Software na evidenci alb
Software na evidenci alb
Vážení přátelé,
potřeboval bych nějaký software na evidenci alb na LP a CD, zejména pro oblast klasické hudby - tedy např. včetně pole "dirigent".
Třešničkou na dortu by byla možnost přiřazovat k záznamům i obrázky (obal).
Může být češtině či angličtině.
Nemusí být úplně zdarma.
Máte nějaký tip či doporučení?
Či jste si sami něco "zbastlili" a jste ochotni se podělit?
Předem díky.
potřeboval bych nějaký software na evidenci alb na LP a CD, zejména pro oblast klasické hudby - tedy např. včetně pole "dirigent".
Třešničkou na dortu by byla možnost přiřazovat k záznamům i obrázky (obal).
Může být češtině či angličtině.
Nemusí být úplně zdarma.
Máte nějaký tip či doporučení?
Či jste si sami něco "zbastlili" a jste ochotni se podělit?
Předem díky.
Re: Software na evidenci alb
Osobně používám CATraxx: link
Není zadarmo, ale celkem propracován a má spoustu zajímavých funkcí.
Volitelných polí a dalších informací k jednotlivému albu je možno zadat spousty a podle nich i pak v databázi vyhledávat.
Obrázek alba je samozřejmostí a většina zahraničních se automaticky stáhne z webu.
U našich nebo nenalezených vkládám obrázek ze skeneru nebo foťáku.
CD s většinou informací se načte z CDDB po vložení do mechaniky.
LP se vkládají také celkem dobře, ale většinou je potřeba již některé informace vložit ručně
i když vyhledávání na internetu zahraničních interpretů také celkem funguje.
Tento program mohu s klidným svědomím doporučit. Zájemcům mohu udělat praktickou ukázku
Dobrou alternativou k němu je asi Music Collector: link
Ale s ním nemám zkušenosti.
Není zadarmo, ale celkem propracován a má spoustu zajímavých funkcí.
Volitelných polí a dalších informací k jednotlivému albu je možno zadat spousty a podle nich i pak v databázi vyhledávat.
Obrázek alba je samozřejmostí a většina zahraničních se automaticky stáhne z webu.
U našich nebo nenalezených vkládám obrázek ze skeneru nebo foťáku.
CD s většinou informací se načte z CDDB po vložení do mechaniky.
LP se vkládají také celkem dobře, ale většinou je potřeba již některé informace vložit ručně
i když vyhledávání na internetu zahraničních interpretů také celkem funguje.
Tento program mohu s klidným svědomím doporučit. Zájemcům mohu udělat praktickou ukázku

Dobrou alternativou k němu je asi Music Collector: link
Ale s ním nemám zkušenosti.
Music Collector se chystám blíže vyzkoušet. Co jsem kdysi stihl, tak se mi zdálo pěkné rozhraní a dobrá automatizace načítání informací.
Catraxx jsem zkusil, funguje dobře. Ale neměl jsem ho oficiálně, takže nefungovaly všechny zdroje informací. Při načítání disků byla mnou zkoušená verze poněkud těžkopádná v ovládání a částečně i v rychlosti. Ale už tou dobou byly novější, tak se to mohlo zlepšit. Catraxx existuje v celé řade modifikací jako soubor pro různé typy sbírek.
Existují i další softy, ale víceméně tyto dva se zdají být hlavní. Když jsem zkoušel hledat free alternativy, tak to nikdy nebylo tak propracované. Hlavně chyběly exporty do HTML atp. Hodně programu není na sbírky, ale spíš na shromáždění kolekcí v MP3 a při vyhledávání se to dost blbě filtruje.
Catraxx jsem zkusil, funguje dobře. Ale neměl jsem ho oficiálně, takže nefungovaly všechny zdroje informací. Při načítání disků byla mnou zkoušená verze poněkud těžkopádná v ovládání a částečně i v rychlosti. Ale už tou dobou byly novější, tak se to mohlo zlepšit. Catraxx existuje v celé řade modifikací jako soubor pro různé typy sbírek.
Existují i další softy, ale víceméně tyto dva se zdají být hlavní. Když jsem zkoušel hledat free alternativy, tak to nikdy nebylo tak propracované. Hlavně chyběly exporty do HTML atp. Hodně programu není na sbírky, ale spíš na shromáždění kolekcí v MP3 a při vyhledávání se to dost blbě filtruje.
Rowing
díky za doporučení. Papírově to vypadá velmi sofistikovaně.
Mohu poprosit o nějakou praktickou ukázku?
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Martine, díky za tip.
Nainstaloval jsem ho. Vyzkouším a případně zakoupím. Cena je přijatelná, myslím.
Jen škoda, že to samo nenačte LP po vložení na gramofon. Nepracuješ na nadstavbě?

