Sloupové reproduktory do 15 000 Kč + AV receiver

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
jarek89
Kontaktovat uživatele:

Sloupové reproduktory do 15 000 Kč + AV receiver

Příspěvek od jarek89 »

Dobrý den rád bych Vás požádal o radu, jaké sloupové reproduktory v ceně do 15 tis./pár si pořídit. Poslouchám převážně rock, pop a taneční hudbu. Sloupové bedny budou umístěny v místnosti 4 x 5m. Rád bych něco z předním bassreflexem neboť reproduktory budou umístěny blízko zdi. Nejvíce mě z těch levnějších výrobců zaujal Monitor audio konkrétně typ MR4. Ty mají myslím duální bassreflex s tím že nejspíš jde ten zadní bassreflex zaslepit. Poté mě ještě zaujali reproduktrory Q Acoustic 2050i ty mají však bassreflex vzadu. Nevím jak by to znělo tak blízko u zdi. Byl bych rád kdyby jste k reproduktorům navrhli také AV receiver stačí klidně 5.1. protože více jak 5.1 zde stejně neumístím. V případě pořízení Monitor Audio MR4 také zvažuji koupi setu 5.0. Recenzi na tyto reproduktory jsem četl, ale jako nováček v hifi technice z toho nejsem zrovna dvakrát moudry a nerad bych si naběhl, když bych zjistil, že třeba pro mé potřeby by šlo najít něco lepšího.

Ještě mě napadlo jít cestou bazaru zaujali mě Kef iQ 50 mám však strach jít cestou bazaru. Zároveň bych se vás rád zeptal, mnohdy čtu že pro hifi techniku je lepší vyrazit do Polska, že to tam vychází výhodněji. Jelikož bydlím nedaleko hranic chtěl jsem se vás zeptat zda nevíte o nějakém vyzkoušeném obchodu s hifi technikou např. v polském Těšíně.

Díky za vaše rady

jarek89
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupové reproduktory do 15 000 Kč + AV receiver

Příspěvek od jarek89 »

Dobrý den tak nakonec jsem se rozhodl pro sloupy AQ Labrador 24, můžete mi k nim doporučit nějaký AV receiver. Co jsem se tak díval asi bych upřednostnil nějaký s výstupem pre out. Děkuji za radu

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Ahoj, bratr si stejné repro (AQ Lab 24) pořídil loni v listopadu a spolu s nimi i AV receiver Onkyo TX-NR636 a hraje to náramně (636ka má možnost Bi-ampingu pro předky, ale nemá Pre-Out).

jarek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarek89 »

jfed píše:Ahoj, bratr si stejné repro (AQ Lab 24) pořídil loni v listopadu a spolu s nimi i AV receiver Onkyo TX-NR636 a hraje to náramně (636ka má možnost Bi-ampingu pro předky, ale nemá Pre-Out).
To Onkyo vypadá zajímavě, ale nejsem moc nadšený z toho plastového panelu. Nemáte někdo zkušenost s AQ Labrador + AV receiver Yamaha? Konkrétně zvažuji buď starší typ 775 nebo novinku 667 i za cenu že nemá Pre-Out.

Co se týče hifi tak jsem začátečník. Pre-out chci protože časem plánuji i stereo zesilovač, a četl jsem že je to pro připojení nejlepší.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Mám Yamahu V775 a cez preout pripojený starší zosík Denon a som s tým spokojný.

jarek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarek89 »

mrba píše:Mám Yamahu V775 a cez preout pripojený starší zosík Denon a som s tým spokojný.
Ok 775 by se měla lišit oproti 677 jen tím, že má wifi. Takže asi bude lepši jít do té 775. Ještě uvažuju o 777 ale tam mi vadí už ten cenový rozdíl.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Právě mezi šestkovou řadou a sedmičkovou se ta kvalita Yamahy docela příkře láme. Nevím, jestli tomu je tak i dnes, časy se mění, ale před pár lety tomu tak bylo. Byl jsem majitelem obou řad a cenový rozdíl je bohatě vyrovnán nárůstem kvality vybavení, obsluhy i zvuku. Tady to bude nepochybně taky. Zejména stereo reprodukce byla propastně rozdílná.
Výhodná koupě je třeba ta 775 na Alza.cz výběhový model 30% dolů a není co řešit. Pokud ty peníze máš, koupíš sedmičkovou řadu za cenu šestkové. To už je kino s nímž se dá žít nějakou dobu. *palec*

jarek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarek89 »

Ještě uvažuji o stereo zesilovači (všude slyším že to lépe hraje) jen uvažuji jak jej propojit, protože zdrojem bude nějakou dobu HTPC nebo PC. HTPC bude propojeno s TV. Bohužel na Alze už není 775 dostupná jinak by nebylo co řešit.

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Z podobných důvodů uvažuji o koupi integrovaného stereo zesilovače BC Acoustique 322D, který umí na jednom ze vstupů obejít předezesilovač a pustit signál rovnou do výkonového stupně (Amp-In), tj. pro předky v domácím kině získat kvalitnější zvuk. Zatím jsem tuto možnost u žádného jiného stereo zesilovače neviděl. Samozřejmě, mají zpravidla Pre-Out a Main-In s možností jejich rozpojení, ale pak se chová zesilovač buď tak (jen jako předzesilovač) nebo onak (jen jako výkonový zesilovač). Šlo by to samozřejmě řešit nějakým vnějším přepínačem, ale už to není tak pohodlné (z dálky uříditelné).
Otázkou je, jestli vlastně nestačí kvalitní stereo ...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

jfed píše:Z podobných důvodů uvažuji o koupi integrovaného stereo zesilovače BC Acoustique 322D, který umí na jednom ze vstupů obejít předezesilovač a pustit signál rovnou do výkonového stupně (Amp-In), tj. pro předky v domácím kině získat kvalitnější zvuk. Zatím jsem tuto možnost u žádného jiného stereo zesilovače neviděl. Samozřejmě, mají zpravidla Pre-Out a Main-In s možností jejich rozpojení, ale pak se chová zesilovač buď tak (jen jako předzesilovač) nebo onak (jen jako výkonový zesilovač). Šlo by to samozřejmě řešit nějakým vnějším přepínačem, ale už to není tak pohodlné (z dálky uříditelné).
Otázkou je, jestli vlastně nestačí kvalitní stereo ...
Bylo mi řečeno, že prý Vincenty tuto možnost zapojení taky podporují...ale neprověřoval jsem to.

jarek89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarek89 »

Ahoj tak nakonec jsem se rozhodl pro AQ Labrador 24 + AVR Yamaha RX-V3800. Chci se zeptat jaké kabely budu potřebovat pro propojení TV a PC s AVR + reproduktory. TV je typ Panasonic TX-L47ET5E. Co se týče repro jsem úplný laik. Co se týče ceny kabelů chci se pohybovat v nějaké rozumné cenové relaci. Děkuji za odpověď

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

drfish píše: Bylo mi řečeno, že prý Vincenty tuto možnost zapojení taky podporují...ale neprověřoval jsem to.

Ano, Vincenty to opravdu umí - mám to tak zapojené :)

Také jsem kdysi uvažoval o Denon PMA1500 AE...ten to také umí.

Odpovědět