SONY CDP X777ES
SONY CDP X777ES
Před chvíli dorazil z eBay tento přístroj. Německý prodejce ho nabízel jako přístroj v dobrém stavu s tím, že někdy nenačítá pálená CD, která byla nahrána vysokou rychlostí. Po zapnutí přístroje se objevila zásadní závada. Šuplík neustále vyjiždí ven a je jedno, jestli je v něm CD nebo ne. Setkal se už někdo s podobnou závadou ?
Funkčnost laseru jsem nevyzkoušel, protože nedošlo k načitání CD, protože se nemělo čas roztočit.
Funkčnost laseru jsem nevyzkoušel, protože nedošlo k načitání CD, protože se nemělo čas roztočit.
Re: SONY CDP X777ES
To vypadá na zkrat na spínači (čudlíku) otevírání šuplíku, ale je to jen dohad.
vidím to na vrácení nebo servis. Zarážející je skutečnost, že tento přístroj v normálním stavu není vybíravý k jakýmkoli CDR a fakt, že prodejce uvádí, že X777 něco nečte, bych osobně považoval za varující. 

Přístroj jsem okamžitě zavezl do opravny Sony v Ostravě. Před tím jsem ho otevřel a moje laické pozorování dopadlo takto:
Šuplík s CD zajel a spustil ho na osu mechaniky, přitom disk z vrchu na střed pritlačilo rameno. CD se ale neroztočilo a asi podvou až třech vteřinách šuplík zase vyjel.
Vrátit to asi nepůjde. To je nevýhoda nákupu ze zahraničí z druhé ruky. Navíc je soaňákovi cca 18 let. Snad se najde mezi opraváři nějaký odborník- nadšenec, který to opraví. Možná, že během přepravy z Německa někde v přístroji zkondenzovala vlhkost a narušila kontakt v nějakém relé nebo ve spínači. Nebo se otřesy uvolnil nějaký kontakt. Kdo ví ?
Údajně špatná reprodukce CD-R byla jenom u pálených vysokou rychlostí a na méně kvalitních mediich.
Šuplík s CD zajel a spustil ho na osu mechaniky, přitom disk z vrchu na střed pritlačilo rameno. CD se ale neroztočilo a asi podvou až třech vteřinách šuplík zase vyjel.
Vrátit to asi nepůjde. To je nevýhoda nákupu ze zahraničí z druhé ruky. Navíc je soaňákovi cca 18 let. Snad se najde mezi opraváři nějaký odborník- nadšenec, který to opraví. Možná, že během přepravy z Německa někde v přístroji zkondenzovala vlhkost a narušila kontakt v nějakém relé nebo ve spínači. Nebo se otřesy uvolnil nějaký kontakt. Kdo ví ?
Údajně špatná reprodukce CD-R byla jenom u pálených vysokou rychlostí a na méně kvalitních mediich.
já tenhle stroj znám. Vlastnil jsem ho. Pokud je vpořádku přehraje i pivní tácky. Snad pomůže servis Sony.
My sme doma měli taky starší soňák a dělal přesně co popisuješ ,prodali jsme ho jednomu členu z rodiny a když jsem k němu přišel po nějakém čase šuplík mu zase fungoval. Ptal jsem se co s tím provedl a on mi řekl ,že jenom vyčistil čočku,tak zkus . Nic za to nedáš 

