Slabý zosilňovač?
Slabý zosilňovač?
Ahojte ,
Potrebuje poradiť Zapojil som na môj marantz 6007 nové Repro Triangle Borea BR08 . A nastalo veľké sklamanie ( o Zahorovanie som čítal ale žeby až také rozdiely po 50 hod. Mohli nastať?). Basy sú strašné slabé, nedynamicke, nevybojne utlmene. Môže to byť problem nazveme to nedostatočného zosilňovača, charakteristika zosika+ vykon ? Káble som skúšal dať iné, zapojil som z A do B zóny , na ďalších 2 Repro napr. Canton LE 109 to hralo ok . Dosť sa všade píše že Repro utiahne aj bežný zosilňovač ale že je mu dobrá šťáva a autorita ....
Marantz má písané na 8ohm na 45w , čo je dosť málo ale neviem či to môže mať vplyv na vybudenie basov. ( Odporúčaný hlavne regalovym Repro)
Reproduktory asi zle od výroby nebudú ( keby jeden by sa dalo chápať )
Ďakujem za každú konštruktívnu radu.
Potrebuje poradiť Zapojil som na môj marantz 6007 nové Repro Triangle Borea BR08 . A nastalo veľké sklamanie ( o Zahorovanie som čítal ale žeby až také rozdiely po 50 hod. Mohli nastať?). Basy sú strašné slabé, nedynamicke, nevybojne utlmene. Môže to byť problem nazveme to nedostatočného zosilňovača, charakteristika zosika+ vykon ? Káble som skúšal dať iné, zapojil som z A do B zóny , na ďalších 2 Repro napr. Canton LE 109 to hralo ok . Dosť sa všade píše že Repro utiahne aj bežný zosilňovač ale že je mu dobrá šťáva a autorita ....
Marantz má písané na 8ohm na 45w , čo je dosť málo ale neviem či to môže mať vplyv na vybudenie basov. ( Odporúčaný hlavne regalovym Repro)
Reproduktory asi zle od výroby nebudú ( keby jeden by sa dalo chápať )
Ďakujem za každú konštruktívnu radu.
Re: Slabý zosilňovač?
Jestli jsou fungl nove, tak se potrebuji rozehrat.
Áno fungl nové , čiže zosilňovač nemôže byť problem? Je to taký základ ale zas sú aj horšie.
Ano, Zosilovac je slaby.2x 45/8ohm a iba 60W/4ohm - to nie je na rozhybanie 8 menicov, najma ked pocitam ze na basoch budu repro padat k 3ohmom.
Rozohrstie reprakom pomoze, ale nie je to nic co by zmenilo zakladne veci.
Rozohrstie reprakom pomoze, ale nie je to nic co by zmenilo zakladne veci.
Někdy stačí, když jsou špatně naladěné bedny, výhybka. Nedynamické, utlumené basy, to může klidně být nějaký problém v poměru basů a dalších pásem.
To viem že nie je žiadny silák ale rozhýbal 2he stlpy Canton LE 109 , úplne bez problémov.
Tiež ma to napadlo ako prvé jednoducho tie basy hrajú ale nie v dynamike a objeme , asi ešte horšie ako nejaké lacné regalovky.
Yamaha A- S701 by mohla byť v poriadku , čo som pozeral, asi si skôr nechám poradiť
Triangle jsou citlive reprosoustavy (92dB!), pokud neni problem s rozehranim novych kousku (nejake zahorovaci album a nechat hrat aspon cely den bez zajmu), tak si mozna nesedly s Marantz. Urcite bych tomu dal cas. Napajim Triangle 17W elektronkovymi monobloky a rozhodne nic podobne nepozoruji.
Jeste poznamka, ciste SUBJEKTIVNI nazor: vlastnil jsem Marantz 3x ....starsi model PM-68 tusim, pak receiver nizsi rady MARANTZ SR4320 a naposledy 20kg drobek PM-16 a vzdy mne zaujaly jemne vysky a prezentni stredy, ale mely jakesi zvlastni podani basove slozky, mdle ... skrz ktere sly z domu a uz jsem se k teto znacce nevracel (testovano na vice reprosoustavach).
