobré řešení, navíc jej používám i na ukládání fotografiíí a dalších věcí, které se týkají celé rodiny. Cena se mi vrátí na nižší spotřebě elektřiny. Taky díky zrcadleným diskům mám trochu lepší spolehlivost. Squeezebox Touch má ale výhodu, že můžeš přehrávat rovnou z datového úložště, připojeného přes USB. To může být disk nebo USB klíč. Logitech Touch taky umí přehrávat vyšší rozlišení (24 bit, 96 kHz), což Duet neumí. Uvažuji o pozdějším doplnění jednoho Logitech Touch.
Úpravy jsem si na Duetu nechal dělat především na zkvalitnění digitálního výstupu. Ale mám Vítkův neupravený Duet, můžu porovnat se svým CDP. Zkusil jsem si to pustit jen jednou, rozdíl nebyl nijak zvlášť převratný, Detaily napíšu později, zkusím to pořádně porovnat.
Duet jsem upřednostnil díky nižší ceně, přičemž podle několika nezávislých referencí to je srovnatelná kvalita zvuku. Variabilita se mi zdá podobná - i Squeezebox lze ovládat z PC a existuje něco na iPod či IPhone. Ovladačem od Duetu se pak dá ovládat cokoli z rodiny přehrávačů Logitech, vyzkoušel jsem si doma ovládání dvou Duetů (můj a Vítkův) a je to v pohodě. Také doporučuji, pokud to jde, nespoléhat se na wifi připojení a dát tam, kde to jde a neomezuje, pevný drát. Prostě omezit vyzařování, které není v místnosti potřeba. Kdyby se mi tenkrát naskytl Sonos za výhodnou cenu, pořídil bych si jej. A i nyní bych si je rád porovnal. Vzhledem k tomu, že jsem to od počátku chtěl s externím DACem, zvažoval jsem oba přístroje především s modifikací, která tam dodá podstaně lepší hodiny (aby to omezilo jitter).
Nastavování Sonos bude podstatně jednodušší s ovladačem od Sonos. Dá se to nastudovat na diskusních fórech. Studoval jsem podrobně oba , na Sonos i na Logitech Squeezebox, asi zhruba před půl rokem.
Výhody obojího jsou také v možnosti budovat systém "multiroom" - jedno ovládání, hraju ve více místnostech.
Ještě mě zaujala řada streamerů od Linn - už nejlevnější Linn Sneaky DS je velmi kvalitní zařízení s hodně dobrým DACem. Vypadá to ale na náročnějčí konfiguraci, nemá multiroom.