Nebylo by možno vyměnit celou mechaniku z CDP-X77ES? Myslím, že je totožná s X777ES, akorát laser je KSS-280A.
je to skutečně závada celé mechaniky? Tohle je otázka pro servisního technika, ten by měl zjistit příčinu závady a možnosti řešení. Osobně si myslím, že je to jinde než v samotné nechanice. Mechaniky X77ES a X777ES by měly být totožné.
Schopní mechanici jsou ve Videoklinik v Brně (autorizovaný servis Sony), pokud by si neuspěl jinde...
Schopní mechanici jsou ve Videoklinik v Brně (autorizovaný servis Sony), pokud by si neuspěl jinde...
Nebylo hlavním "problémem" těchto výborných Sony Espritů, že už na ně nebyly lasery a mechaniky?
Vrátit nepůjde? To je otázka. Jestli jsi ještě nevyplnil feedback, tak důsledným tlakem na prodejce někdy dosáhneš svého. Nebo mu můžeš alespoň nechat negativní feedback. Je to věc, které se někteří prodávající opravdu snaží vyhnout, zvlášť pokud častěji něco prodávají.
Vrátit nepůjde? To je otázka. Jestli jsi ještě nevyplnil feedback, tak důsledným tlakem na prodejce někdy dosáhneš svého. Nebo mu můžeš alespoň nechat negativní feedback. Je to věc, které se někteří prodávající opravdu snaží vyhnout, zvlášť pokud častěji něco prodávají.
CD bylo v autorizovaném servise Sony v Ostravě. Původní závada/ vyjiždějicí šuplík / byla asi způsobená přepravou z Německa-vypadla závlačka na unášeči CD a ten se uvolnil. CD se tak nemohlo upnout do mechaniky a šuplík vyjel zpět. Ale podstatně horší bylo zjištění technika, že laser je vadný.
Prodávající Němec se dušoval, že přehrávač byl v perfektním stavu a s navrácením zboží nesouhlasil. Dokonce fotografie, uvedené na uakci nebyly totožné se zaslaným přístrojem. Hodnocení jsem mu dal proto negativní.
Pri podrobné prohlídce přístroje jsem zjistil, ze demontáž a montáž celé mechaniky není složitá. Zato výměna laseru už tak jednoduchá není. Pokud by byla v X77ES mechanika totožná, bylo by jednodušši ji vyměnit vč. laseru a hlavně by nevadilo, že není totožný s KSS-281A, ale je to 280A.
Prodávající Němec se dušoval, že přehrávač byl v perfektním stavu a s navrácením zboží nesouhlasil. Dokonce fotografie, uvedené na uakci nebyly totožné se zaslaným přístrojem. Hodnocení jsem mu dal proto negativní.
Pri podrobné prohlídce přístroje jsem zjistil, ze demontáž a montáž celé mechaniky není složitá. Zato výměna laseru už tak jednoduchá není. Pokud by byla v X77ES mechanika totožná, bylo by jednodušši ji vyměnit vč. laseru a hlavně by nevadilo, že není totožný s KSS-281A, ale je to 280A.
to je otázka pro servisáka. Jestli je možná záměna, v čem by mohl být problém. Kamarád tohle zkoušel u nějakého Pioneera, přestože ovládací obvod laseru a uchycení laseru bylo stejné, pokud se tam dal jiný laser (vzhledem byl stejný, měl jiné typové číslo), tak to nečetlo.
Teoreticky by to mohlo jít, pokud jsou ty ovládací obvody součástí mechaniky a vývody a přívody jsou stejné. Mám dojem, že KSS 280A bude starší než KSS281A
Teoreticky by to mohlo jít, pokud jsou ty ovládací obvody součástí mechaniky a vývody a přívody jsou stejné. Mám dojem, že KSS 280A bude starší než KSS281A

Po konzultaci s panem Vránou /Casea/ svitla ještě malá naděje, že nemusí být problem v laseru, ale v jeho napájení. Laser totíž vůbec nereaguje-čočka nevyjíždí, ani se neposouvá po kolejnicích. Zdá se, že do něj neproudí napětí.
Proto bych chtěl vás požádat, jestli někdo nemá servisní manuál. Pokud bych ho sehnal, pan Vrána by se přístroj pokusil opravit. Děkuji.
Proto bych chtěl vás požádat, jestli někdo nemá servisní manuál. Pokud bych ho sehnal, pan Vrána by se přístroj pokusil opravit. Děkuji.
Když ho nikdo nebude mít, zkus se podívat po netu. Jsou stránky, které nabízejí za určitý obnos servisní manuály na kdeco. Asi by teda měl někdo poradit, kde skutečně to něco dostaneš.
Náhodou jsem našel volně ke staženi http://x777es.homestead.com/index.html
pořád nerozumím co vlastně servis diagnostikoval za závadu. I když je laser vysvícený, tak by měl běhat, ale nedokáže zaměřit stopu.