Sloupovky hlasování

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupovky hlasování

Příspěvek od mcm »

no ty možná nepochybuješ ale já pochybuju, například ty Wharfedale Diamond 330 mají citlivost 88 dB, když to hodím do kalkulačky s velikostí tvé místnosti tak mě vyjde že potřebuješ zesilovač 135W aby ti to hrálo na 75dB ale třeba se pletu :)

cal.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Skús napr. toto, alebo toto máš " blbú" kalkulačku.. ;)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

mcm píše:
07 pro 2024 21:02
... potřebuješ zesilovač 135W aby ti to hrálo na 75dB ale třeba se pletu :)
... to môže byť reálna "ekvivalentná" hladina, ale v danej miestnosti (ktorá nie je akusticky totálne pretlmená) tam bude dynamická rezerva viac ako 20dB - teda v pohode aj na bežný posluch "vážnej muziky" :lol:

ML
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ML »

Na "mcm" jsem se rozhodl nereagovat. Nepovažuji za nutné z toho dělat flame a informační hodnota jeho příspěvků je pro mě zatim nula. Promiň.
Výběr se mi zužuje:
Indian line Tesi 5 (kdyby někdo měl naměřeno sem s linkem) zatim vycházím z 561, ze kterých pětky vychází.
Polka audio s55e, čísla vypadají dobře, porovnávačky jakž takž, ale nějak se mi nechce zdát ten poměr cena výkon, který vychází podezřelé dobře.
Dali Oberon 5, kde ko vlastně vadí jen ten zadní bassreflex.

fb_jiří8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jiří8 »

Já bych z toho nedělal kovbojku, vždy bude něco lepšího, než to, co si koupíš. Pokud máš možnost zapůjčit a poslouchat u sebe doma, se svým zesilovačem, tak OK, jinak bych se na tabulky a grafy vykašlal.
Poslouchat budeš stejně jen svýma ušima a buď si budeš užívat muziku, nebo budeš otrokem techniky. Tuhle lepší zesilovač, támhle napájecí kabel, lepší streamer... tisíce jen letí a pro samé hifi zapomeneš na hudbu.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

A co tyto. Mají přední bassreflex a vyšší citlivost.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... borea-br08
nebo:
Triangle Borea BR07

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

ML píše:
08 pro 2024 19:09
Na "mcm" jsem se rozhodl nereagovat. Nepovažuji za nutné z toho dělat flame a informační hodnota jeho příspěvků je pro mě zatim nula. Promiň.
promiň neuvědomil jsem si že když někomu pošlu čísla že je to moc složitý na pochopení, příště to napíšu ve stylu "já myslím", "můj kamarád říkal" :D

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

mcm:
Čísla jsou O.K., jen by měla být správná ;)

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

mcm píše:
07 pro 2024 18:58
BVa píše:
07 pro 2024 11:54
Ten zosilňovač dá 120W/4 ohm pri slušných parametroch , takže na "normálne" počúvanie bude stačiť aj na stĺpy .. Napr.
měla by ta sestava být trochu vyvážená a ne aby se ten zesilovač trápil, jinak ten odkaz na BV Audio to jsou tvoje bedny? :)
Prosím tě, proč trápil? Co třeba lampy, které hrají při stejné zátěži na 15W? V čem je u tohoto zesilovače přesně problém? Parametrově na to stačí bohatě, vybere repro s rozumnou citlivostí a pohoda. Slyšel jsem ho osobně a naprosto bez problémů...*sunglases*

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Osobně bych bral podle sluchu Klipsch R600f, nejen kvůli rozšiřitelnosti na DK, ale i kvůli univerzálnosti zvuku. Ale pokud by měly stát blízko zdi, tak raději ty pětkové Monitory. *palec*

ML
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ML »

Tak už pár dní doma hraje kombinace wiim amp pro + Indiana Line Tesi 5.
Výkonově bych řekl si to docela sedí. Hluchý z toho nikdo nebude, ale na 90-95% už to není na dlouhé poslechy. Žádné zkreslení rozhodně neslyším ani na 100% i tak jsem si nastavil omezení na 95%. Reálně TV jede tak na 30-50%, hudba 50-90%.
Sloupky jsou za tu cenu moc pěkné. Podle mých uší zvuk čistý, nijak komplikovaný. Basy nechybí ani nepřebývají. Ve středu a výškách se s tím ještě budu trošičku ladit, ale řekl bych, že to pro moje uši nedá moc práce. Směrovost je znát, řekl bych že na poslech rozhodně nemám ideální rozestavení. S tím se ale počítalo.
Já bych s klidným svědomím doporučil.
Stran wiim ampu dva poznatky.
Korekce místnosti přes telefon bez slušného mikrofonu je jenom marketingový trik který mi teda nastavul EQ dost na chuj.
Manuál stojí za prd. Takže zatím netuším jak nebo jestli vůbec jde nastavit seznam inet radií a přepínání jenom přes DO nebo kolečko na přístroji.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak u toho wiim amp pro reálný výkon bude asi menší než papírový, když u reproduktorů které mají citlivost 92 dB musíš u hudby dávat minimum 50 % až 90 %.
Já na sloupech Polk audio signature s 55 které mají dokonce nižší citlivost 90 dB při testu zesilovače Nordmende pa 1000 který má jen 2x25 W na hudbu volume dával max na 50 %. Na vyšší hlasitost to hrálo bez zkreslení, ale to již bylo moc nahlas.
No hlavně nové reproduktory potřebují cca 100 hodin na zahoření. Potom bude zvuk ještě lepší.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Poloha kolečka volume s výkonem zesilovače nesouvisí vůbec nijak. *taktone*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

No mám ve sbírce 10 zesilovačů a čím větší výkon zesilovače tím dávám volume na stejných reproduktorech na menší hodnotu - při dosažení stejné hlasitosti.

Odpovědět