Sloupy k Pioneer SX-N30

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tomashik
Kontaktovat uživatele:

Sloupy k Pioneer SX-N30

Příspěvek od tomashik »

Zdravím.
Zvažují koupi sterea a jako správná volba se mi jeví Pioneer SX-N30
https://www.hifimarket.cz/PIONEER-SX-N30AE-d175.htm
Nejsem si ale jisty, s čím spárovat. Zvažují dvě možnosti, a to
Levnější Magnat Supreme 2002
https://www.hifimarket.cz/MAGNAT-Supreme-2002-d765.htm

a nebo dražší Q Acoustics 3050
https://www.hifimarket.cz/Q-ACOUSTICS-3050-d1080.htm

Budu rad za každý názor :)
Díky

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupy k Pioneer SX-N30

Příspěvek od Lemon »

Ty QA oproti těm Magnátům jsou minimálně o třídu lepší.Vzal bych je s tím Pinckem.Ale nejlíp uděláš , když si to půjdeš nejdřív poslechnout.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja by som zas volil magnat v tomto prípade.. No ale najlepšie by bolo ozaj ist to vypočuť a rozhodnúť sa tak...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

ty Magnaty si koupil kolega z prace pred vanoci v setu 5.1 - naprosto vyhozene penize - detail nikde, stredy nikde, basy jen a jen huci, ma to s nejakou AV Yamahou z mall.cz

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přesně tak,slyšel jsem je.S AV recieverem to basy nezahraje.Leda tak blátivý hučení místo basů.S dobrým zesilovačem to už bylo výrazně lepší, ale středové pásmo pod dekou a výšky nepřirozený.Ty QA jsou opravdu o dost lepší.
Naposledy upravil(a) Lemon dne 29 led 2019 12:38, celkem upraveno 1 x.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja mám opačnú skúsenost.. Za tie peniaze je to podľa mňa dobrý zvuk... Či v stereu tak aj 5.1.. Preštali aj tannoy mercury vo všetkom.. (v strednom pásme, povedzme, že tak rovnako, ale inak vo všetkom ...) a nebol som jediný komu sa ich zvuk páčil! Ako ďalší "odraz" skus aj hodnotenia
pozrieť na ne... Ja som mal možnosť ich počúvať na, integračoch, denon, onkyo, marantz, nad v dobre akustický ladenej miestnosti... Najlepšie asi denon ich rozohral.. Avr, denon onkyo.. Modely môžem dopísať ak by bol záujem

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tam je jeden zásadní problém.Se stereo zesilovačem to hraje v rámci ceny ještě vcelku dobře ,ale problém nastane když k nim připojíš AV receiver.Zvuk je pak neposlouchatelný.Slyšel jsem je s AV receiverem Onkyo za 12000Kč a to byla katastrofa.Pokud by k nim připojil ten Pioneer SX-N30, tak by to bylo podobný.Však at si to poslechne a uvidí sám.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

To už neviem.. Neradim nikdy na základe dohadov, cenových rozdielov, alebo čo kamoš povedal atď.. Len čo som počul aodskúšal!! (preto som aj dopísal, že by to bolo vypočuť). Čo som ich ja počul na uvedených avr, tak to znelo slušne , aj keď jasne, že nie tak, ako na tých stereo zosíkoch.. No ale isto sa nevyjadrim k tomu, či tie drahšie QAcoustics budú hrať lepšie , (keďže som ich nepočul, alebo neporovnal), ale podľa veľkosti, váhy, či výkonu, budú mať zrejmé dietnejšie basy.... Takže by bolo na zváženie aj to, v akej veľkéj a utlmenej miestnosti budú hrať...

tomashik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomashik »

Lemon píše:
29 led 2019 12:32
Přesně tak,slyšel jsem je.S AV recieverem to basy nezahraje.Leda tak blátivý hučení místo basů.S dobrým zesilovačem to už bylo výrazně lepší, ale středové pásmo pod dekou a výšky nepřirozený.Ty QA jsou opravdu o dost lepší.
Bohužel, více investovat nemohu.. cena toho Pioneer + Q Ac je strop.
Je mi jasné, ze ideální by bylo jiné, zároveň dražší, řešení. Chci sloupy a receiver se sitovymi fcemi. Toto se mi jevilo jako schůdné řešení. Přiznám se ale, ze naposlouchano moc nemám.
Od sestavy čekám, ze mě bude příjemne bavit. Ale také, pokud ji dam kvalitní nahrávku v dobre kvalitě, dostanu přijatelný výsledek.
Jestli je, v této ceně, lepší možnost, budu opravdu vděčný za jakýkoliv tip

Jo.. a místnost.. cca 20m

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Tu ti žiadna rada nezaručí spokojnosť. Výber kvalitnej zostavy, vrámci rozpočtu, je zložitý a "pracný" proces.. Ani návšteva predajni a následný poslúch komponentov, ktoré chceš kúpiť, ti nezaručí to, že ak si na základe vypočutia a spokojnosti so zvukom kúpiš vybranú vec, že doma to bude hrať tak isto k tvojej spokojnosti.. Jediná cesta je dostať to domov, rozložiť, a počúvať a až tak sa rozhodnúť. Ale to ako vieme, nie je vždy moc reálne...

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jen pro zajímavost v jedné HI-FI poradně řeší podobný problém a odpověd odborníka zní:
Hi-Fi poradna odpovídá:
Zdravím,
... repro Q ACOUSTICS 3050 jsou 6-ohmové a receiver PIONEER SX-S30DAB i zesilovač PIONEER A-30 (nevím, který máte na mysli) umí v 6 ohmech hrát v pohodě. Takže z technického hlediska nic vzájemnému spojení nebrání. Q ACOUSTICS 3050 jsou rozhodně lepší volbou než MAGNAT Supreme 2002 takže v tomto směru Vás určitě lámat nebudu :-)
Pokud by jste ale chtěl nějakou vhodnou alternativu, pak by tu byly sloupy MAGNAT Tempus 77.
Fakt si to běž poslechnout a uvidíš že ty QA jsou mnohem lepší.Slyšel jsem oboje.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Mohol by si postnut aj link, kto a kde konkrétne to rieši? Lebo takto to ma "hrozne veľkú" výpovednú hodnotu :)

Edit.. https://www.hifiporadna.cz/hi-fi-poradna-a273
Takže predajca.. . Nooo ok :).. Ako uz väčšina tu napísala. chod to niekam výpočuť.. Rozhodni sa sám na základe toho čo počuješ.. žiadne rady už potom nepočúvaj. to je najlepšia cesta k spokojnosti

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ted to myslite ironicky a nebo jakože natvrdlost? V te hifi poradně se přece ptá zdejší tazatel tomashik a odpovědi se mu již dostalo.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

http://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-au ... -DF5-cerne co toto? Navic s paskacem, urcite jinde jak Magnetova huhlanice.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Tomashik.. Hlavne vypočuť choď... Ver mi.. .. Lebo tu len zmagorieš :D

Odpovědět