sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
cepik
Kontaktovat uživatele:

sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior

Příspěvek od cepik »

Tak jsem byl na poslechu, sonus faber venere 1.5...tahle záležitost mě uchvatila, tahle vyhrála z bedýnek, které jsem slyšel. Chystám se ještě ale na poslech "xavian junior", bedýnky, které jsou taky velmi chvalené...už teď se na ně moc těším a pochopil jsem, že je na co....
Dokážete mi je někdo porovnat?
Do kterých by jste šli a proč...
Popř jinou alternativu na folk jazz artrock...Dali?
Jak se trošku uvolní kačky, budu si dělat radost
Díky za odpovědi

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: sonus faber venere 1.5 Vs Xavian xn 125 junior

Příspěvek od Renown »

Na vystave CES v Las Vegas letos hraly tyhle male Sonusy v expozici Sumiko s McIntoshem MA6300 a s nejakym McIntosh CD playerem. Ty bedny tam pro mne byly velmi prijemnym prekvapenim. Expresivni projev, dynamika a skvely bas na tak malou bednu.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

;) zajímavá okolnost. Asi mám dobrý vkus a třeba i uši na svých místech ;)
Původně jsem šel poslouchat úplně jiný bedny a chtěl jsem širší škálu porovnání, tyhle vysloveně vyčnivaly. Mají mimo jiné i krásný prostorový sound se zřetelnou kresbou. Moc se mi libili. Vůbec se tomu výsledku nedivím

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

víš že řada Venere, jsou první Sonus Faber z důvodu nákladů vyrobená mimo Itálii ?
Kde jsou vyrobené to je asi jasné, ale nijak to nesnižuje to jak hrají.

Pak jsem ještě měl možnost porovnat třípásmo Venere 2.5 (2,7k€) s Tannoy DC10A (14k€) a podle mého názoru byly ty Sonusy lepší ačkoliv jsou pětkrát levnější.
(Musím dodat, že v tom testu ještě byly Triangle Antal Limited (1,9k€) a to je značka pro kterou mám slabost, ty hrály dle mne úplně nejlépe)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Renown píše:Pak jsem ještě měl možnost porovnat třípásmo Venere 2.5 (2,7k€) s Tannoy DC10A (14k€) a podle mého názoru byly ty Sonusy lepší ačkoliv jsou pětkrát levnější.
v nektere recenzi jsem cetl, ze 2.5 muze mit v mensi mistnosti moc basu - pozoroval jsi takovou tendenci ? jestli do male mistnosti (pod 20m2) jit spis do 1.5 (s pripadnym doplnenim o SW) ?
Resp. na strankach SF je jeste zminka o Venere 2.0, ale zatim jeste neni k mani.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

v nektere recenzi jsem cetl, ze 2.5 muze mit v mensi mistnosti moc basu
ano, to je přesné !
S těmi Venere 2.5 jsme hráli v Las Vegas my. Ve stánku Projectu s kompletní sestavou Project řady RS a s gramofonem Signature. Bedny byly v biampingu dvou Amp Box RS.
Místnost odhadem 4 x 7 metrů s docela nízkým stropem, odhadem tak 230 cm a tam to bylo celkem ok, basů byl jen lehký nadbytek.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Když jsem byl na poslechu, tak prodavač pochopil, že chci slyšet, jak stereo může hrát. Bohužel nevím které to byly bedny, vzhledem k vysoké pořizovací ceně na moje poměry jsem název vypustil (měl jsem v hlavě fabery ;) ). Byly ale kolem 160k. Jo a basreflex měly dolů.
Byly lepší, ale mě naprosto fascinovalo, jak dokážou hrát repro za zlomek ceny. Zas tak velký rozdíl to nebyl, určitě ne jako ten finanční.

A co se týče výroby v asii...když se dodrží technologické postupy a nešetří se na materiálu, tak je jedno, kde se to vyrobí. Nepletl bych si číňany s vietnamci :mrgreen: takovej apple...a jaký dělá mašinky...a mohl bych jmenovat i japonce, ale přijde mi, že v posledních letech šetřej na materiálu...někteří samosebou.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

No a jak xavian?
Copak tu není nikdo, kdo se domácího produktů zastane?
:lol: :lol: :lol:
Já vím že xavian je tak dobrej, že zastání nepotřebuje, ale stejně... ;)
Komu se líbí XAVIAN ať zvedne ruku! :lol:

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

cepik píše:Tak jsem byl na poslechu, sonus faber venere 1.5...tahle záležitost mě uchvatila, tahle vyhrála z bedýnek, které jsem slyšel. Chystám se ještě ale na poslech "xavian junior", bedýnky, které jsou taky velmi chvalené...už teď se na ně moc těším a pochopil jsem, že je na co....
Dokážete mi je někdo porovnat?
Do kterých by jste šli a proč...
Popř jinou alternativu na folk jazz artrock...Dali?
Jak se trošku uvolní kačky, budu si dělat radost
Díky za odpovědi
Chce to slyšet oboje, a nejlépe srovnat přímo vedle sebe. "Venerky" jsou o nějakých cca 7K5 dražší. Bude hodně záležet na vkusu, co se zvuku i vzhledu týče, zvláště v bílé vypadá SF hodně moderně... Také kombinace se zesilovačem bude mít nezanedbatelný vliv.

Odpovědět