Nainstaloval jsem ho. Vyzkouším a případně zakoupím. Cena je přijatelná, myslím.
Jen škoda, že to samo nenačte LP po vložení na gramofon. Nepracuješ na nadstavbě?

To chce si k programu sednout a naučit se s ním pracovat. Snad ti nikdo nebude dělat nalejvárnusilvan píše:Rowing

sostakovic
no to asi ne, jen se snažím využít kulantní nabídky, nic víc:-)
Stačil by mi jeden náhled na obrazovku.
Nerad něco instaluji tzv.na zkoušku.
no to asi ne, jen se snažím využít kulantní nabídky, nic víc:-)
Stačil by mi jeden náhled na obrazovku.
Nerad něco instaluji tzv.na zkoušku.
Mě to Rowing ukazoval v praxi a také se mě to dost líbilo.
Cena je přijatelná.
Až budu mít vlastní comp, tak to zakoupím...
Už se v těch CD skoro nikdo nevyzná.
Cena je přijatelná.
Až budu mít vlastní comp, tak to zakoupím...
Už se v těch CD skoro nikdo nevyzná.

Zase je občas člověk příjemně překvapený, cože to doma vlastně nemá. Stačí objevit zapomenutou krabici nebo v mém případě multikrabičku plnou CD v plastových pošetkách.Peer píše:Už se v těch CD skoro nikdo nevyzná.
Dovolím si potvrdit, že CATraxx je skutečně velmi dobrý...už ho plním.
Dokonce jsem na tom jejich webu našel i náhledy obrazovek, takže další pomoci netřeba.
Vřele všem doporučuji.
Dokonce jsem na tom jejich webu našel i náhledy obrazovek, takže další pomoci netřeba.
Vřele všem doporučuji.
Katalogizace nahrávek - poraďte software
Ahojte. Vím, že na některém foru už byla diskuse o softwaru na katalogizaci našich nahrávek. Nemůžu to vlákno ale dohledat
(ani přes funkci hledat ... ostuda
)
Prosím poraďte konkrétní software (ideálně freeware samozřejmě) nebo prosím pomozte a napište link na thread, kde se to řešilo.
Poslouchám nejvíce klasiku a takový prográmek by mi proto velmi pomohl v orientaci mezi CD a LP. Přece jenom na některých deskách je i několik koncertů a rád bych si je vyhledal podle např. katalogové čísla (BWV, RV, ... podle skladatele že).

Prosím poraďte konkrétní software (ideálně freeware samozřejmě) nebo prosím pomozte a napište link na thread, kde se to řešilo.
Poslouchám nejvíce klasiku a takový prográmek by mi proto velmi pomohl v orientaci mezi CD a LP. Přece jenom na některých deskách je i několik koncertů a rád bych si je vyhledal podle např. katalogové čísla (BWV, RV, ... podle skladatele že).
Re: Katalogizace nahrávek - poraďte software
Rowing má výborný. Někde tady to bude...
Zkus pohledat.
Zkus pohledat.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi - DIKY !!!
V doporucenych nahravkach jsem to fakt nehledal. A v hledanim jsem pouzil spoustu klicovych slov, ale evidence ale mezi ne nepatrily
Takze jeste jednou pro vas:

V doporucenych nahravkach jsem to fakt nehledal. A v hledanim jsem pouzil spoustu klicovych slov, ale evidence ale mezi ne nepatrily
Takze jeste jednou pro vas:

- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
To Mesires
Ahoj, dej vědět jak ti vyhovuje. Jsme na tom s oblíbenou hudbou asi podobně. Teď mám trošku více času, tak bych na tom měl začít makat.
Mám problém, že nic nedohledám, když chci.....
Ahoj, dej vědět jak ti vyhovuje. Jsme na tom s oblíbenou hudbou asi podobně. Teď mám trošku více času, tak bych na tom měl začít makat.
Mám problém, že nic nedohledám, když chci.....
Sakra, to mi uniklo, že to téma o programu na evidenci alb je v sekci Doporučené nahrávky. Takový binec
Už jsem je přesunul do sekce Potřebuji poradit a sloučil s tímto novým tématem zde

Už jsem je přesunul do sekce Potřebuji poradit a sloučil s tímto novým tématem zde