sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior
sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior
Tak jsem byl na poslechu, sonus faber venere 1.5...tahle záležitost mě uchvatila, tahle vyhrála z bedýnek, které jsem slyšel. Chystám se ještě ale na poslech "xavian junior", bedýnky, které jsou taky velmi chvalené...už teď se na ně moc těším a pochopil jsem, že je na co....
Dokážete mi je někdo porovnat?
Do kterých by jste šli a proč...
Popř jinou alternativu na folk jazz artrock...Dali?
Jak se trošku uvolní kačky, budu si dělat radost
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
Re: sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior
Na vystave CES v Las Vegas letos hraly tyhle male Sonusy v expozici Sumiko s McIntoshem MA6300 a s nejakym McIntosh CD playerem. Ty bedny tam pro mne byly velmi prijemnym prekvapenim. Expresivni projev, dynamika a skvely bas na tak malou bednu.

Původně jsem šel poslouchat úplně jiný bedny a chtěl jsem širší škálu porovnání, tyhle vysloveně vyčnivaly. Mají mimo jiné i krásný prostorový sound se zřetelnou kresbou. Moc se mi libili. Vůbec se tomu výsledku nedivím
víš že řada Venere, jsou první Sonus Faber z důvodu nákladů vyrobená mimo Itálii ?
Kde jsou vyrobené to je asi jasné, ale nijak to nesnižuje to jak hrají.
Pak jsem ještě měl možnost porovnat třípásmo Venere 2.5 (2,7k€) s Tannoy DC10A (14k€) a podle mého názoru byly ty Sonusy lepší ačkoliv jsou pětkrát levnější.
(Musím dodat, že v tom testu ještě byly Triangle Antal Limited (1,9k€) a to je značka pro kterou mám slabost, ty hrály dle mne úplně nejlépe)
Kde jsou vyrobené to je asi jasné, ale nijak to nesnižuje to jak hrají.
Pak jsem ještě měl možnost porovnat třípásmo Venere 2.5 (2,7k€) s Tannoy DC10A (14k€) a podle mého názoru byly ty Sonusy lepší ačkoliv jsou pětkrát levnější.
(Musím dodat, že v tom testu ještě byly Triangle Antal Limited (1,9k€) a to je značka pro kterou mám slabost, ty hrály dle mne úplně nejlépe)
v nektere recenzi jsem cetl, ze 2.5 muze mit v mensi mistnosti moc basu - pozoroval jsi takovou tendenci ? jestli do male mistnosti (pod 20m2) jit spis do 1.5 (s pripadnym doplnenim o SW) ?Renown píše:Pak jsem ještě měl možnost porovnat třípásmo Venere 2.5 (2,7k€) s Tannoy DC10A (14k€) a podle mého názoru byly ty Sonusy lepší ačkoliv jsou pětkrát levnější.
Resp. na strankach SF je jeste zminka o Venere 2.0, ale zatim jeste neni k mani.
ano, to je přesné !v nektere recenzi jsem cetl, ze 2.5 muze mit v mensi mistnosti moc basu
S těmi Venere 2.5 jsme hráli v Las Vegas my. Ve stánku Projectu s kompletní sestavou Project řady RS a s gramofonem Signature. Bedny byly v biampingu dvou Amp Box RS.
Místnost odhadem 4 x 7 metrů s docela nízkým stropem, odhadem tak 230 cm a tam to bylo celkem ok, basů byl jen lehký nadbytek.
Když jsem byl na poslechu, tak prodavač pochopil, že chci slyšet, jak stereo může hrát. Bohužel nevím které to byly bedny, vzhledem k vysoké pořizovací ceně na moje poměry jsem název vypustil (měl jsem v hlavě fabery
). Byly ale kolem 160k. Jo a basreflex měly dolů.
Byly lepší, ale mě naprosto fascinovalo, jak dokážou hrát repro za zlomek ceny. Zas tak velký rozdíl to nebyl, určitě ne jako ten finanční.
A co se týče výroby v asii...když se dodrží technologické postupy a nešetří se na materiálu, tak je jedno, kde se to vyrobí. Nepletl bych si číňany s vietnamci
takovej apple...a jaký dělá mašinky...a mohl bych jmenovat i japonce, ale přijde mi, že v posledních letech šetřej na materiálu...někteří samosebou.

Byly lepší, ale mě naprosto fascinovalo, jak dokážou hrát repro za zlomek ceny. Zas tak velký rozdíl to nebyl, určitě ne jako ten finanční.
A co se týče výroby v asii...když se dodrží technologické postupy a nešetří se na materiálu, tak je jedno, kde se to vyrobí. Nepletl bych si číňany s vietnamci

No a jak xavian?
Copak tu není nikdo, kdo se domácího produktů zastane?
Já vím že xavian je tak dobrej, že zastání nepotřebuje, ale stejně...
Komu se líbí XAVIAN ať zvedne ruku!
Copak tu není nikdo, kdo se domácího produktů zastane?

Já vím že xavian je tak dobrej, že zastání nepotřebuje, ale stejně...

Komu se líbí XAVIAN ať zvedne ruku!

- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Chce to slyšet oboje, a nejlépe srovnat přímo vedle sebe. "Venerky" jsou o nějakých cca 7K5 dražší. Bude hodně záležet na vkusu, co se zvuku i vzhledu týče, zvláště v bílé vypadá SF hodně moderně... Také kombinace se zesilovačem bude mít nezanedbatelný vliv.cepik píše:Tak jsem byl na poslechu, sonus faber venere 1.5...tahle záležitost mě uchvatila, tahle vyhrála z bedýnek, které jsem slyšel. Chystám se ještě ale na poslech "xavian junior", bedýnky, které jsou taky velmi chvalené...už teď se na ně moc těším a pochopil jsem, že je na co....
Díky za odpovědi
JŠ