Sluchátkový zesilovač.
Sluchátkový zesilovač.
Dobrý den.
Nedávno jsem mě půjčený sluchátkový zesilovač Vincent, model si nepamatuji. Nicméně sluchátka Byaerdynamic DT 990 Pro 250 ohm přes něho hrála znatelně líp, než ze sluchátkového výstupu Arcam SA 20.Jenomže jsem musel výstup z CD přehrávače odpojit z Arcamu a zapnout do Vincenta. Což je nepohodlné a hlavně poslouchám z více zdrojů. Lze sluchátkový zesilovač nějak propojit z tím Arcamem? Na Arcamu je jediný výstup a sice pre-amp. Jinými slovy, jak se propojuje sluchátkový a integrovaný zesilovač? A má to vůbec význam? Nebo, jak dostat zvuk z více zdrojů do sluchátkového zesilovače?
Děkuji za radu.Mirek
Nedávno jsem mě půjčený sluchátkový zesilovač Vincent, model si nepamatuji. Nicméně sluchátka Byaerdynamic DT 990 Pro 250 ohm přes něho hrála znatelně líp, než ze sluchátkového výstupu Arcam SA 20.Jenomže jsem musel výstup z CD přehrávače odpojit z Arcamu a zapnout do Vincenta. Což je nepohodlné a hlavně poslouchám z více zdrojů. Lze sluchátkový zesilovač nějak propojit z tím Arcamem? Na Arcamu je jediný výstup a sice pre-amp. Jinými slovy, jak se propojuje sluchátkový a integrovaný zesilovač? A má to vůbec význam? Nebo, jak dostat zvuk z více zdrojů do sluchátkového zesilovače?
Děkuji za radu.Mirek
Re: Sluchátkový zesilovač.
Jednoduchá varianta: https://www.aq.cz/audioquest-hard-rca-s ... rd-p11873/
i když to řeší jen tu situaci, že z jednoho zdroje chci vytáhnout signál do dvou zesilovačů.
i když to řeší jen tu situaci, že z jednoho zdroje chci vytáhnout signál do dvou zesilovačů.
... stačí prepojiť výstup "PRE OUT" Arcamu so vstupom sluchátkového zosilovača
Děkuji za radu. Pokud tedy propojím pre-amp s tím sluch.zesilovačem, odpojí se tím i reprosoustva? V případě, že se neodpojí, stačilo by do sluch. výstupu zastrčit jack?
Rozbočovač by byl určité řešení, ale s gramofonem by to asi nešlo.
Každopádně ještě jednou děkuji. Mirek
Rozbočovač by byl určité řešení, ale s gramofonem by to asi nešlo.
Každopádně ještě jednou děkuji. Mirek
Z manuálu..
Obávam sa, že jediná možnosť bude odpojiť reproduktory manuálne.. Alebo signál pre externý headamp brať spredu z výstupu pre sluchátka. Bude nutný kábel( redukcia) zo stereo mini jack na 2xRCAThe headphone socket (PHONES) accepts phones with an impedance rating between 16Ω and 2kΩ, fitted with
a 3.5mm stereo jack.The pre-amp outputs and speakers are muted when the headphones are plugged in and the front panel displays shows ‘Headphone’. The headphone output is always active, unless the amplifier has been muted.
Odpojovat bedny manuálně asi nebudu.Šlo mi o to, že když večer nechci rušit sousedy poslouchám občas přes sluchátka. A kdybych napojil do sluch. zes. ten sluchátkový výstup, asi bych si s kvalitou nepomohl.Tak holt to nechám. Ona ta sluchátka hrají docela slušně i tak. Stejně poslouchám hlavně přes bedny. Jen tak mimochodem, musím říct, že Fyne Audio 501 hrají s tím Arcamem skvěle.
Mirek
Mirek
@Mirek xx: sorry - to by ma ani vo sne nenapadlo, že sa na tom kráme sluchátkami odpája súčasne s repro aj "PRE OUT"BVa píše: ↑19 bře 2022 19:43Z manuálu..Obávam sa, že jediná možnosť bude odpojiť reproduktory manuálne.. Alebo signál pre externý headamp brať spredu z výstupu pre sluchátka. Bude nutný kábel( redukcia) zo stereo mini jack na 2xRCAThe headphone socket (PHONES) accepts phones with an impedance rating between 16Ω and 2kΩ, fitted with
a 3.5mm stereo jack.The pre-amp outputs and speakers are muted when the headphones are plugged in and the front panel displays shows ‘Headphone’. The headphone output is always active, unless the amplifier has been muted.
... vzhľadom na to, že ten Arcam má konce v triede G, tak bude výstup na sluchátka riešený samostatným "analógovým" výstupom ... napadá ma ešte jedno "cimrmanovské" riešenie : nájsť k tomuto sluchátkovému výstupu vhodnejšie sluchátka (s nižšou impedanciou a vyššou citlivosťou). Bude to mať význam iba v tom prípade, že je ten výstup dostatočne zvukovo kvalitný ... v opačnom prípade nemá zmysel z neho brať ani signál pre headamp
Zkusím si někde půjčit sluchátka s nižší impedancí a uvidím, zda ten rozdíl bude slyšitelný. Jsem v tomto docela laik, ale měl jsem dojem, že když ten Arcam je 16 ohmů až 2 kiloohmy, 250 ohmů by neměl být problém. Akorát to musím zesílit o trochu víc než když poslouchám přes bedny. A nebo vyzkouším zmíněnou redukci jack na 2 x RCA. Každopádně děkuji za radu. Mirek
Ještě bych se chtěl zeptat, co se týče kvality zvuku ze sluch. výstupu. Je stejná jako z výstupu pre-amp?
Nejlepší zvuk bys měl mít, při napojení sluchátkáče na CD.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Napadla mi jedna možnosť: Na RCA výstupy CD playera napojiť "vidlicu" - rozdeliť dva výstupy na štyri. Dva pôjdu do Arcamu, dva pôjdu do headampu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Inak som nepochopil jednu vec. Bolo povedané, že sluchatkovy vystup Arcamu je menej kvalitný. Nestačilo by tento vystup nechať na pokoji a vybrať von signal do headampu cez pre out? Keď bude sluchatkovy vystup Arcamu prazdny, nemalo by dôjsť k "mutnutiu" pre out vystupov... Alebo?
Jenže pak hrají repro a to asi autor nechce. Obecně bych řekl, že designová volba odpojovat pre-out po zasunutí sluchátkového konektoru je hloupost, ale když už to tak Arcam vyrobil, tak se s tím nedá nic dělat. Leda použít ty rozdvojky, co jsem už taky psal výše. Ty kovové, pevné, od AQ mi připadají o dost solidnější než ten kabílek na obrázku
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ten kabílek na obrázku odvádza celkom slušnú prácu, ale samozrejme to nie je nič pre echt ortodoxného audiofila s pevnými zásadami...
@Mirek xx: ešte je jedna možnosť, ak má tvoj CD-prehrávač aj digitálny výstup, tak potom nemusíš nič rozbočovať. Stačí CD prepojiť s Arcamom digitálne a headamp analógovo ... alebo aj naopak, ak sa použije headamp s integrovaným DACom