Jeste poznamka, ciste SUBJEKTIVNI nazor: vlastnil jsem Marantz 3x ....starsi model PM-68 tusim, pak receiver nizsi rady MARANTZ SR4320 a naposledy 20kg drobek PM-16 a vzdy mne zaujaly jemne vysky a prezentni stredy, ale mely jakesi zvlastni podani basove slozky, mdle ... skrz ktere sly z domu a uz jsem se k teto znacce nevracel (testovano na vice reprosoustavach).
Rozohrať a ak nepomôže úplne, lebo mám pocit že sa to zlepšuje tak asi ma neminie zmena zosilňovača. Ak by niekto mal nejaké nápady budem rád
... pravdepodobne je to hlavne dané aj porovnávaním s tými Cantonmi ... žabožrúti to zvukovo zvyknú ladiť dosť odlišne - čo je potom problém nielen zahorovania reprosústav, ale hlavne "posluchového zvyku" užívateľa (primárne si na ten zvuk treba navyknúť)Basy sú strašné slabé, nedynamicke, nevybojne utlmene.
... tým nechcem ospravedlňovať ten slabý zosilovač ... no ale zas na druhej strane samotná účinnosť tých Trianglov uvádzaná výrobcom (92db/W/m) je veľmi dobrá
Ak tomu správne chápem, Tým, ž su citlivé môže padat impedancia pod 3 ohmy a to je problem pre zosik alebo naopak? , vseobecne bolo pravidlo, že nemaju problem so zosikmi, ale treba davat pozor pri výbere to si celkom odporuje.
Ako pišem s Cantonmi ktore majú 2 x 20 basák / LE 109/ to hralo ako lusk, takže záhada.
Popravde som mal malú dušičku, že tym padom uhrá aj TRIANGLE....
Ako pišem s Cantonmi ktore majú 2 x 20 basák / LE 109/ to hralo ako lusk, takže záhada.
Popravde som mal malú dušičku, že tym padom uhrá aj TRIANGLE....
Jestli ohmy padnou ke třem, to bych neřešil pokud nehraješ do limitace. Naladění cantonů a triangle bude nejspíš rozdílné. Použij alespoň basovou korekci abys to trochu srovnal a uvidíš uslyšíš.
jedna vec je samotny vykon zosilovaca - 45W/8 a 60W/4 svedci o skutocne velmi nizkom vykone samotneho zosilvoaca - 45W/8 a 90W/4 je nieco co chces vidiet. Tie Watty potrebujes prave na nizsich frekvenciach, kde su kazde repro najnarocnejsie. Pozri nieco okolo 80/8 a 160/4, to budes mat aj rezervu.
druah vec - oproti Cantonom ti chyba jedna oktava, a to je pocut, sice sa tam toho pod 40z v hudbe moc nedeje, ale taka zase nejaky obah tam je, ako ti pisu, si nanho zvyknuty a moze ti teraz chybat.
druah vec - oproti Cantonom ti chyba jedna oktava, a to je pocut, sice sa tam toho pod 40z v hudbe moc nedeje, ale taka zase nejaky obah tam je, ako ti pisu, si nanho zvyknuty a moze ti teraz chybat.
Mam možnosť to odkusat na yamahe A-S500, ta udáva 8-85, 4-120 čiže teoreticky overíme variantu zosilňovača. Ak by sa to potvrdili tieto úvahy asi by som šiel do A-S701, marantz 7xxx tiež není nejaký silák čo pozerám aj keď už je to skok čo sa týka zvuku.
marantz svedčí Cantonom ktoré sú samé o sebe dosť cink, bum.
marantz svedčí Cantonom ktoré sú samé o sebe dosť cink, bum.
Ty repro Repro Triangle Borea BR08 mají citlivost 92 dB. Měl by je zesilovač s výkonem 45 W lehce rozehrát . Já mám repro Tannoy s podobnou citlivostí a lehce je rozehrával lampáč s výkonem 2 x 15 W.
Přesně tak. Ty repro mají citlivost 92 db. Měl by je rozehrát ten Marantz bez problémů. Mám stejně citlivé sloupy Polk a zkoušel jsem na ně zapojit vintage zesilovač Nordmende pa 1000 s pouhým výkonem 2x 25 W a zvuk byl krásně plný s dostatkem pevných basů. Žádné zkreslení nebo limitace.